בקשת סיוע

יהודה 59

New member
בקשת סיוע ../images/Emo101.gif

חברות וחברים יקרים בסוף שבוע האחרון נתקלתי בבעיה קשה עם בני הקטן ( 9 ) אבקש את עזרתכם בהצעות לפתרון הבעיה בסוף שבוע האחרון בני היה אמור להיות אצל גרושתי אבל הוא לא היה מוכן ללכת אליה עקב המצאותו של חברה אצלה אליי לציין שהיו כבר מספר מקרים של איומים עליו מצד חברה של גרושתי ובני אמר לי שהוא לא מוכן להיות אצל גרושתי כאשר חברה נמצא ניסיתי לדבר עם גרושתי אבל היא כמו שנאמר נעמדה על רגליה האחוריות ואמרה "החבר שלי יבוא כל סוף שבוע ואם הילד לא רוצה לבוא שלא יבוא החבר שלי יהיה בכל סוף שבוע" כמובן שלא הכרחתי את הילד ללכת אלא פינקתי אותו כמיטב יכולתי אליי לציין שהילד חי אצלי פרט ליומיים בשבוע וכל שבת שניה שהוא אמור להיות אצל אימו לפי הסדרי הראייה תודה מראש על עזרתכם

רגע

מה זאת אומרת איומים??? החבר מאיים על הבן ואימו יושבת מהצד ? לא יודעת אבל אני לא הייתי נותנת לילד ללכת אליה אם החבר חשוב לה יותר מבנה , שיבושם לה אם היא לא מסוגלת להבין שבנה במקום הראשון כנראה שאף אחד לא יצליח להסביר לה ואת המחיר היא תשלם גם הילד , אבל לשנות אותה הרי אי אפשר
אני ועוד רבות מכירות את זה מהצד השני... לכן תהיה שם אתה בשבלו תמיד תן לו את כל מה שאתה יכול |אייקון של ניצת מזועזעת מאמא שמוכרת את בנה בעבור נזיד עדשים|

עוף כנף

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif העדפת בן הזוג????

ניצת סיכמה למעשה הכל... רק עוד הארה קטנה: כדאי לשוחח איתו, ולוודא אם אכן מדובר באיומים, לנסות להבין על מה ואיך נאמרו הדברים. בכל מקרה,- אם אכן הילד סובל אצל האם, והיא מעדיפה את בן זוגה על ראיית בנה? - מוטב לא לאלץ אותו

האלי

New member
כי אם באמת מדובר באיומים

נדמה לי שבטח יש איזה חוק שאוסר לאיים על קטין. ואז אם צריך אפשר לבקש את עזרת המשטרה. שלך, האלי.

Lonely In Blue

New member
אני חושב...

שיש כאן שני היבטים. האחד, מה מרגיש הילד. השני מה קורה באמת. מבחינת הילד, הוא אינו רוצה להיות עם החברה של האם. בין אם יש לכך הצדקה ובין אם לא, לא צריך לחייב אותו. אם האם אמרה ש"אם הילד אינו רוצה לבוא שלא יבוא", לדעתי אתה רק צריך לשמוח. כי בצורה הזאת הילד יהיה אצלך יותר. אז אם עכשיו הילד יהיה אצלך כל סוף שבוע, אתה יכול לחגוג. מבחינת מה קורה באמת, סביר להניח שלא נשקפת לו סכנה, כיון שאחרת האם היתה מודאגת. ילדים יכולים לפרש דברים בצורה קצת מנופחת. אבל כדאי שתנסה לקבל כמה שיותר פרטים מהילד, מהאם, ומכל מי שאפשר, ואם באמת יש חשש לשלומו של הילד, כדאי שתחטוף שיחה עם החבר של האם, או שתערב את הרשויות, או שניהם יחד, תלוי במצב.

עצוב לשמוע ../images/Emo10.gif

אבל נראה לי שהיא מבשלת לעצמה את הדייסה. ושברבות הימים רק היא תהיה זו שתיפגע. למרות שכיום בוודאי הילד הוא שמרגיש פגוע ובצדק. לכן שמור אותו ואהוב אותו כמו רק אתה יודע. אל תלחץ לאף כיוון. דאג שיוכל לבטא את מה שהוא מרגיש בפנים . קשה לרצות לדובב ילד כדי שלא יהיה אצור ויוכל לבטא את רגשותיו ומצד שני לרצות שלא להעלות את הנושא מתוך מחשבה שזה עלול להעציב אותו יותר. צריך למצוא את שביל הביניים. אותו שביל ששגם לא ידבר סרה בהורה האחר אלא יסב את תשומת ליבו למה שכן יש לו טוב ושיכול לשמוח איתו. ולהמשיך ולהעניק לו את כל החום והחיבוק שמגיעים לו . ולהיות לו למשענת. כמו שבטח אתה עושה הכי טוב בשבילו. ולהשאיר את הביקורים בשלב זה רק לאמצע השבוע אם החבר אינו נמצא. בהחלט לא צריך לשלוח אותו למקום שלא נעים לו להיות בו. אני מקווה שהאם תתעשת במהירה ותבחר את קרבתו ואהבתו של בנה .

blonda3

New member
לא חייב ללכת אבל../images/Emo4.gif

רצוי לנסות בכל זאת לבר עם האמא מה באמת קורה שם, ולמה זה קורה, והאם אפשר שיהיה אחרת. אולי הבן מתנהג לא טוב אז כועסים עליו, אולי הוא לא מקבל את העובדה שיש לאמא חבר רצוי לשוחח ולברר כדי שהבן שלך לא יפסיד את הקשר עם אמא שלו, וילמד לכבד אותה ואת החייים הפרטיים שלה ולא יתרחק ממנה בגלל שזה הפתרון הכי קל בעצם-פתרון שלא ילמד אותו איך להתמודד עם מצבים לא הכי נעימים בחיים...... ואני לא הייתי מערבת גורם זר אלא מנסה לברר לבד, בשקט, ברוגע, בלי האשמות וכו´. למען הילד.

maof

New member
יהודה ...........

לפי דעתי צריך להיתיחס לדברים שהילד מבקש.... אבל צריך לבדוק יותר לעומק .....אם אין כאן מניפולציה ברגשות אם לא יוצא מצב שהילד מנסה לכפות מצב מסוים בגלל שנוח לו יותר להיות איתך ......ילדים יודעים לנצל מצבים מסוימים לצרכים שלהם אני אישית לא מכיר אישה שמעמידה במקום ראשון את החבר או את הבילוים לפעמים בגלל שמשעמם מוצאים תלונות מכל סוג בכדי לא ללכת גם אתה כתבת....לא הכרחתי....פינקתי...... אבל לפי דעתי שווה בדיקה מעמיקה.... מעוף

angel151

New member
מעוף כל אשר רציתי לאמר כבר נאמר

מימך בדיוק רציתי לרשום ואני ככה סתם מתחילה לקרא את תגובתך.. בהחלט צריך לבדוק לעומק, גם אצלי היה שימוש כזה במניפולציות כדי לזכות באהבתו של האב .. או ההפך בכל מיני שקרים למנהם .. אחרי שנה היום התחילו לאט לאט הדברים להסתדר אחרי שיש לאקס שלי חברה במקרה גננת וככול הנראה מראה לו דרך ארץ אחרת.

יהודה 59

New member
מעופי

כל דבר שכתבתי מבוסס על עובדות בלבד ולא על קו מחשבה אספר לך בקצרה שלפני כשנה הבחור איים על בני הקטן בנוכחות אחותו הגדולה כך שבמקרה הזה אני דווקא מאמין לבני

maof

New member
אני קצת ניזהר בדברי........

אני לא אוהב את דרך המלחמה...... והעמדת אולטימטום...... לא אוהב את זה לספר לילד ....שאמא לא מיתנהגת בצורה נכונה..... אבל אולי??? (אני מישתדל להיזהר בדברי) כדאי לבדוק את נושא המישמורת על הילדים??????? מעוף

ארלה4

New member
לא ברורה לי הבעיה שלך

יש והבעיה עולה בד"כ עם אבות שמתנהגים כך, והמקרה הזה מוכיח שכולם דומים. אז גרושתך מעדיפה את החבר שלה , אז מה ? זו בעיה שלך? למה אתה לוקח עליך את השטויות שלה? תהנה מהילד , שחלך אליה לפי רצונותיו, והאמת שיש לבדוק(ואני מניח שבדקת) שזו לא מניפולציה של הילד, תדאג שהילד ידע שהוא יכול ללכת אל אימו מתי שירצה כמובן עפ"י ההסדרים ויאללה להמשיך לחיות, בכלל לא נכנס לקטע של מה היא עושה לה וליד מבחינתה. אחד הדברים שאני חושב שילד צריך לקבל מבוריו ואם לא משניהם לפחות מאחד, שידע שאנחנו שם עבורו. אתה עבורו נקודה . לא עבור אימו, לא לספר סיפורים על אימו לא לדבר לידו כמה היא כזו וכזו חייה את חייך ותהנה מילדך, כשתקבל שכל תבקש ממנו , אל תוכיח אותה וכלוםפ חייה כאילו אין לו אמא עד שתתעשת אותה אחת. דבר נוסף שיש לעשות לדעתי ולדאוג שהחבר שלה ידע שאתה יודע ושיש לך עדים ולדאוג שידע שאם אי פעם יחזור סיפור האיומים על עצמו תדאג ששוטרים יגיעו אליו, הייתי יותר גס ואומר שהביטוי הצהלי לעניין הוא "שמיכה" אבל לא באלימות עסקינן.

*יערית

New member
מה הוסיך לך ידידי על כל שנאמר?

רע לקרוא את זה.. רע לחשוב על כך... לא סתם הילד נמצא בחזקתך...כנראה אלוהים יודע למי הוא נותן אגוזים... נשאר לי אולי להציע שאין לדחוף אותו למקום שבו הוא לא מתקבל בברכה וכמובן שמאיימים על נוכחותו..איזו אמא יכולה לתת יחס כזה לילדיה..? רשעות,ניבזות,וואלה לאט לאט אני מתעצבנת...טוב שוב נרגעת כי את זה אתה בטח לא צריך לשמוע ממני..אבל תהייה חזק עבורו ותאמר לו שאין צורך ללכת לשם...הוא יכול להשאר רק איפה שטוב לו.. ולגבי הזמן הפנוי שלך..אני מקווה שבין הלחץ של החיים אתה מוצא זמן גם לעצמך. תמשיך עם הרבה הרבה אהבה איש...כי זה מה שיוצא ממך!

יהודה 59

New member
תודה../images/Emo39.gif../images/Emo25.gif

תודה לכולכם על העצות ועל התמיכה מי יתן ונדע ימים יפים יותר

למעלה