בקשת מכתב המלצה

beefgallo

New member
בקשת מכתב המלצה

באחת המחלקות שאני מגישה להן אפליקיישן, נדרשות ארבע המלצות, ולא שלוש כמו בד"כ. אין לי כל כך אדם במחלקה לבקש ממנו המלצה רביעית, זו מחלקה קטנה, אני לא אדם שמשתתף מלא בהרצאות, אז מרצה שעשיתי אצלו קורס אחד או שניים עם כ80 תלמידים - פשוט לא יזכור אותי ויוכל לתת לי המלצה של ממש. ויש רק שני מרצים שלקחתי איתם יותר קורסים וקורסים קטנים יותר.

מאיזה עוד 'סוג' של אדם אפשר לבקש המלצה? האם המלצה ממתרגל לשעבר תהיה קבילה? או אדם שאינו באקדמיה? נתקלתם בכזו בעיה?

canadian girl10

New member
בד"כ הם מציינים איזה סוג של המלצה הם מבקשים

האם אקדמית או תעסוקתית. האמת היא שברוב המקומות מבקשים לפחות המלצה אחת ממעסיק.

beefgallo

New member
במקרה הזה לא ציינו איזה סוג המלצה אפשר\צריך

וגם לא נתקלתי בשום מקום שמבקש המלצה של מעסיק מהאפליקיישנז שמילאתי.

canadian girl10

New member
כנראה שזה תלוי ב-department

במחלקות לתארים יותר "פרקטיים" שיש בהם יש דגש על העבודה בתחום ולא רק אקדמיה, הם דורשים גם מכתב ממעסיק. ואילו במקצועות יותר "לימודיים" הם דורשים בעיקר מכתבים ממרצים. אולי עדיף לך כן לבקש מכתב המלצה ממרצה שלא ממש הכיר אותך, העיקר בשביל שתהיה לך את הכמות שהם דורשים, אחרת הם בכלל לא יסתכלו עליך. אגב, לעיתים המרצה יגיד לך לכתוב את ההמלצה בעצמך ולשלוח בשמו.

beefgallo

New member
בתחום שלי

לא ממש דורשים ממעסיקים.

לגבי לבקש ממרצה אחר, אני לא רוצה המלצה לא ממש טובה, כי אני חושבת שזה רק ידפוק לי את האפליקיישן. השאלה היא - האם לגיטימי לשלוח המלצה של אדם שאינו מרצה, ואם כן - אז איזה סוגי אנשים?

canadian girl10

New member
זה קצת בעייתי

כי אם הם דורשים academic references אז מכתב ממישהו שאינו מהאקדמיה יכול להכשיל.
בנוגע לסוגי האנשים- אולי מנחה באחד המחקרים שעשית? אני באמת לא יכולה לחשוב על מישהו שהוא לא מהאקדמיה ולא מעסיק שאפשר לבקש ממנו מכתב המלצה, מאחר ומן הסתם באוניברסיטה יבקשו מכתבים הקשורים ללימודים באוניברסיטה, ולא סתם מישהו שהכיר אותך טוב ויכול לספר כמה את אדם נפלא וכו'.

beefgallo

New member
השאלה שלי היא אם למישהו יש נסיון עם משהו כזה

הכוונה שלי היא לא איזה סוגי אנשים יכולים לתת המלצה תיאורטית, אלא אם מישהו פה נתקל בהמלצה שאינה ממרצה או ביקש כזאת.

Gidi Shemer

New member
לי יש נסיון מסויים, אבל לא חושב שהוא רלבנטי לך

במקרה הזה אני כתבתי המלצה, אבל לא כמרצה אלא כפוסטדוקטורנט שהנחה את המועמד בפרוייקט המחקר שלו במהלך התואר הראשון.

מהבחינה הזו, אז זו דוגמא לממליץ שאינו ממש מרצה. עם זאת, זה עדיין ממליץ מהאקדמיה ועדיין מישהו עם תואר אקדמי מקביל למרצה, אז לא בטוח שזה רלבנטי לאלטרנטיבות שאתה מחפש.

beefgallo

New member
תודה. תוהה - מרצה דוקטורנטית, שמאז קיבלה דוקטורט

ועכשיו עושה פוסט - האם גם זה לא טוב?

אני פשוט קצת אבודה, כי אין לי כ"כ ממי לבקש ולא נראה לי סביר לא להגיש אפליקיישן למקום הזה שנראה מבטיח מכל בחינה רק בגלל המלצה.

Philip Jr

New member
אני לא רואה בעיה עם זה

זה לא סוף העולם אם המלצה אחת לא מחוקרת בעלת שם עולמי, או חוקר עם עשרות שנות ניסיון.. במיוחד אם הפוסטית המדוברת מכירה אותך היטב, ויכולה להעיד על איכויותייך..

למעלה