בקשת מידע

ronitkalkar

New member
בקשת מידע

בני מסיים השנה כיתה ט´ בבית ספר על יסודי שש שנתי (חטיבת ביינים שנמשכת לחטיבה עליונה) הוא סובל מהפרעת קשב וריכוז שמתלווה כמובן בליקויי למידה הוא מטופל על ידי רופא ומקבל ריטאלין. לאחרונה קיבלתי מבית הספר הודעה על "הרעה" בתפקודו הלימודי, וכן נקבעה פגישה לגבי "עתידו של התלמיד בבית הספר" שאלתי: האם מותר לבית ספר שש שנתי להעיף תלמיד בסוף כיתה ט´? תלמיד שסובל מלקות למידה (דבר שבית ספר מודע לו אך בוחר להתעלם) בית הספר מעדיף לתת לו להרגיש שהוא אשם- מכניסים אותו למשבצת שחורה.. מה אני יכולה לעשות? מה הן הזכויות שלו כתלמיד? תודה רונית

דליה.ד

New member
שלום רונית וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

ננסה לעזור במידת האפשר. איני יודעת אם בית ספר יכול ל"העיף" תלמיד, זאת שאלה לזהבה מפורום זכויות הורים, שמגיעה גם לפורומינו הקטן והיא בוודאי יודעת יותר ממני בתחום הזה. בנוגע לילד, כאן אני יודעת קצת יותר. את מספרת על ילד עם הפרעות קשב, ליקויי למידה והפרעות התנהגות. האם הילד מקבל הוראה מתקנת? הקלות בבחינות? איך הוא מתפקד לימודית? חשוב לדעת שילד עם adhd בדרך כלל אינו מתנהג על פי המקובל, הוא אינו מפענח נכון את הקודים החברתיים, הוא אינו מבין "איתותים" ושפת גוף, הוא הולך לאיבוד כאשר נדרשות מיומנויות חברתיות. זה בנוסף לדימוי עצמי נמוך (בדרך כלל), תדמית של הילד "המפריע" "הרע" "האלים" יוצרים כעס ותיסכול שמתפרק בוודאי בבית הספר. יש כל מיני דרכים לתווך את הסביבה לילד ואתהילד לסביבה, אפשר לעשות זאת בעזרת פסיכולוג מומחה לadhd (בני בן ה12 נמצא בטיפול קוגנטיבי התנהגותי ולאט לאט רואים שיפור מבחינה חברתית). חשוב שתעשה עבודה מערכתית עם הילד בבית הספר ולצורך כך יש "לגייס" את המחנך/ת לטובת הילד! ולהתייעץ עם היועצת של בית הספר, נסי לשתף אותם במצוקה של הילד. זה נורא קל ל"העיף" תלמידים במקום להתמודד. בנוסף, האם הילד לומד בתיכון עיוני? אולי עדיף מסלול יותר מקצועי? או כיתת מ"בר אשר נותנת תשובה הולמת לתלמידים ליקויי למידה (מ"בר זה מכיתה י´). עומדות בפנייך מספר אופציות. ושאלה אחרונה: מתי הילד עבר אבחון פסיכודידקטי אחרון? אם עברו 3 שנים מאז...זה הזמן לאבחון נוסף שיתן תמונה מדויקת על מצבו העכשווי ועל כישוריו. בהצלחה! מדליה.

שלום רונית וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אמנם דליה כבר בירכה על הצטרפותך אבל אני מצטרפת, וכדי להוסיף על דבריה המדויקים של דליה, אני הייתי רוצה לשאול האם יש מקום לחזק אותו בבית מבחינה לימודית? דליה צודקת גם לגבי נושא הוראה מתקנת והקנית כלים, האם יכול להיות שהקנית מיומניות תוכל לעזור לו? נשמח לשמוע ממך. אפרת

למעלה