בקשת התייעצות

droli

New member
בקשת התייעצות

נתקלנו ברשת במוצר הזה (קופסאות משובצות ורוד לבן). זה סוכר ללא סוכר. אפשר לראות מה זה מכיל למטה (צריך להקליק על המילה HERE). האם אפשר להשתמש לדיאבטים?

amitp

New member
הקישור מוביל אל דף הבית

ולא אל מוצר ספציפי...
את יכולה לפרסם את שם המוצר שם או באיזו עמוד הוא נמצא וכך נוכל להתייחס.

droli

New member
הקופסאות המשובצות - נמצאות שם

דבל קליק עליהם ומגיעים למפרט שלהם.

אם אני מבינה נכון

ואם הטבלה הקלורית שלהם נכונה: מה שנאמר שם: שיש פחות מגרם פחמימות ל-150 גרם מוצר שזה כמובן מצוין אבל המדד האמיתי הוא לאכול ולראות איך זה משפיע על רמות הסוכר זה כל עוד המחיר של הוצר מאפשר לכם לקחת כזהב סיכון

droli

New member
אם כך, האם אני יכולה לפרסם

על כך בפורום שלי - פורום מתכונים - כמוצר מומלץ אבל בהסתייגות כי אין אישור משרד הבריאות על כך?

קטונתי יקירתי

אני לא מכירה את המוצר הספצפי ולהמליץ עליו ללא בדיקה עצמית לפחות, לפורום של אנשים שלפחות חלקם מאמנים במילה הכתובה - זה קצת מסוכן. אני ממליצה לך שאולי תתיעצי עם המומחית הקולנירית שלנו desertm שתוכל לעזור לך הרבה יותר ממני בבחירית מוצרים כאלה. אין על זה אישור משרד הבריאת ?

desertm

New member
נכנסתי לאתר ../images/Emo127.gif

של המוצר הזה. עלינו לזכור שכאשר מדובר בסוכרתיים, מה שמעניין אותנו זו הספירה הסופית של הפחמימות. לפי הניתוח התזונתי שלהם, בגרם אחד של מוצר יש "פחות מגרם אחד פחמימות". אבל, כמה פחות???? במאה גרם של סוכר יש 99.98 גרם פחמימות, שזה גם "פחות מגרם אחד" לגרם סוכר. הסתכלנו על זה, האיש שלי ואני (הוא כימאי), והיה לנו מוזר - הם נותנים את הניתוח לגרם אחד של מוצר, ואולי הערכים מבחינת קלוריות וכו' זניחים, אבל מה קורה לניתוח לפי 100 גרם מוצר, האם הערכים גם אז זניחים? בכל מקרה, אני חושבת שהכל תלוי בכמות שמשתמשים ביום - אם שותים כוס קפה, או שניים או אפילו ארבע, זה נראה בסדר, אבל אם רוצים להמתיק עוגה - הכל תלוי בכמה משתמשים מהמוצר כדי לחשב את כמות הפחמימות שיהיו במוצר הסופי. הכל משתנה גם בהתאם לסוג הטיפול שמקבל הסוכרתי - אדם הנושא משאבה איתו, אין לו בעיה להוסיף בולוס, אך אדם המטופל בדיאטה, צריך לקחת בחשבון איך הגוף שלו יגיב, אפילו לגרם אחד של ממתיק מסוג זה.

רגע רגע

אבל היה שם גם טבלה התזונתית שם היא פר מיכל כלומר ל 150 גרם מוצר (למטה בקטן-לא מצליחה לקשר לכן מעתיקה לכאן) Nutrition Information for SomerSweet by the Can 5.29 oz. (150 g) Serving Size: 1/4 teaspoon (1 g) Servings per container: 150 Calories: 0 Total Fat: 0g Saturated Fat: 0g Cholesterol: 0mg Sodium: 0mg Total Carbohydrate: less than 1g Dietary Fiber: 0g Sugars: 0g Protein: 0g Ingredients: SomerSweet™ (Oligofructose, Inulin, Fructose, Sprouted Mung Bean Extract, Acesulfame K).

desertm

New member
אכן לא ברור לפי מה הניתוח

בארה"ב נהוג לנתח לפי מנת הגשה (serving). לא נראה לי הגיוני שיש רק גרם אחד של פחמימה בכל המיכל, מכיוון שבמפורש המוצר מכיל פרוקטוזה, שהוא סוג של סוכר!!! שוב, הדבר לא ברור, וזה חשוד מאד בעיני.

למעלה