בקשת הסבר מגולברי או מתומכיו

בקשת הסבר מגולברי או מתומכיו

שלום לכולם, אני רואה הרבה ויכוחים בנושא הבחירות, וטוב שכך, אני רוצה להציג את התמונה שאני רואה מול העיניים, ואשמח לקבל הסבר, מאנשים שראיתי שכותבים בפורום, כמו גיל, שתומכים בגולברי, לגבי מה אני מחמיץ. קודם כל אגיד שהגעתי ליישוב לפני 3 שנים, והייתי דף חלק, לא הכרתי אף אחד. הדעה שגבשתי היא על סמך ניסיון. והניסיון הראשון שלי עם גולברי דווקא היה טוב, ועד הגן של בתי ("שושן צחור") הלך לבקש ממנו לפתור כל מיני בעיות בגן, כמו שלולית ענקית בכניסה לגן בחורף, והבעיות נפתרו מהר. רק בדיעבד הבנתי שהשיטה היא כיבוי שריפות: למה בכלל יש שלולית בכניסה לגן ? ולמה צריך לחכות שהועד יבקש פתרון? אי אפשר לעשות סבב תחזוקה חודשי של עובד מועצה שמקבל מהגננות את הבעיות, ואז לתת תיעדוף, ולהודיע לכל גננת מה יפתר מתי ? ניהול בסיסי. בסה"כ המדובר היה בשלולית שהיתה שם שנים. אחזור ואבהיר שקודם כל אני חושב שגולברי הוא אדם נעים ונחמד, רק שבמבחן התוצאה של ראש מועצה, התוצאות מאוד עגומות, כפי שאראה בהמשך. ושנית לגילוי נאות שאני תומך במנדי. כמו כן חשוב לי לציין, שגולברי בקש שאערוך לו חוג בית, הבטחתי שאסביר לו מדוע איני תומך בו, והסכמתי לערוך חוג בית בתנאי שתנתן לי תשובה מניחה את הדעת לטענותי, שלחתי לו את הטענות וטרם קבלתי תגובה. כמו שתראו מתאריכי ההודעות בהמשך, ההרגשה שהדברים מתנהלים לא טוב קיימת אצלי הרבה לפני הארוע האישי שאיתו אפתח. המדובר בארוע שקרה לי לאחרונה, שמשקף לדעתי חלק ניכר מהבעיות של ניהול המועצה ע"י גולברי. ובכן, בני, שהוא כעת בגן חובה, קיבל שיבוץ לגן "סחלב", מכל הילדים בגן "בית וגן" שהיו איתו שנה שעברה שובצה איתו בסחלב רק ילדה אחת. רוב רובם של שאר ילדי הגן שובץ לגן "שושן צחור", שהוא ממש קרוב לביתנו, ואליו שובצו גם כל השכנים. מספר ילדים בודדים מגנו הקודם שובצו בבדידות דומה לגנים אחרים. זה קרה משום שמספר גני טרום חובה אחרים הועלו כמקשה אחת, ונשארו מספר מקומות בודדים שהיה צריך לסתום. השמועות על זה שיש כוונה להעלות גנים כמקשה אחת התגלגלו מפברואר, ולכן הלך ועד הגן של בני (שכולל את אשתי) לאורנה, האחראית על החינוך, וביקש שגם את "בית וגן" יעלו כמיקשה אחת (כי הרעיון הזה נראה לנו חיובי). וכן ביקש (עקב ניסיון עבר רע שלנו עם השיבוצים של הבת הגדולה) שהשיבוץ ינתן בהקדם ולא בחודש האחרון, כמו שעושים למשל ברעננה. אורנה אמרה שלא יהיה שיבוץ כמיקשה אחת של אף גן, שזה מנוגד למדיניות המועצה, ושהשיבוץ ינתן באפריל. בפועל, השיבוץ נעשה על ידי עובדת אגף החינוך , שהיתה בחל"ט, ניתן שלושה שבועות לפני תחילת השנה, גנים היו מלאים עד אפס מקום , 36 ילדים,ומספר גנים עלו כמקשה אחת. אשתי דאגה ללכת למזכירת אגף החינוך גם אחרי שאורנה עזבה וליידע אותה בנושא ה"מקשה האחת". בפועל כשקבלנו את השיבוץ עירערנו למועצה, בטענה שהשיבוץ לא סביר בעליל (ילד בלי אף חבר מהגן הקודם, לגן רחוק מהבית, בעוד שיש ילדים שהגן ההוא קרוב אליהם יותר), שהוא נוגד את הבטחתה של אורנה, ושהוא מפלה (כי בצורה שרירותית רק גנים מסויימים עולים כמקשה אחת - וביננו זה לא היה כל כך שרירותי כי היה קריטריון של מי שחבר שעושה את השיבוץ), וכן הבאנו בערעור תקדים של בג"צ שאוסר בדיוק על דבר כזה בבית ספר אליאנס בתל אביב, ומחייב את העיריה לתקן זאת לפני תחילת שנת הלימודים. הערעור לא התקבל. ובעוד גולברי מסביר לי שהוא פשוט אינו יכול להעביר אף ילד , כי הכל מלא. וגם טוען בחוצפה שזה לא נורא, כי זה כאילו שהילד עבר דירה והגיע לגן חדש.הוא מעביר ילדים, לפי שיקולים שככל הידוע לי, זרים לגמרי. - כמובן שגולברי נהיה אחראי על הטיפול בעניין, כי אין אחראית גנים ואחראית חינוך. הגשתי עתירה מנהלית (שזה בעצם בג"צ שהאציל סמכויות למחוזי) נגד המועצה, ואז בני הועבר לגן המבוקש, ומשכתי את העתירה בלי שהמועצה הודתה בדבר. סוף אישי טוב, אבל בטח שלא הכל טוב ליישוב. אני מעריך שגולברי מאמין שאני אמור להיות אסיר תודה על זה שבני בגן שבוקש. אבל מה לעשות שאני לא רואה את הדברים כך בדיוק, אז מה היה לנו כאן : 1. חוסר בפעילות מונעת , גורם לזה ששנה אחרי שנה יש בעיות בשיבוצים שנובעות מזלזול, לא צריכה להיות שום בעיה לעשות שיבוץ הוגן, ותקין. 2. חוסר תכנון ביישוב.עניין אשר אני מתריע עליו זה מכבר (קצת אירוני שאני חטפתי כאן, אשר יגורתי בא לי), איזה הגיון עקום זה לפתוח 5 גנים של 34/35/36 ילדים, במקום 6 גנים של 29/30 ? מה יקרה אם תגענה 4 משפחות ליישוב באמצע השנה, ישלחו את הילד לתל מונד ? 3. חוסר ביד מכוונת בחינוך - בפירוש יש מחיר לזה ששנתיים במצטבר אין כאן אחראי על חינוך – וניתנו כאן בפורום תשובות ממש מגוחכות בעניין. אותי כתושב שרוצה שירות לא מעניין תרוצים, אני יכול להבין חודשיים שיש בעיה, אבל שנתיים, רבאק !!!! ואנשים עוד קונים את זה. אני רוצה מישהו שנותן פתרונות, ולא שמסביר למה אי אפשר ונותן תירוצים. 4. חוסר שקיפות, אין קריטריונים מוגדרים לפי מה משבצים. 5. שיקולים זרים בשיבוץ ובעירעור. 6. ניהול שמזמין בעיות - דחיית דברים לרגע האחרון. 7. שירות גרוע לתושב - החל בתשובות מפגרות, וכלה בטרטור מיותר. 8. ניהול על פי כיבוי שריפות, ולא על פי קריטריונים ותעדוף. שוב אני רוצה להבהיר שאין בי נקמנות, ולא טינה, אני לא חושב שגולברי עושה את זה מתוך רוע, אלא פשוט מחוסר הבנה ויכולת לקיים מנהל תקין, שקיפות, ניהול ברמה הבסיסית, אמינות, סדרי ונהלי עבודה תקינים. שמעתי טענות שונות על זה שחברי המועצה מפריעים לראש המועצה, עד כמה שאני יכול לשפוט טענות אלא הן הבל. חברי המועצה הם הגוף המפקח מטעמנו, וראש המועצה אינו מאפשר להם לעשות את עבודתם, גם אני, אם הייתי צריך לאשר תקציבים של מאות אלפי שקלים, בלי שנותנים לי נתונים מסודרים מראש, וזה באופן שיטתי פעם אחרי פעם למרות בקשות חוזרות ונשנות, הייתי מתנגד. בכל מקרה, גם אם נקבל את הטענה - הקונספירטיבית משהו - של גולברי, שכל חברי המועצה חברו יחד כדי להכשילו בכל דבר שיעשה. עדיין עומדות מספר שאלות: 1. מה זה אומר עליו, שלא הצליח לגרום לכמה מהם לתמוך בו ? 2. מה גורם למי שתומך בו לחשוב שהמצב יהיה שונה בקדנציה הבאה ? 3. למה שחברי המועצה שברור שיש בהם איפתיות רבה ליישוב (למשל מיקי אקרמן, שהשקיע שנים מחייו למאבק באנטנות, ושהיה חבר ברשימה של גולברי) ירצו להכשיל אותו ? 4. מה ההצדקה שיש לקיום המדיניות של חוסר שקיפות ? בעיני גם אם חברי המועצה כולם מתנגדים, עדיין ראש המועצה מחוייב לספק להם את כל הנתונים שהם מבקשים. 5. למה ראש המועצה אינו חושף את התקציב והתכנונים בפני חברי המועצה ? (שלא לדבר על התושבים שאני חושב שגם להם הזכות לראות זאת). 6. למה ראש המועצה, אינו אומר אמת לחברי המועצה ? שוב בעיני גם אם הם מתנגדים לו. זה לא נותן לו זכות לא להגיד את האמת, רק את האמת, ואת כל האמת. מאחר שלא נכנס הכל בהודעה אחת, אני אשלח את הדוגמאות שנשלחו לפורום ומבססות את דברי, ומספר דברי סיכום בהודעה עוקבת.

הודעה עוקבת עם דוגמאות ודברי סיכום

...המשך להודעה הקודמת: להלן דוגמאות שנשלחו לפורום המבססות את דברי, מי שיש לו בעיה להכנס לקישורים הבאים, מוזמן לפנות אלי במייל ל [email protected] . לפי מיטב ידיעתי ראש המועצה חבר בפורום ולכן אני מתאר לעצמי שקרא לפחות את רוב ההודעות, הוא בחר שלא להגיב על רובן. סגן ראש המועצה, אקרמן מתריע על חוסר מתן נתונים לפני הישיבות: http://groups.google.com.pr/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/316a5b8285b55031 סגן ראש המועצה, אקרמן, מזים שקר שראש המועצה סיפר בפגישה עם הפעילים: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/fbd8b10a270950bf שביט מס, מודיע שחברי המועצה לא קיבלו נתונים לגבי שיפוצי הקיץ: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/bba8b44d76f99c9f אקרמן מתריע על חוסר מידע לגבי הלוואות: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/61ae6f8f61ff868f חבר המועצה, ראובן סדן מגיב על התפטרות האחראית על אגף החינוך. http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/2cf765381c882493 ראובן סדן דוגמאות לניהול לא תקין וחוסר ביצוע: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/daa81deba191e649 חברת המועצה אורית זוארץ טוענת שלא נותנים לה לעיין במסמכים: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/ce88c60ed9684484 זוארץ בהתראה כללית על ניהול לא תקין: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/17b1a398312c15aa אקרמן מבקש לראות תקציב 2008, שלושה חודשים אחרי שהשנה כבר החלה: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/0ada2522adcc2a7f אקרמן מבקש נתוני ביצוע על 2007: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/msg/ec82ebc927608b60? זוארץ בפניה לממונה על המחוז במשרד הפנים לגבי תקציב 2008: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/14c110e69d0f6c62 חבר המועצה ישי יצחקי על הדיון אצל הממונה על המחוז: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/e9f1d3f526558782 אקרמן על פרויקט רמת אמיר: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/207a5f10d3764df6 והזוכה בפרס "הודעת המנהל הלא תקין" היא ההודעה הבאה שהיא גולת הכותרת של כל ההודעות, כאן ראש המועצה גולברי מגיב להודעה הקודמת של אקרמן על רמת אמיר, וטוען שאינה נכונה, אקרמן מגיב חזרה אחת לאחת על כל טענה, וקורא לראש המועצה שקרן. ראש המועצה לא הגיב. בהמשך נחשף בהודעה, כיצד ראש המועצה תכנן לכסות על הפשאלה שעשה ברמת אמיר: ע"י הגדלת אגרת הביוב ב 300%. http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/577f3e147884c6d4 מניסיוני האישי אני יכול להוסיף שישבנו הפעילים עם ראש המועצה ושאלנו לגבי "רגב" שאישרו לו לבנות לול על 2000 מ"ר, והוא בנה בית אריזה על 10,000 מ"ר, ובעוד לנו ראש המועצה מספר שהוא נלחם בזה, נודע לנו שאחרי שבועיים הוא ניסה להכשיר את השרץ בוועדה המחוזית, שלמזלנו לא הסכימה. ואמרה שאין סיכוי שיאשרו דבר נוראי שכזה, שעל שטח ירוק תקום מפלצת כזו. חברי מועצה יוכלו אולי להוסיף כאן איך ניסו להכשיל אותם בבקשה שיגידו שהם מאשרים את העניין בשיחה טלפונית מהרגע להרגע. גם מבחינת חוסר תכנון אורבני אנו עדים לקטסטרופה. ולהלן מספר עדויות המצטרפות לאלו שפורטו קודם אקרמן שואל על רמת אמיר: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/9515c753e8577cf4 בניית תחנת דלק נוספת (כאילו שחסרות ביישוב), הודעה אחת לדוגמה מתוך רבות, : http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/1fe8a203d67219e9ga ועוד הודעה עם ציטוט נתונים של דודי אריאב שאני שלחתי לפורום המתמצתת את העניין : ראש המועצה עבר על החוק – תמ"א 35 - שמתיר ליישוב 20,000 תושבים עד 2020, בעוד שבפועל ראש המועצה כבר אישר 30,000 תושבים עד 2014, וידו עוד נטויה. http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/199ab01496474e38 בעניין הזה אציין שלראש המועצה יש פרשנות יצירתית לחוק שאומרת שמותר לו על פי החוק לעשות מה שהוא רוצה בלי הגבלה. על פניו זה משהו בלתי הגיוני בעליל שסותר את כל רוח החוק של תמ"א 35, הפעילים בקשו ממנו חוות דעת משפטית, שתומכת בדעתו, אך טרם התקבלה כזו. וקיימים כמובן נושאים נוספים כמו המחדלים בחינוך ואחרים: http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/2f228c5fbebc200d http://groups.google.com/group/kfar_qadima/browse_thread/thread/606ecbfe413cba90 ומספר דוגמאות באופן אישי: בעניין התכנון אני יכול לתאר לכם איך מאושרות תוכניות בוועדות. ראש ומהנדס המועצה מסתירים תוכניות מחברי המועצה, הם מגישים אותם לוועדות, כשמה שמוגש לוועדה הוא רק המלבן של התוכנית, כאילו היא תלויה בחלל ריק, בלי לתאר את היישובים והכבישים שלידה. למשל בתוכנית של תחנת דלק, היא הוגשה בלי להראות שסביב יש תחנות דלק רבות. למזלנו היו קומץ משוגעים מהיישוב שעלו על זה והכינו מסמך מקיף, שהוגש לוועדה, שלא אישרה את התוכנית. בעניין יער קדימה, שבעיני הוא מתנה גדולה גדולה ליישוב. לכמה ישובים כבר יש יער צמוד בארץ ? כשבקשנו הפעילים מראש המועצה לשים פחים סגורים, צפרדעים (פחים גדולים) ומיכלי איסוף לבקבוקי פלסטיק ביער, כדי לפתור את בעיית הליכלוך ביער. תשובתו היתה: "זה של קק"ל, אני לא מתעסק בזה". תשובה שמבחינתי מראה על עוורון מוחלט. למען ההגינות אציין שמהנדס המועצה אישר לנו לסמן שביל הליכה מיער קדימה ליער אילנות (שכבר סומן ונפתח לציבור, כולם מוזמנים, אם כי עדיין יש טינופת בחלקים מסויימים), כך שלפחות לדברים אחרים שניסינו לקדם באיזור הוא לא הפריע. יש עוד סיפורים ודוגמאות אבל אני חושב שזה ארוך ומלאה גם ככה, אולי אתן אותם בהזדמנות אחרת. זוהי אם כן התמונה שאני רואה. אני לא מצליח להבין איך אדם עם ביצועים כאלה לא מחזיר את המפתח, אומר תודה ניסיתי, לא הסתדר לי, יבוא וינסה מישהו אחר, אולי יצליח יותר. האמת שאני כן מבין, זה אחלה משכורת ויש גם הרבה כבוד בתפקיד. אבל אני מדבר ברמה המוסרית העקרונית. טוב נו, אז אני טיפה נאיבי. אז מה שאני באמת לא מצליח להבין זה, למה יש תושבים שתומכים בו בכל זאת. קבלת

שאפו!../images/Emo91.gif

עבודה יסודית מאוד. לאורך כל הרשימה אני קוראת שני שמות בעיקר: אקרמן וסדן שרצים ביחד, אורית זוארץ שלא רצה יותר, ישי יצחקי ואתה מכל אלו שאתה מצטט הולך בסוף עם מנדי? בטח יש בו משהו שאין באחרים, תוכל להסביר לנו למה?

מדוע אני תומך במנדי

תודה צורנית. יש שיגידו שהרמת לי פה להנחתה. אחת הבעיות שלי היא שאני משתדל לבסס את הדברים וזה לוקח הרבה זמן, שאין לי אותו כרגע, לפני העבודה, ואני צריך להכין עוד שני מכתבי בקשה לסיוע, מקרנות למימון הפעילות בשביל אלוני קדימה, בכל זאת אכתוב משהו מהיר, ואם תהיה דרישה מהקהל ארחיב בהמשך. לשם הגילוי הנאות אציין שמנדי שמנדי ביקש ממני והסכמתי להיות לראש צוות תכנון אורבני ותחבורה, ולחבר בצוות איכות סביבה ותיירות ירוקה במטה שלו. אבל בתור מי ששם שלט תמיכה במנדי מהשבוע הראשון שבו הוא הודיע שהוא מתמודד, את יכולה לנחש שלא זאת הסיבה שבגללה אני תומך בו. אחזור לזה בהמשך. יש כאן באמת כמה מועמדים טובים, ואנשים יקרים מאוד שניכר שהיישוב חשוב להם, וגם ברשימות יש אנשים שהם מלח הארץ. לצערי אין מועמד מושלם, האדם שניהל מועצה בהצטיינות, ויישב את הנגד והגליל, והקים חברת הייטק מצליחה שמוכרת המליונים, ויזם פרויקט רווחה מצליח, ופרויקט חינוך עוד יותר מצליח, לא מתמודד בבחירות בקדימה צורן, וצריך לבחור את הכי טוב מאלה שיש, והבחירה לא קלה (אם כי אני מקווה שברור שאני משוכנע שצריך להחליף את ראש המועצה). יחד עם זה, אחרי שהייתי בחוגי בית של חלק מהמועמדים, ושמעתי אחרים. הרושם שלי הוא שמנדי הוא האיש המתאים ביותר להנהיג את היישוב. ויש לו את הפוטנציאל הגדול ביותר להביא אותנו לפסגות שאנחנו רק יכולים לחלום עליהן כרגע, כלומר להיות יישוב מוביל במדינה. ראשית מנדי ישר והגון, אני רואה למשל איך מתנהל קמפיין התרומות שלו. קיים מסך כך שמנדי אינו יודע מי תרם כמה, על מנת שלא יוכל להרגיש מחוייב לו בהמשך. זה לדעתי הבסיס של הבסיס. המנהיג של היישוב צריך להיות דוגמה אישית, ואם הוא מושחת, הוא לא יוכל למשוך אחריו את שאר התושבים וחברי המועצה. שנית, מנדי הציג חזון ברור וחד, ואני מאמין שהצבת מטרה ברורה הוא תנאי הכרחי להשגתה. השתכנעתי שמנדי באמת מאמין בחזון ואינו אומר אותו מהשפה ולחוץ, רק כי צריך לייצר אג'נדה עבור הבחירות. החזון שמנדי מציג תואם לחלוטין את מה שאני שואף אליו, - אני שחושב שזה תנאי חשוב מאוד בהחלטה המי לבחור, להגיד שמישהו מנהל טוב זה לא מספיק לדעתי, צריך לראות מה הכיוון שהוא מוביל אליו, אם יש בכלל כיוון, כי אחרת לא מגיעים לשום מקום, לצורך העניין גם אם תשכנעי אותי שאלי ישי הוא מנהל מעולה שבמעולים, אין סיכוי שאני אצביע ש"ס כי הדרך שלהם הפוכה לשלי - וזה חזון שהתחברתי אליו מהרגע הראשון, וגם ההתמקדות בחינוך היא בעיני המפתח לכל השאר : 1. מהפיכה בחינוך, בכל הרמות ובכל האספקטים, שתביא את היישוב להיות מהמובילים במדינה בחינוך. 2. יושר, שקיפות, ניקיון כפים ותום לב. 3. שמירת הצביון הכפרי, עצירת גל הבניה המטורף ביישוב, ותכנון אורבני מסודר של היישוב. 4. טיפוח הריאה הירוקה שעוטפת את היישוב מצפון וממזרח, הגנה על ערכי הטבע שבה השמורה והיערות, שמירת הרצף שלה ע"י מלחמה בנדל"ן שרוצה להשתלט עליה, וקידום ניצולה לצרכי הנאה ופנאי ע"י התושבים. 5. פוליטיקה אחרת, בלי חלוקת ג'ובים, בלי קבלני קולות, בלי טובות הנאה. 6. מהפיכה ברמת השירות של המועצה לתושב. מילה קטנה על סעיפים (3) ו(4) - כאמור מוניתי לראש צוות תכנון אורבני וחבר בצוות איכות סביבה, המשמעות הסמלית של הצעד הזה כלפי העולם, היא שמנדי יפעל לקידום כל הרעיונות שעליהם אני נלחם עוד הרבה לפני שהיו בחירות. אלה רעיונות שגם הוא מאמין בהם, ודיבר עליהם כבר בחוג הבית שלו שבו הכרתי אותו, והוא משדר בזה להבנתי, שהחינוך הוא מרכזי ומוביל, אבל יקודמו במרץ רב גם עניינים אחרים, לא פחות חשובים. שלישת אני מאמין שתהיה למנדי את היכולת לבצע את החזון שלו, וזאת מהסיבות הבאות: 1. החזון אפשרי. אני רואה את הפער הלא נתפש בין רמת התושבים ביישוב למה שהם מקבלים. אני רואה מסביבי המון אנשים עם רצון טוב לקדם דברים, שצריכים להלחם במועצה ובהנהלות בתי הספר כדי לקדם משהו. כל מה שצריך זה רק להחליט שזה מה שיקרה. 2. החזון ראוי מתאים ונכון ליישוב, ולכן יהיה קל לאחד תושבים וחברי מועצה סביבו מצד אחד, ומצד שני עובדי המועצה גם אם התרגלו לנורמות הקלוקלות, יבינו את השינוי, לדעתי רובם אף יברכו עליו, אך גם אם לא הם יאלצו ליישר קו איתו, בגלל האלמנטריות שלו. 3. למנדי יש את הכריזמה הנדרשת ממנהיג של יישוב, וכן יש לו נחישות, שכל ישר, אומץ, כנות, וכושר רטורי. 4. מנדי הראה בחירה ערכית גבוהה בכך שהלך לנהל בית ספר קשה מאוד, והראה קבלות על יכולת הובלת חזון בהדסה נעורים, שם העלה משמעותית את אחוזי הבגרות והגיוס לצה"ל. 5. אני מעריך שהניסיון והקשרים שמנדי יצר, יסייעו לו לגייס תקציבים ותרומות לקידום החזון. 6. אפשר לראות מדרך ניהול הקמפיין של מנדי, שהוא יודע להוביל דברים, הוא ממוקד, שיטתי, מרבה להתייעץ (גם אצל יועצים חיצוניים בשכר), יודע להאציל סמכויות, ולגרום לאנשים לנוע ולקדם דברים. מקיפים אותו אנשים שהם באמת תותחי על כמו למשל יזהר שי, וכיף לעבוד איתו (שזה גם מאוד חשוב בעיני), ולדעתי זאת יכולה להיות אינדיקציה טובה מאוד איך תנוהל המועצה. עד כאן בינתיים יש לי תוכנית אולי להוסיף תשובות לכל מיני טיעונים שעולים נגד מנדי, אבל אני קצר בזמן. אז אגיד רק באופן כללי, יש טיעונים שהם נכונים, או שיש בהם שמץ, כמו שכתבתי המועמד המושלם לא מתמודד בבחירות האלה, וצריך לבחור את ההכי טוב מבין המועמדים. חשוב לנסות לראות כל טיעון כזה אם הוא עיקר או טפל. ואיך הטיעון בהשוואה למועמדים האחרים. ראיתי כאן בפורום מיני טיעונים, שאני חושב שמסיתים את הדיון למשני שבמשני, לדעתי צריך להתמקד בעיקר שזה: מי יש לו כושר להנהיג, מי יש לו דרך ראויה, ומי האינטואיציה שלכם אומרת לכם לכו איתו. לכן חשוב מאוד ללכת לחוגי בית של המועמדים ולשמוע אותם ממקור ראשון ללא מתווכים, וגם לשאול את השאלות הכי קשות, ולעמוד על זה שתהיה תשובה לעניין. אם יש עוד שאלות אשמח לענות. גל

Master Stav

New member
דבר אחד ...נהיר לי מתוך הכתוב ....

קראתי בעיון רב את כול הדברים אני שואל שאלה אחת איפה היה מנדי בעשור האחרון מנדי הוא איש חינוך ואני נוטה להאמין שזה יעודו בחיים אני חושב שלו לקח את משרת מינהלת החינוך היה טיב עם צורן עשרות מונים מתוך התעסקות בתחום המתאים לו והמוכר לו על בוריו לעומת תחום הניהול .... מנדי מפוזר ....היום בהגעתו לרישום הרשימה ....הוא שכח שצריך 700 חתימות .....
אין לנו היום את הפריבליגיה לפיזור הדעת כול שכן שכר לימוד בעבור טעויות של מי שאינו מכיר את המערכת אני חושב שמנדי צריך לגלות אחריות ולומר אני אשב 5 שנים במועצה אלמד את הנושא ובנתיים אבנה את מערכת החינוך כמו שצריך ...אי אפשר לעשות הכול כול הזמן ובטח שלא ברמה טובה ומספקת ובטח ובטח לא שאתה טירון במערכת .

כאמור הכל צריך להיות בהשוואה לאחרים

אם אתה משווה למועמד המושלם, אז אתה צודק. השאלה איפה זה עומד באופן כללי. בטח שמנדי עשה ויעשה טעויות. אין בכלל ויכוח ביננו שהוא (כלומר אנחנו) ישלם שכר לימוד . הכל שאלה של מינון, ואלטרנטיבות. האם שכר הלימוד יהיה נמוך או כבד מנשוא. ואיך זה יהיה אצל האחרים, האם אצלם לא יהיה שכר לימוד ? ברור לשנינו שיהיה גם יהיה. לדעתי מקרה גולברי מוכיח שהשאלה של ניסיון מוניציפלי, היא לא החשובה, אנחנו משלמים בריבית, גם בסוף השנה החמישית של כהונתו. האם יש למנדי תכונות וכישורים שמחפים על החסרונות הללו ? להערכתי יש ופרטתי אותם למעלה. הרושם שלי הוא שיש למנדי כושר לימוד טוב. בסה"כ הוא אחד מבודדים שהתקבלו למנדל, ועמדו במבחנים שכללו בדיקת יכולת מנהיגות. ותפקיד ראש מועצה לא דורש איזו גאוניות מופלאה, רק שכל ישר ויושר, שנראה לי שיש לו (כמו גם למועמדים אחרים דרך אגב). באופן כללי אני יכול להגיד שמנהל טוב הוא מנהל טוב, ולא כל כך משנה מה הוא מנהל. זה מורכב מהיכולת להניע אנשים, לקבוע יעדים ומטרות נכונים ומדוייקים, למדוד את עצמך, להיות מסוגל להגיב מהר לשינויים, ועוד דברים מסוג זה. זה לא שאני יכול להגיד מועמד א' הוא 8 בתגובה לשינויים, וב' הוא 5, זה סוג של הרגשה, אינטואיציה, צריך לשמוע את המועמדים, לשאול את השאלות הקשות, ולהוציא איזו בחירה שהיא שקלול של שכל ורגש. דרך אגב האם היית בחוג בית של מנדי ? לגבי הטענה על החינוך, אני מודה שלא הבנתי. אני מציע שתבדוק האם זה לא איזו חזרה אוטומטית על מסר שפומפם מאוד חזק ותפס (ובאמת כל הכבוד למי שהגה אותו), ואסביר למה: מנדי ניהל בית ספר. לפי מיטב ידיעתי בית ספר מהקשים בארץ. הביא קבלות יפות של עליה מרשימה מאוד באחוז הבגרות, ובגיוס לצה"ל. אני יודע למשל ממנהל בית ספר טרניחובסקי בנתניה, שהוא זוכה להערכה רבה מאוד על מה שהוא עשה. למה ניהול בית ספר הוא לא ניהול ? מה לא שייך כאן ל"תחום הניהול" כפי שאתה קורא לזה ? אני חושב שצריך לראות זאת כך : אנחנו מקבלים שנים באחד: גם מישהו עם ניסיון בניהול, וגם מישהו עם ניסיון בחינוך. זה לא אחד על חשבון השני אלא אחד מעצים את השני. זהו בעיני יתרון גדול שיש לו על המועמדים האחרים ולא חיסרון. ובסך הכל באמת יש לו עוד כישורים כמו לימוד פילוסופיה או ידיעת שפות או ידיעת הארץ, אלו הם רק דברים שמוסיפים, לדעתי. למשל זה שמישהו יודע שפות, לא מחייב באופן אוטומטי שהוא ילך לתרגם ספרים. לגבי החלק האחרון של מה שכתבת, אז כאמור אתה יכול להגיד את אותו הדבר גם על האחרים (להוציא את אקרמן) אבל אני בטוח שמנדי לא יעשה את הכל לבד, אלא יביא אנשים טובים שיעשו את העבודה. ואני מאמין שיהיה מנהל אגף חינוך טוב בקדימה (שיודע גם לנהל וגם מבין בחינוך), בזכות זה שלמעלה יישב אדם שאכפת לו מאוד מהעניין. ואני בטוח גם שהוא ידע להעזר גם בתושבים לקדם יוזמות חיוביות ביישוב, ויתן לנו רוח גבית. עוד דבר אחד שחשוב לי להגיד גם אם לא קשור ישירות למה שכתבת. אנחנו מצביעים עכשו, פעם אחת לחמש השנים הבאות. על מישהו שישפיע מאוד על הרבה אספקטים של חיינו. אי אפשר אח"כ להגיד, סליחה התבלבלתי, לא התכוונתי. לכן חשוב לגשת ולשמוע מה יש למועמדים להגיד, זה להקדיש שעה וחצי, עם עוד אנשים מהיישוב. אני הייתי בכמה חוגי בית, ויכול להעיד שזה נחמד מאוד. לא הרגשתי שבזבזתי את זמני, והתחושה שלי שגם אחרים שהיו בחוגי הבית ברגישו כמוני. אני חושב שאתה יכול לשאול אותה גם על המועמדים האחרים זאת בעצם החלטה שכל אחד מחליט עם עצמו, ורצוי אחרי ששמע והתרשם מכל המועמדים

Master Stav

New member
אני אכן מזווה אותו למועמד היחיד

שיש לו כישורים, נסיון, אש בעיניים, ויכולת לארגן את הכול ( יכולת מוחכת ) וזהו מיקי אקרמן לא היתי בחוג בית של מנדי אך צפיתי במתוקשב ואני מכיר את האיש מעבודתי עם בתי ספר 5 השנים הקרובות הן קרטיות מבחינת היישוב, הן מבינת כמות התושבים שעומדת לגדות מהותית והן מבחינת השינויים האזורים, אין לנו זמן ו/או עודפים של ממון לשלם שכר לימוד לראש מועצה שלא מכיר את החומר ויודע לשחות בו ....משרות האמון לא מספיקות ולמעשה המועצה תעמוד בחזית הטיפול בשינוים ...שלא תבין ...אני מעריך את מנדי מאד למרות שהוא הפסיד אצלי נקודות זכות בנושא יהונתן אדס אבל זה לא העניין, אני מאמין שאדם שרוצה להיות ראש מועצה צריך לבוא מבפנים כלומר להיות מפעילי הישוב ב5 השנים האחרונות , אדם כזה צריך להיות חבר מועצה בכדי להכיר ולא מקריאה או סיפורים את המועצה ומהלכיה כלש כן את הצוות הפקידותי במועצה המקומית ורק אז ....לקחת את המושכות אני מאמין שאחרי 5 שנים יהיה מנדי ראוי מאין כמוהו לנושא ....וזאת אם ירצה את כאב הראש הזה . אגב ..איש לא מפמפם מסרים נגד מנדי ההיפך הוא הנכון, אלא אם גולברי עושה שמהו שאני לא יודע עליו ואני בספק מצד שני ....אני מאמין במה שכתבתי לך ולא משיחות אם אנשים אלא מהיכרות אישית ...ומקרה 700 החתימות חיזק היום את דעתי ובגדול .

kirschi

New member
פוסט נהדר. אם כי הייתי מוסיף ומשנה ../images/Emo8.gif

מוסיף תכנית לאבטחת היישוב, תחבורה ומיתון תנועה, ועשר שנות עשייה ציבורית מוניציפלית בפועל ואז משנה את השם למיקי אקרמן כמו שאמרת בצדק, הרמה להנחתה

אקרמן

נפגשתי אתמול עם מיקי, איש יקר שאין ספק שאנחנו חייבים לו הרבה מאוד. חבר מועצה שתפקד מעולה. אין ספק שהוא שמר עלינו ממעללי גולברי. אני חושב שהוא מועמד ראוי, כמו גם קולמן, ואני גם מזדהה לחלוטין עם הכיוון שלו, אבל סבור שמנדי יותר מתאים, מכל הסיבות שפרטתי למעלה, ואין טעם לחזור על כולן. אגיד רק את זאת, שאני לא נחשפתי לנסיון הניהולי של מיקי, שזה נקודה סופר חשובה בעיני. אני חושב שיש הבדל מהותי בין תפקיד חבר מועצה לראש מועצה, אלא תפקידים שדורשים אופי שונה לגמרי. ולכן בהשוואה מול מנדי לדעתי הוא פחות טוב. גם אותך אני שואל האם היית בחוג בית של מנדי ? בו להתרשם ממנו באופן ישיר, בלי גל או אחרים שמקשקשים ותחליט באופן ענייני.

Master Stav

New member
מנדי ניהל בית ספר לא מעבר לזה

בית ספר עם צוות שמעמיד את מצבת התלמידים אל מול מצבת הצוות כ1 :7 לערך אתה קורא לזה ניסיון נהולי שמתאים לניהול מועצה אתה אומר שהוא יורת מתאים לניהול מסגן ראש המועצה מי שבקי בכל תיק ותיק מי שהיה ב97% מהישיבות מי שחבר במרביתצ הועדות ולא בשמו בלבד אלא ברמת הנה שותפות והחלטה אתה אומר שהכיוון הוא נכון אבל מנדי מתאים יותר .... קטונתי ...אשקרה קטונתי ..... אם תשאל אותי בין קולמן למנדי הבחירה הטבעית שלי תהייה מנדי מסיבות רבות למרות שהנסין הניהולי של מנדי פחות מזה של קולמן , אבל אם אני מעמיד באותה ישורת את אקרמן ....אין בכלל מה להשוות , הן בסדרי גודל התתקציבים שהוא ניהל ומנהל בעריית תל אביב הן בסדרי גודל הפרויקטים שהוא מריץ והריץ בארץ ובחו"ל בתחומים שונים עם שותפות של מאות ואלפי עובדים אתה מציב את איכות הסיביבה ואת החינוך במקום הראשון אני מצטרף לקירשי אני צריך גם את הביטחון ומיקי היה שותך לתוכנית ובדיקתה אני צריך גם נושא של הבנה מלאה בכל הקשור לבנייה על כול המשתמע מכך אי אפשר להסתמך על מהנדס המועצה או על המנכ"ל בטח שלא על אלו המכהנים היום ראש מועצה צריך להיות בקיא בחומר של הכול ובעל יכולת הובלה של דברים לא 500 איש שמתוכם 60-70 אנשי צוות , אלא אלפי אנשים ....ויכולת סדר ונדיון שלא נדבר על שקיפות כן למנדי יש כריזמה .... שישתפשף במועצה 5 שנים שיעשה פרוייקט שאינו בתנאי חממה סגורה בתחום החינוכי אני מבטיח לך שאז אוכל לשקול את הדבריםא אחרת ...כאדם פרגמטי ההצבעה שלי אינה שכונתית/שבטית אלא כזו שטובה ליישוב ...כולו ואגב הרשימה היחידה שמעמידה רצף של צורן קדימה צרון קדימה היא הרשימה של מיקי .... מתוך אמונה שהיישוב הזה מאוחד ולא מתאים לעשות שום דבר אחר .

אליה ל

New member
אתה איש מצחיק למדי גל שניידר ../images/Emo7.gif

הכל רק שלא יהיה איש צורן שיעמוד בראש המועצה? אתה אומר שסביר להניח שמנדי יעשה טעויות כאלה ואחרות וסביר להניח שמי שישלם עליהן הם התושבים. מאז הבחירות האחרונות שבהן נבחר גולברי, שהיה אמור לנהל את המועצה לעיל ולעילא, שסיפר שהוא מקושר על כל נבחרי ושועי הארץ, תקציבים מדהימים יגיעו לישוב שחובר לו יחדיו ועוד כהנה וכהנה. הישוב צורן קדימה או קדימה צורן - קרא לו איך שיתחשק לך שבע טעויות ניהול, טעויות בשיקול דעת של גולברי. הישוב צורן עצמו שבע ומוכה בטעויות או יותר נכון בכשלונות אדירים של ראשי מועצה קודמים בין אם ממונים ובין אם נבחרים. אינני יודעת איך היה קודם בקדימה. האם נראה לך שיש מקום להמשיך בכשלונות ובטעויות? כמה נחמד להריץ אדם לראשות מועצת ישוב קורס מכשלונות וטעויות בכדי שזה יגרום לעוד כשלונות וטעויות למן היום הראשון (השני) שישב על כסאו? אנשי "קדימה" וגם אנשי "צורן" צריכים להבין ולהפנים שהדרך היחידה היום לנסות ולתקן נזקי עבר ולצפות לעתיד בהיר יותר היא הבחירה במיקי אקרמן לראשות המועצה. תהיה זו בכייה ארוכת ימים ושנים אם לא תסכילו למנות את מיקי להיות ר' מועצה. שנה נהדרת וגמ"ח

תודה על המחמאה, אך לדעתי החמצת את הנקודה שלי

א. אני עיוור לגמרי לגבי אם המועמד מקדימה או מצורן, זה מעניין אותי כקליפת השום. ב. מצידי אפשר לקרוא לכל היישוב כבר מהיום רק צורן, או צרקד, צרינה, קדרן. ג. אני לחלוטין נגד רשימות סטוריאליות, בהן יש מועמדים רק מאחת השכונות ביישוב המאוחד. ב. מה שחשוב לי הוא שלא יבחר גולברי, אם תשים לב מזה התחלתי, וטרם קבלתי תשובות לשאלות. לגבי מנדי רק עניתי לשאלה ששאלו, -ואתה כמובן לא חייב להסכים איתי - וזה גלש לדיון על מנדי, לא זו הכוונה, בואו נחזור לדבר על גולברי. (גיל אני עדיין מחכה לתשובות) לפי השמועות על הסקרים לגולברי יש כח לא קטן. זה משהו שלא מובן לי בכלל. ואני חושב שזה פשוט חוסר ידע לגבי איך הדברים מתנהלים היום. אליה, אם אתה מסכים איתי בעניין הזה, אין לנו בכלל ויכוח, תעזור לי להעביר את הידע הזה. ג. אני הכי אשמח אם מנדי יבחר, אבל אני אשמח מאוד עם אקרמן יבחר, וגם אשמח מאוד אם קולמן יבחר, לכולם יתרונות וחסרונות, ובשקלול שלי מנדי הכי טוב, כי להערכתי יש לו את הפוטנציאל להביא את היישוב הכי גבוה. אם זאת, הם כולם יעשו רק טוב ליישוב. לא צריך לעשות את כל שאר המועמדים אפסים, רק כדי לקדם את המועמד שלך. ד. להשוות בין מה שגולברי עושה למה שמנדי יעשה זה מבחינתי לא נתפס, אתה צריך לדבר עם שני האנשים, זה שני קצוות שונים לגמרי. הכשלונות של גולברי זה חוסר מנהל תקין, וחוסר ניהול, וזה הבסיס של הבסיס. אין שום סיכוי, ואני חוזר, שום סיכוי !!! שמנדי ינהג כך, או יתקרב בכלל לתהום הזו, ולכן לשים את שניהם באותה משפט, זה חוסר הבנה מוחלט של מי האיש לדעתי. אין לי אלא להציע לך ללכת לחוג בית שלו (אם תסכים, אעזור לך למצוא מועד, ואפילו אשתדל להגיע), לא כדי לבחור בו, אלא רק כדי להבין באופן בלתי אמצעי, לא דרך מסך מחשב, מי האיש. ה. גם למיקי יהיה שכר לימוד, אני רואה את זה כאקסיומה, כל אחד חדש בתפקיד חדש צריך ללמוד. הכישורים שנדרשים מחבר מועצה שונים לגמרי ממה שנדרש מראש מועצה, זה כמו שתגיד לשופט כתבת המון פסקי דין, אז אתה תהיה סופר מעולה, או להפך. השאלה היא הפוטנציאל שאליו אפשר להגיע בסוף. ותוך כמה זמן אתה מגיע לשם. כלומר כמה מהר אתה לומד, לאן אתה חותר, ומה הסיכוי שלך להניע את האנשים שסביבך אל המטרה. מנוף החינוך שמנדי מתכנן להפעיל נראה לי מזק מאוד.

אליה ל

New member
גל אהלן

יתכן ואתה אישית עיוור לגבי מועמד אם הוא מקורו בקדימה או בצורן אך אני יכולה (כן אני ממין נקבה) שאי אלו מתושבי החלק שנקרא "קדימה" קראו : רק לא מישהו מצורן!!!!! וזו בעייה. אתה כותב שלפי השמועות והסקרים לגולברי יש כח לא קטן - אני מאוד מקווה שהסקרים הללו יתבדו כדוגמת סקרים אחרים כמו למשל בפריימריז של "קדימה". אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שאנשים לא כל כך טיפשים ושלא יבחרו בגולברי לראשות המועצה פעם נוספת. מאחר ואינני מכירה את מנדי סביר להניח שאין באפשרותי לעשות השוואה לכן, השתמשתי באמירות שלך - שהיו ואינני מצטטת כרגע שסביר להניח שלמנדי תהיינה טעויות והישוב כולו ישא בהן - זו הייתה המשמעות והאמירה של דבריך מעצם העובדה שמנדי הוא איש חדש במערכת המועצתית (נקרא לה כך). אך בהקשר לזאת אוכל לומר לך גם אם אינני מכירה את אותו מנדי, בוודאות אוכל לעשות השוואה בינו לבין יוסי מלכה שנבחר בזמנו להיות יו"ר מועצת צורן ועל פניו היו לו כישורים ניהוליים נרחבים, הגיע מתחום החינוך, עשייה נרחבת והלז הוליך את צורן אל עבר פתחי פי פחת וגרם לדעתי הצנועה והאישית וכך גם לדעתם של רבים אחרים לנזקים בלתי הפיכים לצורן כמו למשל כמובן האיחוד שבין שני הישובים מערכת חינוך מזעזעת למדי ועוד. לקדימה צורן - הישוב, במצבו דהיום אין זמן שמישהו יתחלק עליו ללא נסיון כלשהו - פשוט אין זמן והישוב דועך לפחות מבחינה חברתית, חינוכית ועוד ועוד. זה לא הזמן למנדי, זה הזמן למיקי. זה הזמן שמי שרוצה בטובת הישוב המאוחד יאחד כוחות עם מיקי אקרמן - פעלו ביחד במהלך הקדנציה הבאה ואז תחליטו שוב האם לפרק את החבילה לרשימות שונות או אחרת, אך השנים הקרובות מהמקום שבו אני נמצאת ורואה הן יותר מדי חשובות וקריטיות לישוב הזה שנקרא "קדימה צורן". ובאשר לחוג בית - עזבתי את הישוב לפני כחודשיים לאחר שהתגוררתי בצורן בדיוק 14 שנים - הגעתי לצורן באוגוסט 94 ועזבתי את צורן באוגוסט 08. אני כאן מאחר ועדיין איכפת לי ממה שקורה בישוב - יש לי כאן חברים נפלאים - בישוב המורחב.

אפי 07

New member
שאלה לגל שניידר

והיה ויהיה סיבוב שני בין גולברי לאקרמן בעד מי אתם (מנדי והמפלגה שלכם) תבחרו? אפי

אני עונה בשם עצמי - בלי היסוס בכלל, אקרמן !!!

1. אם אתה רוצה את תגובת המפלגה, תפנה לדוברת, אני כותב כאן דברים כמו שאני מבין, ועל דעת עצמי בלבד. אבל אני מאמין שמנדי יגיד אותו הדבר (שיהיה ברור לא שאלתי אותו). אני מציע שתלך לחוג בית שלו ותשאל אותו. 2. אם לא הבנת עדיין מכל מה שכתבתי, אני חושב שגולברי איש נחמד אבל גרוע מאוד בתור ראש מועצה, ונתתי דוגמאות שעדיין לא קבלו שום תגובה שמפריכה אותן. 3. כתבתי ואני חוזר על זה כאן, אני חושב שמנדי הכי מתאים להיות ראש מועצה, ואני הכי אשמח אם הוא יבחר, אבל אני גם מאוד אשמח עם אקרמן יבחר. 4. מעבר לכל זה אני מעריך מאוד את אקרמן וחושב שאנחנו חייבים לו הרבה מאוד על מה שעשה עבורנו. 5. אני חושב שאנחנו יישוב אחד ובכלל לא אכפת לי מאיזו שכונה ביישוב המועמד מגיע. אני חושב שכל התייחסות אחרת היא אולי רווח לטווח קצר, אך הפסד בטווח הארוך, אם נגיע למצב של קבוצות סקטוריאליות שמנסות לחטוף לעצמן מה שיותר, כולם יפסידו.

kirschi

New member
מנדי או אקרמן - זאת בכלל שאלה?!

לשאלתך, עדיין לא הייתי בחוג של מנדי. יחד עם זאת: האם היית הולך לרופא שלא עשה סטאז'? האם היית שוכר שירותי עורך דין חסר ניסיון? האם היית שוכר אותו אם הבית שלך היה בסכנת עיקול? האם היית סומך על שר בטחון עם כישורים חברתיים ואפס נסיון בבטחון? האם היית לוקח סיכון שכזה שר בטחון ינהל מלחמה בלבנון? בחייכם חבר'ה, תתעוררו. כאן לא בית ספר לראשי מועצה. למנדי אין מושג בניהול מועצה - וזה בסדר, אני לא מצפה שיהיה לא. באותה העת - אני גם לא מצפה ממנו לרוץ לראשות המועצה. שיבוא, ישב במועצה חמש שנים, וילמד את הנושא. לחלופין, שיפרוש מהמרוץ, שיתמודד למשרת מנהל מחלקת החינוך, ולכשיתקבל, שילמד את החבלים במשך חמש שנים. בעוד חמש שנים נדבר. אבל זה פשוט לא רציני שמישהו כמו מנדי או קולמן יהיו בראשות המועצה. ועוד משהו - האם היית נותן לאולמרט קדנציה נוספת?

אני מציע שתעיין בתשובה הקודמת שלי

1. הדיון לטעמי הוסט מגולברי למנדי וזה לא טוב 2. לא צריך להמעיט מהאחרים כדי להגדיל את המועמד שלך. אני לא חושב שמנדי צריך סטאג'. גם לך אני מציע לבוא לחוג בית, ואני אשמח לעזור לך למצוא כזה, לא כדי לבחור בו אלא רק כדי לשמוע ולהבין מי האיש. לגבי פוליטקה ארצית: 1. אולמרט מושחת. יושר זה תנאי סף במחינתי, ולכן התשובה היא לא. 2. עמיר פרץ בסוף יצא הכי טוב מוינוגרד. מה כל הגנרלים עם הניסיון (דיין , בר לב) מנעו את הפשלה של יום כיפור ?

kirschi

New member
אז אנחנו מסכימים לגבי גולברי

ואני מחזיק בדעתי שצריך לבחור במועמד שמכיר את החבלים, ויכול לתפקד בקרוב ל-100% יעילות מהיום הראשון, מה גם שיהיה הגון, ישר, ביצועיסט, ובעל חזון. ורק אחד כזה בבחירות בקדימה-צורן יש לו את כל התכונות הנדרשות, בעיני

אוי לנו ואבוי לנשמתנו אם וינורגרד

הוא קנה מידה לראש מועצה טוב או רע. אם אתה חושב אפילו רק בתת הכרה שלך שמה שמנדי יכול לעשות לקדימה צורן זה לצאת טוב מועדת חקירה... לא תודה! ואתה עוד תומך שלו!

צורנית מאיפה הבאת את זה ??????????

אני חושב שבמינימום קריאה מרופרפת, את יכולה לראות שכל רוח הדברים שאמרתי היא הפוך למה שאת אומרת שאני חושב. וזה באמת מוגזם, לקחת משפט אחד שעדיין לא אומר את מה שאת אומרת שאמרתי, וממנו להסיק את השטויות האלה. עיקר דברי, שחוזר כחוט השני הוא: מנדי הוא האיש לדעתי בעל הפוטנציאל הגדול ביותר מבין כל המועמדים, להביא את היישוב למקום הגבוהה ביותר !!!!!!!!!!!!!!!!! אני מקווה שעכשו זה טיפה יותר ברור. האם את עד כדי כך נואשת עד שאת נדרשת למניפולציות מהסוג הזול ביותר, שנעשות בד"כ ע" אחרוני הפוליטיקאים ? הוכנסה פה הפוליטקה הארצית, ומלחמת לבנון,עמיר פרץ ואולמרט, כדוגמה לניסיון. ואני בסך הכל אמרתי שלפחות בהקשר הזה לא נראה לי שהטיעון על הניסיון משחק, ונתתי שתי דוגמאות: 1. עמיר פרץ שהיה הכי חסר ניסיון,יצא לדעתי - וטרחתי לקרוא את מה שפורסם - הכי פחות גרוע מהעניין, מול אחרים ומנוסים ממנו, שכנראה דברו שטויות למרות כל הניסיון שלהם. זה מראה לנו גם שלא מספיק (אם כי חשוב) שיהיו מסביב אנשים טובים. הקודקוד הוא זה שקובע. הניסיון הוא רק כלי שצריך שכל ישר ואומץ כדי להשתמש בו. 2. היתה לנו מלחמה אחרת, יום כיפור שמה, ששם היה מלא ניסיון כרימון סביב שולחן הממשלה, וזו לא היתה ממש הצלחה. בכל מקרה שוב כדי למנוע ממני שמישהו לא יבין נכון: הדבר החשוב ביותר לדעתי הוא יכולת מנהיגות וחזון ברור. למנדי יש את שתיהן בגדול !!!! ויש לו גם ניסיון (עם הצלחה !!!!) בניהול, שאני בטוח שישרת אותו ואותנו נאמנה בתפקיד ראש המועצה. אבל למה את צריכה אותי כמתווך, גשי לחוג בית של מנדי ותתרשמי בעצמך, מה יש לך להפסיד ?

למעלה