בקשר לhalflings

galking

New member
בקשר לhalflings

אם אפשר הייתי מעוניין שמישהו ייתן לי לינקים לאתרים שיש בהם הרחבה והסברים על הגזע של ה - Halflings תודה מראש

DDN

New member
מה אתה בדיוק רוצה לדעת?

יש לנו מספיק אינצקלופדיות אנושיות בפורום שיוכלו לעזור לך בכל מה שתצטרך. בכל מקרה, יש לנו פה שני מומחים זוטוניים שאני בטוח שיהיה להם לינק כלשהו עבורך. עד אז, אתה מוזמן לנסות את ה"תעשיה הגובלינית" (קישור קיים איפהשהו בעמוד זה), אני חושב שראיתי שם משהו.

ננסק

New member
בוודאי, כל שתרצה

אני משחק זוטון (halfling, קרוי גם "בן-מחצית") במקצוע כוהן במשחק המו"ד שלי, בהנאה מרובה, ובדיוק באופן שבו הגזע מתואר בספר השחקן. פשוט קרא את התיאור ולך לפיו - מדובר בחוויה שונה לגמרי מבני האדם הפרועים האלו (שכל הזמן משנים את דעתם), האלפים הטיפשיים האלו (שחושבים את עצמם יותר מדי), והגמדים החביבים האלו (היחידים שיודעים איך להנות קצת מהחיים, חוץ מאיתנו). כמו כן, באתר התעשייה הגובלינית מצויות שתי וריאציות מקוריות על הזוטונים הקלאסיים: האחת היא קהילת זוטונים מקוללת, שנודדת מעיירה לעיירה וניזונה על חיי התרבות המקומיים, והשניה היא תת-גזע חדש בשם "זוטוני הגבהים" שחיים במדבר מרוחק ומשתמשים בנשרי ענק. בדוק את חלק "מבוכים ודרקונים" של האתר לכתבות עצמן.

קיר קמט

New member
שמתי לב שהתעלמת מהאורקים

מה יש, הם לא הומאנואידים ?!

ננסק

New member
אני מלא הערכה לאורקים

אבל מתמקדים בהם באופן מספק לדעתי (Warcraft, מירוצללים), ואילו הזוטונים לא מקבלים תשומת לב ראויה.

ב י ל ב ו

New member
אמ... פיספסתי משהו??

זוטונים הם לא... הוביטים?? ואם כן- למה אתם לא קוראים להם בשמם??

Elenlos

New member
די פשוט...

עד כמה שידוע לי זה שרק בטולקין קוראים להם הוביטים ואילו במו"ד קוראים להם זוטונים ובני-מחצית. למה?? אני חושב שזה עניין של זכויות יוצרים או משהו כזה... בכל מקרה, אם תשתמש במונח הוביטים כולם יבינו אותך... בכל זאת יש הרבה חובבי טולקין בפורום הזה...

shadowfax

New member
הסיבה שלך היא חלקית

בD&D המקורי בני המחצית היו "תאומי הוביטים" תוך שימוש בשם המקורי שלהם HALFLINGS (או זוטונים בתרגום הישן) יש לציין שההוביטים קראו לעצמם הוביטים. לאורך הזמן היתה נטיה בD&D לצאת מההגדרה הטולקינאית של בן המחצית גם מתאמי זכויות וגם בגלל שאכן אין הרבה קשר בין שני העולמות וכן כי מוצא הגזע לפי D&D שונה מזה של טולקין ומצריך צורה אחרת לבני המחצית שכן מקורם מעם הפיות למינהם (בדיוק כמו האלפים ובניגוד לאלו של טולקין) ומחייב מבנה רזה יותר. על כל מקרה ברומח הדרקון הוצגה וריאציה חדשה לבן המחצית בדמות הקנדר שהוא רזה ובעל טושיה וכן נטיה לגניבה ותמימות משעשעת, למרות שזה היה בן מחצית הוא הוצג כגזע חדש לגמרי. לאחר כמה שנים הוצג המראה החדש של בני המחצית בעולם חדש הניקרא "השמש השחורה" שם הופיע הבן מחצית בדמותו הנוכחית אך עם תרבות מעניינת וברברית (שזה היה חלק מהעולם) ואני מאמין שלאור התגובות החיוביות מהשינויים הוחלט לשנות את הבן המחצית מתאום הוביט לגזע עצמאי ויחודי.

Elenlos

New member
הערה קטנה...

ההוביטים של מו"ד לא מאוד שונים מההוביטים של טולקין... יש אלמנטים רבים שלקוחים מטולקין... *** זה פשוט שאתה מציג את זה כאילו הם כבר גזע אחר לגמרי...

shadowfax

New member
במו"ד הקלאסי ועד מהדורה 2 של מוד"מ

זה אכן המצב ואם תעבור על ההודעה שלי תרא שאף תיארתי את הפיכת הבן מחצית מתאום הוביט לגזע ניפרד לגמרי. אתה יכול להתחיל מעמוד 12 בספר לשחקן (מהדורה 3 בעיברית) ולראות שאין יותר בן מחצית שמנמן אלא רזה, ואז במעבר אל תיאור הגזע אתה יכול לראות שבני המחצית יותר הרפתקאנים נודדים ובניגוד להוביטים הם נהנים מסיכון ובעלי תושיה, הם רוצים חיי נוחות אך לא ממש נהנים לחיות אותם. אלמנטים שנילקחו מטולקין? ברור,יש אותם בכל פנטזיה קיימת אך להניח שבני המחצית של המהדורה השלישית הם ההוביטים אינה מחזיקה את מבחן הבדיקה, ואני ילך קדימה ויוסיף שאותו דבר עומד נכון אצל האלפים ואצל הגמדים,למרות הדימיון השוני בבסיס הוא שמכריע

למעלה