בקשר ל Route Add

Professional

New member
בקשר ל Route Add

אפשר לקבל הסבר מה זה ה - Metric ו ה - If Interface בפקודה הזו ? כמו כן איך ניתן לקבוע שגישה לכתובת מסוימת (או למספר כתובות) באינטרנט ישתמשו בראוטר X ולא בראוטר Y ? בתודה מראש.

Rיקושט

New member
פשוט

הmetric קובע את עדיפות הממשק לroute המסוים. הif interface הוא מן הסתם הinterface שאליו משויך הroute.
route ADD 157.0.0.0 MASK 255.0.0.0 157.55.80.1 METRIC 3 IF 2​
זה אומר בעצם שכל פקט לרשת 157. בקלאס A יצא לGW 157.55.80.1 קביעת הMetric של ממשק היא לפי המהירות שלו, 1 זה הכי טוב. אז אם למשל יש לך מחשב עם שני כרטיסי רשת, 10 ו100 ועל שניהם יש default gw טבלת הrouting תנתב לממשק של ה100Mb. אם אתה רוצה לעשות שינויים אתה צריך להכנס להגדרת הממשק ולבטל את הmetric האוטומטי. אם אתה רוצה שroute ימשיך להיות שם אחרי שעשית אתחול למחשב צריך להוסיף -p לפקודה. נ.ב החוקים נכונים לlinux ולwindows אבל הsyntax בדוגמא שייך לwindows.

Professional

New member
תקן אותי אם אני טועה

ה Metric קובע מתי בוא יגש לכתובת השניה ? נניח שקבעתי Metric=2 אם יש לי שני ראוטרים ובדפדפן נרשמת כתובת (למשל tapuz.co.il ) הוא קודם יגש לראוטר הראשון ורק לאחר מכן לראוטר השני ? ואם אקבע Metric=10 אז האם הוא ינסה 9 פעמים את הראוטר הראשון ורק אחר כך יגש לשני ? כמו כן איך אפשר להגביל שלכתובת מסויימת הוא יגש רק לראוטר הראשון ? תודה על התשובות ותודה מראש על תשובות לשאלות הנוספות.

Rיקושט

New member
הלוואי.

זה לא ככה, הMetric מצביע על הממשק החזק ביותר וזהו. אין פה fall back, למשל אם יש לך מחשב שהוא נתב עם שני כרטיסי רשת, אחד 100Mbit והשני 10Mbit וכל אחד מהם מחובר לISP שונה ואתה חושב שיתבצע פה fall back במקרה שroute של ה100Mb לא יהיה זמין (אני לא מדבר על "לינק" של הכרטיס, אלא על הroute עצמו, זאת אומרת שיש בעיה בנתב מרוחק יותר) אז לא יתבצע fall back לכרטיס של ה10Mb אלא הוא ינסה שוב ושוב לגשת ל100Mbit ויכשל כמובן. צריך Metric לגעת בMetric של כרטיס רק במצבים מיוחדים, למשל אצלי בנייד אני מחובר גם עם Wifi וגם עם ETH, הברירת מחדל היא שה100Mb ETH יתועדף תמיד על הwifi (הmetric של הwifi בעדיפות נמוכה) ואני רציתי דווקא שהwifi יהיה החיבור "הראשי" - אז שמתי לו metric 1 ועכשיו שהwifi נופל (זאת אומרת אין לינק והממשק נמחק מטבלת הניתוב) הETH הופך לdefault route. הדוגמא אומנם שונה מנתבים, אבל אני חושב שהיא ממחישה את הכוונה שלי. בשביל לעשות ניתוב לאתר מסוים אתה צריך למצוא את הIP של האתר ואז להוסיף אותו בטבלת הניתוב ללא MASK ואז זה ניתוב של כתובת אחת ולא של רשת.

מה עם OSPF

ואז הוא ינסה בראשון ואז בשני. על מה אנחנו מדברים ראוטר או מחשב ? ואם ראוטר אז איזה סוג ?

למעלה