בקשר ל"עצת נפש"

s a m i 25

New member
בקשר ל"עצת נפש"

שלום, "עברתי" כאן במקרה ושמתי לב לדיון שהתנהל בנושא "עצת נפש" ופעילותם. אינני דתי וגם לא הומוסקסואל. פניתי לפורום הייעוץ הפסיכולוגי של תפוז והצגתי בעיה מסויימת. מנהל הפורום הפנה אותי, בין השאר, לקישור לקבוצת תמיכה של ארגון "עצת נפש". אינני חושב כי ערך בירור מעמיק לגבי טיב הארגון, כי אחרת לא היה מפנה אותי לשם. זהו ארגון מגמתי המרשה לעצמו להצהיר כי הוא "מרפא" הומוסקסואליות. אינני דתי וגם לא הומוסקסואל, אך מקוממת אותי החוצפה של ארגון זה, המעז לרתום לטובתו את חוסר הביטחון ותחושת הבושה וחוסר השייכות של גברים בעלי נטיות הומוסקסואליות. מישהו מחברי הפורום ציין בהתייחסותו לארגון זה: "שטיפת מוח", ולדעתי, אין מילים טובות מאלו לתאר את תמצית פעילות הארגון הזה. לאחר שהתברר לי טיב הארגון, שהופנתי אליו מטעם הפורום, החלטתי לפרסם הודעה בפורום ייעוץ פסיכולוגי ונראה לי שמן הראוי להביאה גם לידיעת פורום זה. להלן ההודעה: " תודה רבה על התגובה המהירה וההתייחסות אליה. מסתבר שאני לא לבד, ועפ"י הקישור שצרפת זו היא תופעה מבוססת למדי..... אך ישנה בעיה עם הקישור הזה, ההפנייה שהוא מספק לקבוצת תמיכה מפנה לאתר הארגון "עצת נפש". ארגון זה מציג עצמו כארגון לתמיכה נפשית שהוקם ע"י אנשים מאמינים בעלי רקע ישיבתי תורני. ראש הארגון הוא רב, ולהלן ציטוט מהאתר: "עצת נפש פועל על ידי מתנדבים, בהכוונת רבנים ואנשי מקצוע מתחומי הפסיכולוגיה והחינוך, ובתמיכתם של גדולי תורה, המלווים בהדרכה את המתנדבים". הארגון מבליט ומדגיש את זיקתו לדת, ואף מנסה "להחזיר בתשובה" את הנשמות ה"חוטאות", הארגון מפרט את פעילויותיו המגוונות,להלן מס' ציטוטים נבחרים: "קבוצות תמיכה למתמודדים ולמתמודדות עם בעיה הומוסקסואלית.....כיום מפעיל הארגון שתי קבוצות תמיכה לגברים בירושלים ואחת בתל אביב, וקבוצת תמיכה לנשים עם בעיה לסבית.....בקבוצות התמיכה משתתפים מתמודדים שאינם מוכנים להשלים עם הבעיה ההומוסקסואלית שלהם", "האתר הישראלי הראשון ברשת שעוסק בריפוי הומוסקסואליות ושמירת הברית", "מסע אל הגבריות הוא סמינר אמצע שבוע....מפגש מרתק של תרגילים חווייתיים ותהליכים פנימיים שמביאים את המשתתף בהם לגילוי, מודעות והתחברות עצמיים עמוקים, ומעניק לנוטלים בו חלק כלים להתמודדות במהלך שינוי המשיכה המינית", ולסיום ציטוט נוסף: "ריכוז מידע והפניה לפסיכולוגים ומטפלים דוברי עברית העוסקים בריפוי הומוסקסואליות בישראל". הארגון הזה מקומם אותי ומוערר בי שאט-נפש, בהתייחסו אל בעיות מיניות כאל מחלה נפשית שניתן לרפא. אינני מרגיש בנוח לנוכח השקפות הארגון ומנהליו ואינני יודע כיצד יבחרו ל"תייג" את בעייתי. האם תוכל להמליץ לי על קבוצות תמיכה אחרות?" כמו שתארתי בההודעה, לדעתי הארגון הזה מחזיק בשלל דיעות קדומות ופרימטיביות ומתיימר להגדיר עצמו כגוף מקצועי המספק פתרונות "אמיתיים" לנטיות מיניות(אשר מוגדרות כבעיה). קיומו של הארגון הזה משקף לדעתי את דרך ההתמודדות של העולם החרדי/מאמין/מסורתי עם תופעת ההומסקסואליות/לסביות ונסיונו לבטלה. יותר מאשר מטרידים אותי עקרונות דוקטרינת הדגל המגוחכת של הארגון, לא נותנת מנוח הדאגה לבריאותם הנפשית של צעירים(וגם לא צעירים), הנופלים ברשתו של הארגון שמנסה, למעשה, למכור להם אשליה סרת טעם ותכלית. גברים/נשים אשר חשים מנותקים מהמסגרת ומהממסד הנורמאלי, מוצאים נחמה ועצת אחיתופל בין כותלי אירגון זה, ארגון אשר מטפח את תעשיית השקר והמרמה העצמית של הצעירים ומנצל את תמימותם, מצוקתם ורצונם למצוא את מקומם "חוקי" מבחינה מוסרית בחיק החברה שמאיימת להקיאה מתוכם. אני חושב שצריך להקים קול זעקה ומחאה ולקרוא להחרמה של האירגון. מה אתם חושבים?

Dancing mad

New member
בהחלט.

ארגון שמרכז את כל ה"אל תעשה" של הפסיכולוגיה. חבורה של של שוטפי מוח חסרי בושה ומוסר.

s a m i 25

New member
מסכים איתך לגמרי, אבל עדיין

זה פשוט נורא. מכאיב לראות אנשים חסרי ביטחון שמתפתים לפנות אליהם. אנשים מבולבלים שצריכים הדרכה אובייקטיבית, שנואשים לא להיות חריגים- להיות "נורמאלים", לא שונים. והארגון הזה בא ומטפח את הרגשות השליליים של הפונים. מעצים את המצוקה שלהם ובעצם מגביר את תחושת ה"אני דפוק ומשהו לא בסדר אצלי". ומכאן, הדרך קצרה, הארגון מושיט יד אוהבת ומציג את ה"גאולה". את חיי השקר העצמי. לדעתי אין מעשה נבזה יותר מלנצל אנשים במצוקה, אנשים שמחפשים הבנה ולגיטימיות. והארגון הזה מתיימר לקרוא לעצמו ארגון דתי, אני אומנם לא דתי, אך איני מאמין כי התורה מרשה את ניצול חסרי-הישע והפגיעים. עובדה נוספת מקוממת, היא שהם מרשים לעצמם לרתום את המוסד הפסיכולוגי להשקפת עולמם המעוותת, בגורסם כי הם מפנים לטיפול פסיכולוגי המרפא את ההומוסקסואליות. כל אדם הקורא לעצמו פסיכולוג ומנסה לשנות את נטייתם המינית של אנשים איננו פסיכולוג אמיתי אלא שרלטן מדופלם. לסיכום, זהו ארגון שרלטן מארץ השרלטנים ואני מקווה שאנשים יהיו מספיק נבונים לא ללכת שולל אחר החזות ה"אמינה" והממלכתית שהוא משדר ולא יפלו במלכודת המפתה והמשומנת היטב....

Dancing mad

New member
זו בדיוק הבעיה, שרק מקריאה

עמוקה אפשר להבין למה הם מתכוונים. במבט ראשון הם מצליח להוליך שולל את הגולשים כארגון תמיכה תמים לנוער דתי, אבל הם שרלטנים, ועוד מעיזים להשתמש באצטלות פסיכולוגיות כדי להוכיח שהם צודקים. אחת המשאלות שלי היא שיסגרו את "עצת נפש" יום אחד.

EHAO

New member
היי אחי תרגע! אני ב"ה דתי וסטרייט

ואני אומר לך שאם אינך דתי אז אולי עצת נפש לא מתאים לך אבל עצת נפש עוזר לדתיים שכן אכפת להם ורוצים לחיות חיים דתיים אלא שישנו מכשול בדרכם. יש כאן דעות מאוד פתוחות בפורום בקשר לזהות המינית של כל אחד אבל הרי זה פורום דתיים גאים וצריך השקפה תורנית. בדרך אגב בואו נסתכל רגע על הנושא בהשקפה ביולוגית נטו. נגיד היפוטתית שכל העולם היה גיי אז תוך 100 שנה מקסימום העולם היה נכחד. זה לא הגיוני ( למרות שאני לא יכול לשפוט ). אפילו חיות ( ואני לא משווה אף אחד לחיה) יודעות שמזדווגים עם בן המין השני. אם פגעתי במישהו אז סליחה.

Dancing mad

New member
Sorry for crashing your party,

אבל מה שאתה אומר זה לא נכון. א.העולם כולו אינו גיי, כמו שאינו כולו סטרייט, אז ההנחה הביולוגית שלך מוטעית. כיום, גם אם כולם היו גייז, עדיין לא היינו נכחדים: יש בנקי זרע שאחד מתפקידם זה לתמוך באנשים שלא יכולים להביא ילדים. ב.עזרה הגונה בעלת השקפה תורנית לדתיים יכולה לבוא מרב שלא ינסה לתקן אותם, ויעזור להם להתמודד עם המצבים שיכולים להיווצר כתוצאה מלהיות הומו דתי. עצת נפש מרחיקים אותך ממקומות רצויים של השלמה עצמית, ומביאים רק שנאה עצמית, פחד "מה אם יגלו", ותסכול מיני, ולנוער הומולסבי, דתי או לא, יש מספיק משלושתם.

EHAO

New member
בנקי זרע או לא הם לא היו קיימים

תמיד וברור שזו לא המציאות הבריאה כי הרי זה לא הטבע הפשוט וגם כי כל העולם לא יכול רק לעשות הפריה מלאכותית. זה בסדר כשהמצב מחייב כמו בעיה אצל בני הזוג או דברים אחרים אבל לא יכול להיות שמישהו שנשמע משכיל כמוך באמת יחשוב שזו מציאות בריאה. דבר נוסף, לא חלקתי על העובדה שזה קשה אך אתה אינך דתי ואדם דתי שיש לו רגשות כאלה צריך לדעת שזהו ניסיון ואסור לו לפעול בהתאם לדחף וזה משהו שאני לא מתיימר להבין את רמת קושיו. ואל תגיד לי מה זה שאתה אומר לו לפעול בניגוד לדחף כי ה` נותן נסיונות גדולים במיוחד בקטע הזה. למשל אדם סטרייט אפילו שהגיעה לעיניו תמונה לא צנועה צריך להסב עיניו וגם לא להשחית זרעו. זה קשה ולאנשים דתיים גיים זה בטח עול בל יתואר אבל זה הקטע של עצת נפש להוציא אותך מזה כי בעיניהם זו לא עוד סלידה של החברה שצריכה תיקון אלא ניסיון וכמו שהוא יציל מישהו מחטא אחר גם בזה יעזור לו.

s a m i 25

New member
השאלה היא איך עושים את זה

אם הארגון מקבל את הנטייה המינית של הפונים ומנסה לעזור להם להתמודד עם קיום אורח חיים דתי, אשריו. אבל, לצערי, זה אינו המצב, הארגון מנסה ל"החזיר בתשובה" את ההעדפה המינית של הפונים. הוא מנסה לעשות "תיקון" לכאורה לנשמות ה"תועות" וכאן שורש הבעיה. המחקר הביולוגי בתחום מתקדם וישנן הערכות מסויימות על מה שנקרא "מוח זכרי" ו"מוח נקבי" שמתפחים בד"כ, בהתאמה, אצל זכרים ונקבות, אבל לעיתים ישנם מקרים שבהם המוח מתפתח הפוך וזה מוביל למצב הזה, להתנהגות הומוסקסואלית. אינני יודע האם אתה מאמין או לא בתהליך האבולוציה, אבל אתה זה שהכניס את ההשקפה הביולוגית לדיון. האבולוציה מבוססת על פרטים ששורדים בשל תכונות המותאמות יותר לסביבתם. ואיך נוצר השינוי? כיצד הפרטים מסתגלים לסביבה חדשה? לדוגמא: חיידקים. אם תחשוף אותם לאנטיביוטיקיה רובם ימותו אבל יהיו כאלו שיהיו מסוגלים לשרוד אותה והם אלו שיתרבו וייצרו דור חדש. החיידקים ששרדו את האנטיביוטיקיה בניגוד לחבריהם היו למעשה מוטציה, משהו שונה מהזן הרגיל של החיידקים, זה לא היה מתוכנן. וכך תהליך האבולוציה פועל, כל הזמן יש מוטאציות- שהן אולי אפילו טובות יותר מהדבר הקיים(החיידקים ששרדו מוכיחים זאת). אותו הדבר לגבי הנטייה המינית, זה באופן עקיף,דרכו של הטבע להתמודד עם שינויים בלתי צפויים שעלולים להתרחש בסביבה. בנוסף, לא כל פרט שיש לו הסתגלות מלאה לסביבתו ו"מושלמות" ביולוגית מירבית המותאמת לסביבה לא יעביר את המסר הגנטי הלאה, גם פרטים אשר "נחותים" יותר בהתאמתם לסביבה ישרדו, בתנאי-שיצליחו לקיים את עצמם. רק פרטים שאינם מסוגלים לתפקד ולקיים את עצמם לא יעברו, פרטים לא מושלמים יכולים גם כן לשרוד. שנית, בקשר לזה שחיות "יודעות" שצריך להזדווג עם בני המין השני- זה לא נכון. ישנן עדויות על התנהגויות הומוסקסואליות בקרב בע"ח. והעובדה הזו רק מחזקת את הטענה שהעליתי מקודם. בטבע יש מגוון התנהגויות ולא כולן צריכות להיות מותאמות לאינטרס המשכיות המין, זו דרכו של הטבע להתמודד עם שינויים- לייצר מגוון רחב של התנהגויות. אני מאמין שאי-אפשר לשנות נטייה מינית ואם כבר ל"שנות" אז בדרכים ראויות ורציניות. אנשים אשר מגבשים זהות מינית ומתלבטים לגבי מגדרם זקוקים לתמיכה ועזרה. הם זקוקים ליד מקצועית שתנסה לברר איתם(ולא להנחותם, חלילה)לגבי תחושותיהם האישיות ולנסות תו"כ התהליך לנטרל גורמים מסיחים. יכל להיות שבתהליך הזה, אותו אדם יבין שהוא אינו הומוסקסואל, מפת האישיות האינדיבידואלית היא כה סבוכה עד כי יכולות להיות זהויות מייות רבות ומגוונות. במידה ואדם אשר מתלבט בנושאים אלו מעוניין לגשת לייעוץ, על המטפל לתת לו את המרחב האישי שלו ואת תחושת הביטחון לגבי בחירותיו והלגטימציה שלהן. וזה ההיפך ממה שעושה ארגון "עצת נפש". אינני מתכוון להתלהם, אלו הן הדיעות שלי, הדיון מבחינתי הינו ענייני לחלוטין ואני מתנצל אם בצורה שהעליתי את דבריי פגעתי ברגשות אדם כלשהו, במיוחד בעניין הביולוגי.

../images/Emo26.gif

אולי פשוט ... הארגון חושב שהוא פועל בצדק ולא מודע לנזק שגורם
צריכים להסביר להם את זה בצורה יפה , מורחבת ועם הוכחות

Dancing mad

New member
לא מודע?

הם יודעים טוב מאוד, וכמובן חושבים שהם צודקים. וכדרכם של הומופובים (גם מופנמים, כמו במקרה של עצת נפש), הוכחות לא יעזרו, רק גינוי, חרם.This is war. את עצת נפש צריך לסגור. חבל שהיא עמותה, אז זה מסובך (לא מבין בחוק בעניין של רישום עמותות, אבל זה בטח לא קל לתבוע עמותה על זה שהיא מזיקה).

white star

New member
../images/Emo54.gif נו באמת

הדבר היחידי שזה יביא למסכנים שהולכים לטיפול זה סבל לכל החיים שיהנו

BabyBoy1

New member
דווקא יש הרבה חיות

שמזדווגות עם בני מינן. בנוסף, כפי שתראה בהודעה שנכתבה פה, צעיר שהלך לעצת נפש התאבד. נכון, אני ממש לא יודע את הפרטים, ויכול להיות שזה בכלל לא קשור. אבל אני חושב שאין לך סיבה כל כך להמליץ בחום על אירגון שאתה לא ממש מכיר.

סתם שאלה למי שמבין

לפעמים יש כאלה חרדים קיצוניים קנאים כאלה שמגלים שהם נמשכים לגברים ולא יעלו על דעתם לשכב איתם כי הם מאד קיצונים קנאים. האם להם עצת הנפש כן יכולה לעזור? במידה שאולי שטיפת מוח תעזור להם להתמודד עם הקנאות והנטיה?

למעלה