בקשר לשיר "הוריקן"

Jacko12

New member
בקשר לשיר "הוריקן"

היי, אני מניח שכבר דנו בזה בעבר אבל לא מצאתי שרשור בנושא. אחרי האלבום DESIRE הפסיק בוב דילן בהופעות שלו לשיר את השיר "הוריקן"...למה זה קרה? הרי לא התברר שרובין קארטר אשם. הוא חשב אחרת,או מה? תודה מראש על התשובה.

דוקודור

New member
אולי אורכו של השיר ...

אולי חוסר הרלוונטיות שלו , אולי בגלל שהקריירה המוזיקלית של דילן הלכה לכיוונים שונים משירי מחאה, נצרות וכו...

Jacko12

New member
יכול להיות שהתברר שהוריקן אשם?

ולכן הוא הפסיק עם זה? או שזה גרם לו לספקות? אולי זה בכלל לא קשור לתחום הקריירה המוזיקלית שלו...

דוקודור

New member
לא יודע אם ראית את הסרט

או שגם בלי לראות את הסרט שמעת... אבל הוריקן יצא זכאי כעבור שנים רבות חפותו התבררה.

Jacko12

New member
ראיתי את הסרט...

הוריקן יצא זכאי נדמה לי ב-88 אחרי 3 משפטים ובסופו של דבר קיבל את תואר אלוף העולם במשקל בינוני...ראיתי את הסרט כשהוא יצא אז אני לא בטוח אם אלו הפרטים המדוייקים. התכוונתי אם בכל זאת לבוב דילן היו ספקות מפני שיש כל מיני גרסאות שסוטרות את מה שקרה בסרט...לא משנה כבר תודה בכל אופן.

עלהמצפה

New member
תואר לשם כבוד

הוריקן קרטר לא זכה מעולם בתואר אלוף העולם, כי זה פשוט לא הגיע לו. כאשר נאסר היה בתקופה לא טובה של הקריירה. מה שהוא קיבל זה תואר לשם כבוד, כמו שאוניברסיטאות מעניקות תואר דוקטור לשם כבוד. Carter's career record in boxing was 27 wins, 12 losses and one draw in 40 fights, with 19 knockouts. He received an honorary championship title belt from the World Boxing Council in 1993, as did Joey Giardello at the same banquet held in Las Vegas. In reality, these "belts" are essentially just mementos. Carter was also inducted into the Boxing Hall Of Fame along with Giardello.

Jacko12

New member
אז אם הוא לא היה בתקופה טובה

של הקריירה (ואני בטוח שהוא חף מפשע) אז זה לא אומר שהוא היה בתקופה כ"כ טובה בחיים שאנשים יגידו "למה לו לרצוח,הרי יש לו הכל". הוא היה מתוסכל עקב הירידה ביכולת?

דוקודור

New member
הוא היה רחוק שני קרבות מלהתמודד על

אליפות העולם דבר שהוא יחסית נחשב מה עוד שלפי הסיכויים באותו זמן היה לו סיכוי טוב להתקדם לפחות להתמודדות על התואר, לא סתם דילן מזכיר בשיר את האפשרות שהוא יכל להיות אלוף העולם.

Jacko12

New member
אני בטוח בלי ספק שהוריקן זכאי

למרות שיש ספק שהוא אכן אשם אני בטוח במאה אחוז שהוא היה זכאי ונשאר זכאי! כל הכבוד לבן אדם הזה. עדיין חיי נכון?

Jacko12

New member
He ain't no Gentelman Jim

מה הכוונה בשורה הזו? מי זה Gentelman Jim. תודה

דוקודור

New member
תשובה.

ג'נטלמן ג'ים זה סלנג לבחור שחור " ניגר" שהוא למעשה משועבד לעשירים מה זאת אומרת, בימים שהיה סחר בעבדים המון אנשים עשירים מהדרום בעיקר היו לוקחים כמה עבדים ומכשירים אותם כמשרתים בביתם, שיגישו ארוחות וכו', לרוב הם היו מכנים אותם ג'ים וככה דורות על גבי דורות הבן היה יורש את מקום אביו כמשרת וגם היה מכונה לרוב ג'ים אך לאו דווקא, כינוי זה היום הוא מעליב שכן אם תבוא לכושי ותגיד לו ג'נטלמן ג'ים זה יסמל עבורו את שעיבוד עמו בפני האדם הלבן , הכוונה במשמעות הרחבו שלה היא כושי שעושה מה שאומרים לו , מה שהאדם העשיר אומר לו. לגבי השיר - הוריקן לא היה כושי כזה אלא היה בחור עם שאיפות וכו' .

Small Change

New member
מאיפה שלפת את הבולשיט הזה??

Gentleman Jim היה מתאגרף אמריקאי ממוצא אירי. הוא היה מגדולי המתאגרפים אי פעם. הוא היה כל כך טוב שהוא יכול היה להרשות לעצמו להתנהג כמו ג'נטלמן ורק כשההזדמנות היתה מציגה את עצמה, הוא היה מנחית אגרוף אחד במקום שבדרך כלל היה גומר את העניין. הוא היה מאוד מפורסם בעיתו והוא מת ב-'33 . ראובן קרטר גם היה מתאגרף שהורשע ברצח בלי ראיות נגדו. ההקלדה שלי בעברית איטית נורא אחרת הייתי נכנס עוד לפרטים. תודה.

Small Change

New member
אתה טועה

וזה בסדר, אני מצטער שהתפרצתי אבל נכנסת לרטוריקה מטורפת על משהו זר לך לחלוטין.

Small Change

New member
Blowin every time ya move yer teeth

אני יודע טוב מאוד שסלנג אפשר תמיד לתרגם באופן דו משמעי, אבל אתה מתחיל קצת לעצבן עם השטויות שלך. מה שאתה רוצה להגיד זה UNCLE TOM מקור הסלנג בספר של HARRIET BEECHER STOWE מ1852, אבל אולי זה לא חפף את ה10 שנים שקשקשת בארהב. אם אתה לא עסוק בעריכת סלנג, תקרא את הספר, הוא לא רע. דווקא בגלל שניתן לתרגם סלנג בצורות שונות מעצבן אותי שאתה מקשקש ככה, סלנג לא חייב בכלל לשמר את המובן המילולי שלו, רק להשיג את המטרה אבל אתה כל כך רחוק אפילו מזה. יש כמה סרטים לא רעים על GENTLEMAN JIM תראה אחד, תשכיל קצת.

דוקודור

New member
אתה כזה טרוי !

תראה את הסרט " מציאות נושכת " אני נשבע ל ך זה מבוסס עלייך. " קומוניסט כמו גאתרי " - מאיפה הבאת את זה? תגיד זה לא מפריע לך להתנשא מעל אחרים?

Small Change

New member
אני מכיר את הסרט

הוא ממש טוב לא מפריע לי בכלל להתנשא, זה לא בא מתוך יוזמה אלא תגובה קומוניסט כמו גאת'רי למשל, זה תגובה להודעה שבא אמרת שאני קומוניסט כמו סיגר, וכן, גם לי יש מכונה שהורגת פאשיסטים. אתה בסדר אתה, בהתחלה השטויות שכתבת עצבנו אותי נורא, אבל ככל שאני מקבל יותר ויותר מזה, זה ממש משעשע. יש לי עוד לכתוב, אבל לוקח לי המון זמן להקליד בעברית אז זה קצת מעצבן, אני אעשה את זה לאט לאט. I look forwrd to hearing from you again.

למעלה