בקשר לשיר גאידמק

בקשר לשיר גאידמק

שלום, אתם אחלה להקה, אחת הלהקות שאני ממש אוהב, וכל הכבוד על החלוציות שלכם בקשר למוסיקת הרגאיי בארץ. רציתי להפנות את תשומת ליבכם לשיר "גאידמק" שיר מגניב לכל הדעות, רק יש בעיה אחת. אם אני מבין נכון מן המילים השיר הוא שיר הלל לגאידמק, ורציתי לשאול אם זה נראה לכם נכון בכלל לעשות מעשה כזה? שיר הלל לאוליגרך שעלה ארצה רק בשביל לקנות עוד כמה דברים ולהרחיב עוד את הונו. אני יכול להבטיח לכם שהדבר היחיד שהוא רוצה זה להשיג עוד ועוד כסף ואני לא רואה את הסיבה לכך שנהלל מישהו שרוצה להיות ראש עיריית ירושלים ואולי לאחר מכן ראש ממשלתינו, שאת כל הדברים שהוא משיג הוא משיג בעזרת הסינוור של הציבור עם הכסף שלו. יכול להיות שהוא עשה לכאורה כמה דברים "טובים" כמו עיר האוהלים וכל מיני אירועים, אבל זה הכל בעזרת כספו הרב והוא לא מתבייש להסתיר את זה. אם פעם העשירים היו תורמים באופן אנונימי או למען מטרות שהם לא רצו להשתלט עליהן זה היה בסדר. אבל חבל לי לראות את כל ישראל, כולל אתכם הולכים שולל אחריו. יכול להיות שהרבה פעמים כסף מסובב את העולם, אבל הוא לא צריך לסובב את ליבותיכם. אני גם לא רואה את הטעם לכתוב שיר כמו "קוקוריקו" שקורא להתעוררות המנהיגים, ואז לכתוב שיר הלל לו. קצת חומר למחשבה. חוץ מזה אתם אחלה להקה! המשיכו להוציא עוד רגאיי משובח כחול לבן ואיכותי! :)

xXx Shiraz xXx

New member
יש הבדל בין שיר הלל לבין סאטירה...

אני לא רואה את זה כשיר הלל לגאידמק, בכלל לא, אפילו להפך!.. אולי זה נתון לפרשנות אישית אבל לטעמי זה לצחוק עליו, לא לשבח אותו. ובלי קשר- נימה אישית שלי לרגע... אם הבנאםד תורם כסף - זה לא חשוב מה המטרה העתידית שלו, או אם הוא עושה את זה בפרהסיה או באנונימיות - כל עוד הוא עושה לאנשים טוב על הלב הוא מבורך! לא צריך לחשוב יותר מדי מאיפה הגיע הכסף, או להגדיר את זה כתעמולה, העיקר שהוא תורם!

bjben

New member
אני ממש לא מסכים

לדעתי זה יפה והכל שהוא תורם אבל אם כל הכבוד זה התפקיד של המדינה ויותר משמראה שהוא איש טוב זה מראה את כל מה שרקוב במדינה שלנו. חוץ מזה זה הרי ברור שהתרומה שלו היא כדי שאנשים כמוך יגדו כמה הוא טוב ועוזר למדינה אבל ברגע שתחרו לו הוא יקבל חסינות דיפלומטית ויוכל להמשיך את העסקים שלו בצרפת לדעתי זה כבר ממש אבסורד שיהיה לנו פולטיקאי (ואולי אפילו יותר) שהוא אחד מהאנשים המבוקשים בח"וך (צרפת) חוץ מזה שהשיר במקור (לפחות ככה אני ראיתי אותו) לא בא להלל אותו אלא להפך הוא "צוחק" על ה"רודנות" הכלכלית שלו ועל זה שהעסקים לו לא בדיוק נקיים

xXx Shiraz xXx

New member
שוב, אמרתי שזו דעתי שלי

והדיון הוא לא על זה - זו הייתה רק הערה קטנה. לדעתי צריך לשפוט אדם לפי המעשים שלו בשעת אמת, לא חייבים להתייחס יותר מדי למה שעשה בעברו או למה שמייחסים שייעשה בעתיד. וזהו=]

אני חושבת..

שהלקה מזדהה בדיוק עם מה שאתה כותב, ובדיוק בגלל זה הם כתבו את השיר. "מי מכסח מדשאות בקאדילק? מיליון דולר לכל סוכריית טיק טק" הכל פה הומוריסטי, במטרה להאיר לאנשים את העיניים. אני אישית גם מזדהה עם הכתוב, תחשבו על זה ככה, אף אחד לא צריך מנהיג שמגיע למדינה במצב לא טוב ומסנוור אותה עם כסף ויודע בדיוק איפה ואיך לעשות זאת. (מזכיר לי סיפור ישן...) כמו שאמרת, אם הכוונות שלו היו טהורות הוא היה עושה זאת באנונימיות מוחלטת כמו רבים אחרים. אבל הכוונות שלו הן פוליטיות ולא נראה כי הוא רוצה או מנסה להסתיר זאת... שוב, לדעתי ואני אפילו דיי בטוחה בזה, שהשיר "גאידמק" ממש לא נכתב כשיר הלל, אלא בדיוק להפך.

טוב אולי לא ממש דייקתי

זה מי שכתב את ההודעה המקורית, פשוט אי ממחשב אחר. יכול להיות ששיר הלל זה לא בדיוק המושג הנכון אלא יותר שיר התחנפות כזה, קשה למצוא בשיר שורה שאפשר לקרוא לה סאטירית בצורה שמבקרת את גאדימק. אבל אם תמצאו אחת יהיה נחמד לשמוע :)

חחחחחח כל השיר מלא במשפטים סאטירים..

"מי מכסח מדשאות בקאדילק, מיליון דולר לכל סוכרית טיק טק?" "יום שבת היום, הוא נמצא בחקירה גאיידמק לא מתרגש, בשבילו זה לא נורא קראתי בעיתון הוא כבר קנה תמשטרה!" וזה רק חלק פיצי ממה שהם אומרים בשיר.. זה לא מספיק סאטירי בשבילך?

למעלה