בקשר לשברי מאמץ

בקשר לשברי מאמץ

אני מתאמן לקראת הגיבוש בטיס ואני רץ 3-4 קילומטר כמה פעמים בשבוע. לאחרונה יש לי כאבים בחלק האחורי של הירך, כלומר, קחו 20 סנטימטר מהעקב למעלה. אני חושב שהכאב הוא בעצם עצמה ולא בשריר אם כי אני לא בטוח. זה יכול להיות שבר מאמץ? מה זה בכלל שבר מאמץ? איך אני אדע? להפסיק לרוץ? ראוי אולי לציין שיש לי פלטפוס אחד מהחמורים ביותר בארץ... (באחריות!).

אלעדדדדד!!!!! בקשר לשברי הליכה

קודם כל- איך הפלטפוס לא הוריד לך פרופיל?? הוא כנראה לא כזה חמור - תתעודד ! מצד שני יש שני דברים שחשוב לי להעביר ולהבהיר לך: 1. כלל לכל אימון ולא משנה כרגע לאיזה גיבוש או מיון: ל א ר צ י ם ע ם כ א ב י ם ! ! ! אם כואב - לא רצים. ריצה למרות הכאב לא ``תעיר`` אותי,כמו שחפירה בתוך פצע לא תבריא אותו. לכן עשה לך כלל- ברגע שכואב (ואני לא מדבר על כאבי בצד או כבר שרירי של מאמץ), עוצרים ורואים מה קורה: -אם הכאב שוכך לאחר מנוחה קלה- נסה לחזור לריצה קלה וראה אם הכאב חוזר. -אם הכאב לא מפסיק, או לא עובר בכלל, גם במנוחה- מפסיקים מיד את האימון ונותנים לגוף מנוחה- כאבי מפרקים רבים (כמו ברכיים למשל) נובעים מהצטברות של נוזלים מפרק, ומנוחה מוחלטת מרפאת אותם. בכל מקרה- עם הכאב נוטה לחזור על עצמו, ונהיה קבוע בכל ריצה, אל תהסס ותפנה לרופא (רצוי אורטופד מומחה) שיראה את זה. אגב- כדי לנסות לברר עם מקור הכאב הוא בעצם או בשריר, שב על כסא והזה את הרגל (או האיבר הכואב) מרץ, בכל תנועה וזווית. עם אתה חש כאב, למרות שהרגל באוויר, סביר (אם כי לא בטוח) שהכאב הוא שרירי. אם הכאב מופיע כאשר אתה מניח משקל או לחץ על האיבר - ייתכן מאוד כי מדובר בפגיעה בעצם, ועליך לראות רופא. רק בריאות יוני

תודה על התשובה

לפי הבדיקה שעשיתי לפי ההוראות שלך, נראה שהכאב הוא בעצם... מחר אני הולך לרופא. אם זה באמת בעצם או אם זה שברי הליכה, זה אומר שאני לא יוכל לרוץ נורמלי אף פעם!?!?! לגבי הפלטפוס האמת שהפלטפוס שלי באמת חמור (וכואב), אבל משום מה לא הורידו לי, ואני גם מכיר עוד כמה שזה לא הוריד להם. מי צריך את הרגל כשטסים במטוס...

למעלה