בקשר לשבועות

hillelg

New member
בקשר לשבועות

(שאמנם חלף, אבל לא המחשב שלי היה מקולקל אז, כזכור. חוצמיזה, עדיין הוא לא עבר כולו ואכמ"ל.) שיר שהובא בעלון של הארגון הדתי-פמיניסטי "קולך" (שאם כי איננו בדיוק כוס התה שלי, איני מתנזר מלקרוא את העלון הלז): קֶשֶׁר - ענבר רווה רוּת עֲבֹרִי קַו קַו נְקוּדָה לְקַו עֲשִׂי לִי סִימָנִים בִּשְׁבִיל צוּקָה אַחַת מֻכֶּרֶת. צַו לְצַו זְעֵיר שָׁם זְעֵיר שָׁם כָּאן שָׂדוֹת, בֵּית לֶחֶם יְהוּדָה עֲבֹר. [יש שם גם פרשנות מעניינת של רחל עופר, שלא היה לי כוח להקליד.]

Idan91

New member
לא נעים לי להגיד

מה מזכירה לי השורה עם הקווים.

hillelg

New member
פסוק מישעיהו, כמובן.

(ישעיהו כח,ט-יג) את מי יורה דעה ואת מי יבין שמועה, גמולי מחלב עתיקי משדים. כי צו לצו צו לצו, קו לקו קו לקו, זעיר שם זעיר שם. כי בלעגי שפה ובלשון אחרת ידבר אל העם הזה. אשר אמר אליהם זאת המנוחה הניחו לעיף וזאת המרגעה ולא אבוא שמוע. והיה להם דבר ה' צו לצו צו לצו, קו לקו קו לקו, זעיר שם זעיר שם, למען ילכו וכשלו אחור ונשברו ונוקשו ונלכדו.

המוזרה

New member
ככה זה כשציפורים

נובחות שלי, אחות לבי, האם נראה סיכום לפני הנסיעה שלך ? לא שאני לוחצת.. רק ש... נו ... זהו

Idan91

New member
גם אני לא לוחצת בכלל,

אבל נו, לא רק את תהית בנוגע לזה.

נאה ../images/Emo141.gif

נדמה לי, שאין עוד דמות מקראית, שנכתבה עליה כל כך הרבה שירה מודרנית כמו על רות המואביה.

lexigali

New member
נוך איין קוק:

באקו"ם מופיעות 28 יצירות תחת השם אבשלום. נכון שחלק מהאבשלומים שם מתייחסים לאבשלום פיינברג, אבל רובם לא. את המוכר שבהם זימר מוטי פליישר: "אבשלום, אבשלום, בני, אבשלום / מי יתן מותי תחתיך היום" (רות חשמן (המואביה?) ויאיר קלינגר).

shellyland

New member
כן, יכול להיות

כמו ששלחתי את ההודעה, נזכרתי בשורה: "שמי באלה, שמי בשלום, שמי אבשלום". לא זוכרת את השיר המלא.

hillelg

New member
כן.

זה מתוך מאמר על שלושה שירים על רות, כשהיא דיברה לפני כן על עוד שירים מהיבט אחר עליה.

shellyland

New member
לי זה מזכיר את שירה של יונה וולך

אני הבתולה הקדושה אני הבתולה הקדושה אינך סובל יותר כבר אינך סובל עבור

למעלה