שלום, אני רוצה לברר כמה דברים הנוגעים לרפורמה: א. מה קורה אם אנשים שצברו כסף במהלך חייהם ושומרים אותו בתוכנית חסכון וחיים מהתשואה (בערך 4500 שח) ואין להם שום הכנסות אחרות. ב. כנ"ל לגבי אנשים מעל גיל 60 שזו בעצם הפנסיה היחידה שלהם. בתודה מראש
1. יהיו חייבים במס בשיעור של 10% על כל הרווחים או 15% על הרווחים הריאליים, תלוי בסוג תכנית החיסכון. 2. ינתן נכוי בגובה 5000 שח לשנה לתא משפחתי ובתנאי שההכנסתו אינה עולה על 5000 שח לחודש. 3. לגבי מי שביום 12.6.2002 עבר את גיל 55 ינתן נכוי מיוחד של 5000 שח לשנה .
מה קורה למשל עם אישה רווקה בת 58, שאין לה שום הכנסה לא אבטחת הכנסה, לא פנסיה... לא שום הכנסה אחרת מלבד התשואה מהחסכונות? ז.א. זו הכנסתה היחידה. בהנחה שיש לה תשואה חודשית של פחות מ-5000 שח? ממש לא נראה לי הוגן שימסו גם את זה
נניח שהאישה הזו היתה הולכת לעבוד בעבודה קשה ומיגעת ומרוויחה את הסכום הזה, הרי שהכנסתה היתה ממוסה בשיעור מס רגיל ובנוסף היתה משלמת ביטוח לאומי. לעומת זאת במיקרה שאת מציגה שיעור המס הינו בין 15% -10% וביטוח לאומי היא תשלם בשיעור הנמוך ביותר כלא עובדת. עכשיו תאמרי לי בבקשה מה לא הוגן?!
תודה על התשובות הענייניות. רציתי לדעת מה קורה באותו מצב עם אדם מעל גיל 60 שיש לו רק את הריביות מהחסכונות + קצבת זקנה (1200-1600 שח אם אני לא טועה ושוב המון תודה
אדם שהרוויח בשך השנים ושילם מס שולי בשעור של כ-60% ועכשיו צריך לשלם מס נוסף על הריבית או הרווח הראלי הופך את העניין ללא הוגן. אתה צודק שהמס כן הוגן בתנאי שהמיסוי על עבודה היה בשעור "נורמלי" כמו בארצות הברית למשל. שלב הבא אולי זה להקפיא את הפקדונות כמו בדרום אמריקה!? איך אמרו הבולשביקים "מה ששלי שלי ומה ששלך גם שלי"