בקשר לריטלין....וADHD

אורדור

New member
בקשר לריטלין....וADHD

בני כיום בן 11 ומכיתה א עד ג´ היה ללא ריטלין והיה לו קשה מאוד בלימודים והוא היה צריך להשקיע המון אנרגיה אם בהקשבה ואם בהכנת שעורים הוא סבל מגימגום וטיקים בעיניים היום בני מוגדר כמחונן אחד התלמידים המבריקים בכיתה(אבא פולני או לא?!) הכל הולך לו בקלות והוא אפילו עוזר לתלמידים אחרים בכיתה ,הבעיה מתחילה אחר הצהריים שהשפעת הכדור נמוגה ואז מתחיל ה ההתנהגות הקלאסית של ילד ADHD יש לו עוד שתי אחיות 7 ו 3 והבית הופך לבאלאגן התנהגות ילדותית חוסר אפשרות לשבת בשקט למרות שהוא מפותח שיכלית קיים פער גדול בין ההתפתחות השכלית לריגשית כמו דחית סיפוקים חוסר התמודדות ריגשית התפרצויות בכי על שטויות,שבא לך להעיף סטי.. קראתי את הספר של ראסל א ברקלי לשלוט ב ADHD ספר מומלץ וראיתי שבני נימצא במצב לא כל כך גרוע כמו שחשבנו ושיש מצבים הרבה הרבה יותר גרועים ממנו כמו ירידה בלימודים אלימות פיסית ומילולית עברינות התחברות עם ילדים אלימים וכו´ היגעתי למסקנה אחת פשוטה: זה הילד שיש לי ואין מקל קסמים כדי להפוך אותו לילד"רגיל" ומי שצריך את העזרה זה אישתי ואני כדי ללמוד דרכי התמודדות כדי לעזור לנו לחיות בשלום בתוך האוירה הזו שמשפיעה על כל הבית ואני טוען שאהבה והרבה אהבה תורמים הרבה למצב לקח לי הרבה זמן כדי להשלים עם המצב וניסיתי להדחיק שיש לי ילד עם "בעיה" אבל היום לאט לאט אני יותר משלים עם עצמי ויותר נותן מעצמי כדי לקבל אותו כמו שהוא ולהתמודד עם הבעיה (הגיע הזמן בגיל 40) וככל שהזמן עובר אני רואה שבעצם גם אני בתור ילד סבלתי מחוסר ריכוז בלימודים והייתי מכונס בתוך עצמי(ובתוך הסינר של אימי) כך שהכל מתחבר יחד תודה על התשומת הלב

בריצקלה

New member
רטלין זה רע.

היי, יש לי ADHD. ההורים שלי נתנו לי רטלין גם, כשהייתי ביסודי. תאמין לי, בתור אחד שהיה תחת השפעת רטלין, זה לא טוב. אומנם מרגישים רגוע יותר - אבל הופכים לאדישים. זה לא תרופת הרגעה, זה תרופת שינוי אישיות. אולי אתה רואה את הבן שלך לפני שהוא עם רטלין ואחרי. אבל לא בזמן רטלין. אם פעם אחת פעמיים תשים לב. תראה שהוא באמת רגוע, אבל הוא לא בדיוק הוא. קראתי כתבה על רטלין, שאומרת שיודעים כל-כך מעט על התרופה הזאת, ויש לי כל-כך הרבה Side-effects, או השפעות לוואי. אני מציע שתחקור את נושא הרטלין, לא רק ע"י הרופאים שיגידו לך שזה טוב. אלא לבד, באינטרנט... בספרים... אחת ההשפעות שלרטלין היה עלי זה שאיבדתי את התאבון. לא הייתי רעב אפילו אם לא אכלתי מלא שעות. זה מדכא תאבון. אני זוכר שבכתה ו´ כבר נמאס היה לי מרטלין ולא רציתי לקחת יוצר (המורה התחילה לבכות שההורים שלי אמרו לה). הייתי כל-כך בעייתי, אבל הרטלין פשוט משנה את הבן אדם. אני לא יודע על דרכים אחרות לשיפור. אבל אני מציע שתבדוק את "מכון אלבאום". אין לי מושג איפה זה. באזור תל-אביב, אולי תשאל ב 144. שם הם מטפלים בכל האותיות ב ADHD ומשפרים את הריכוז :) אני כבר הרבה מעל בית-ספר יסודי - מקום שסבלתי בו כל-כך, אתה לא תאמין. השם שלי כאן בדוי, וגם האימייל. אז אם אתה רוצה להגיב, בפורום, אהיה כאן מי פעם. בריצקלה.

עדילוש

New member
שאלה

האם הגימגום והטיקים בעיניים באו בעקבות לקיחת התרופה או לפני?

למעלה