בקשר לרופאים.. :)

xhuui1122

New member
בקשר לרופאים.. :)

יש איזה רופא או רופאת נשים טובים שאתם מכירים מאיזור המרכז שעושה טיפולים בלי לרשום את הדברים שעושים שם בכרטיס ובלי לערב את ההורים? מישו ששומר על טיפול אנונימי?
אני מעדיפה בראשון לציון או בתל אביב
תודה מראש :)

Ein Li SaFek

New member
את צריכה להבדיל בין כמה דברים שונים

בואי נתחיל בזה שאם הבעיה היא צורך לבדוק מחלות מין לדוגמא, אז יש מרפאה חינמית ואנונימית שנקראת מרפאת לוינסקי שממוקמת בתחנה המרכזית החדשה (לא צריך לצאת החוצה לרחובות מפחידים, זה בתוך התחנה באיזור הומה אדם) ושם אפשר לקבל את כל מה שתרצי בנושא של בדיקות מחלות בחינם ותוכלי להגיד שקוראים לך בר רפאלי.
הם לא יצחקו.

שנית, אין דבר כזה שרופא ייתן טיפול, ולא ירשום משהו באיזושהי מערכת.
אם את הולכת לטיפול אצל רופא פרטי - וזה אגב יכול לעלות מאות ואפילו יותר (תלוי ברופא, תלוי במומחיות) אזי הוא לא יבקש כרטיס של קופת חולים, והוא לא מעביר אינפורמציה לתיק האישי שלך בקופה. אבל כן יהיה תיעוד אצלו שהלכת.

קחי בחשבון, שאם את קטינה, אז מצד אחד, חל על הרופא חיסיון רפואי - הוא לא יכול לספר לאף אחד מה שקורה בבדיקה או מה שהוא מוצא (וזה גם רופא רגיל של קופת חולים). אבל מצד שני, בתור קטינה, יש דברים שהוא מחוייב לספר לאפוטרופוס חוקי על פי החוק.
הם משתדלים אבל להיות דיסקרטים.

דוגמא פשוטה?
פעם הייתה לי חברה, ושכבנו
עכשיו היא הייתה בת 16 והתפתחה לה איזושהי דלקת.
אז היא הלכה עם אבא שלה לגניקולוג, והוא העיף את האבא מהחדר (מן הסתם) ובדק אותה (ושאל אם האבא יודע שהיא מקיימת יחסי מין והתשובה הייתה לא).
עכשיו - הוא לא יכל לשקר בטופס הממצאים, אבל מה שהיה כתוב שם היה משהו כמו "מיכל, בת 16, מתלוננת על בלה בלה בלה, לטענתה בתולה, בלה בלה בלה בלה". ככה הוא לא משקר בטופס, ולא מסבך אותה עם האבא, והם לא מטומטמים בכלל.
ככה ששוב, לא פירטת מה הבעיה אבל אולי את יכולה ללכת לרופא קופה

כן צריך לקחת בחשבון, שכשהולכים לרופא כזה, ההורים מקבלים דיווח רבעוני או משהו כזה על ביקורים אצל רופא והתשלום... אז הם כן יראו שהלכת.

אם תגידי משהו ספיציפי יותר לגבי הבעיה, אפשר יהיה לתת לך כיוון טוב יותר

xhuui1122

New member
אם הבעיה תעזור אז אני יכתוב..

הבעיה זה שאני לוקחת גלולות ואני בפיקוח .. אבל הרופאה לא יודעת שאני מקיימת יחסי מין בגלל שאמא שלי מגיעה איתי לרופאה. אחרי שאני שוכבת עם חבר שלי אז שורף לי באיזור ויש לי כאבים בבטן התחתונה ואנילא יודעת ממה זה. שאלתי באיזה מקום ואמרו לי שיכל להיות שזה קשור לגלולות וכדאי לומר לרופאה שאני מקיימת יחסי מין ולבדוק תעניין.. אבל הבעיה זה ששוב, אמא שלי נמצאת בפגישות איתה ואני לא רוצה שהיא תדע.

Ein Li SaFek

New member
הבעיה ברורה

אני לא יודע אם זה קשור לגלולות, התופעות שתיארת הן בהחלט יכולות להגרם למשל מדלקת או כל מני דברים אחרים, ואני לא אפרט. העצה לראות רופאה נכונה תמיד למקרים שבהם יש תופעות דומות (הרגשה ששורף, כאבים, מקומות רגישים פתאום וכו')

באופן כללי, ואני לא יכול להדגיש את זה מספיק
תמיד, אבל תמיד, אם התחלתן (בגדול, לא רק את, אלא כל מי שאולי תקרא את זה) אם התחלתן לקיים יחסי מין אתן חייבות לעצמכן בדיקה תקופתית אצל גניקולוג שיודע שאתן מקיימות יחסי מין.
ההבדל פשוט : גניקולוג שמגיעה אליו בת 16 וטוענת שהיא בתולה, לא טורח לבצע שום בדיקה וגינלית לרוב.
יחסי מין, כמה שהם נהדרים יכולים לגרום למגוון של דלקות, זיהומים מחלות וסיבוכים
ולכן צריך נורא לקיים בדיקה תקופתית (על אחת כמה וכמה במקרה שבאמת יש כאבים).

ובחזרה לבעיה שלך,
אני רואה כמה אפשרויות (רובן כרוכות בלהסתיר את האמת מאימא שלך):
1) והיחידה שלא קשורה ללהסתיר - לספר לאימא שלך (אבל אני מניח שאם היית חושבת שאת מסוגלת כבר היית עושה את זה).
2) נסי לקבוע תור שלא קשור לאימא שלך (נניח, לקחת מרשם בלבד כביכול או בזמן שאת יודעת שהיא לא יכולה בוודאות ואת כן)
3) נסי לדבר עם הרופאה בטלפון לפני קביעת הביקור - אני לא יודע אם אי פעם התפשטת לפני הגניקולוגית כשבאת עם אימא שלך לבדיקה, אבל גם אם אימא שלך נשארה עד היום בחדר, הגניקולוגית בהחלט יכולה לדרוש שהיא תצא. תמיד יש סיכוי קטן שהיא תחשוד, אבל אם הגניקולוגית תדרוש את זה, זה יראה הרבה פחות מחשיד (ואת יכולה לעשות הצגה קטנה של "אימא אני מתביישת תצאי"). אני די מאמין שהגניקולוגית תשתף פעולה.
4) אם נחזור לשלוש, תשלבי אותו עם 2 : דברי איתה ותראי אם את יכולה לקבוע תור בלי שהיא תהיה שם (האימא הכוונה).

הדוגמא שנתתי לגבי החברה שהייתה לי פעם, תקפה לרוב הגניקולוגים, הם יודעים בדיוק עם מה הם מתעסקים, ושוב, אם זה לא משהו קריטי כמו נניח שפתאום יש לך AIDS, אסור להם לגלות גם לא להורה דברים כמו קיום יחסי מין.
אגב, באותה מידה לאימא שלך אין סיכוי להשיג את התיק הרפואי שלך. חסוי.

5) כל הדברים שדיברתי עליהם, מיועדים לטיפול אצל הרופאה הרגילה שלך כי מן הסתם אליה תמיד תמשיכי ללכת, ותמיד עדיף שיהיה טיפול רפואי רציף. אם את חושבת שכל זה לא אפשרי, גשי לדלת פתוחה (בתיאום תראש) http://www.opendoor.org.il
אחלה אנשים, ויש להם רופאי נשים דיסקרטים (ועד כמה שידוע לי, בחינם).

בהצלחה.

למעלה