בקשר לקינן שפי...

np equals p

New member
לפי מה שהבנתי

מחברים שלי שמועמדים, את התשובה לקינן שפי מקבלים יחד עם התשובה הסופית, ככה שזה לא ממש עוזר לך...

TangoTango

New member
וזה בדיוק מה שלא הבנתי

האם התשובה "התקבלת לעתודה" אומרת בהכרח שהעתודאי עבר את קינן שפי (ביחס לאחרים), ובהכרח את מבחני הקצונה, או שהצבא מעריך לפעמים מלכתחילה שלא נורא שכמה עתודאים יהיו רק קצינים אקדמיים. שאלה שראויה לדיון. כל מי שיודע, שיענה.

eitan007

New member
לפי מה שאמרו לי במדור קד"צ

ליוויתי חבר שהתגייס אז החלטתי לקפוץ לביקור לשם לפני שבוע. המטרה של קינן שפי היא אחת ויחידה, לבדוק אם המועמד מתאים להיות עתודאי או לא, כאשר יש המון אספקטים נלווים אשר עוברים בחינה מדוקדקת ופרטנית .(אני צוחק, הערך של הבחינה בכמה מובנים מסויימים אינו שווה קליפת שום, אבל מבחינת הצבא היא עדיין מדוקדקת ופרטנית), אותם אספקטים הם : יחס ללימודים, רצינות, יחסי אנוש, מנהיגות, האם המועמד יודע פחות או יותר לקראת מה הוא הולך ועוד... אין ציון במספרים לתוצאות אותם מבדקי קצונה אלא רק חוות דעת פסיכולוגית אותה מוסר המכון לצבא. השימוש אותו עושה צה"ל בחוות דעת הוא ההחלטה האם המועמד מתקבל למסלול העתודה. ברגע שאתה מתקבל, קינן שפי וחוות דעתם אינה רלוונטית בגרוש, ואתה יכול לשכוח מהם. אם לסכם כל מה שאמרתי, טנגו, ברגע שהתקבלת (אמן כן יהי רצון), לבכות על זה שלא הלך לך טוב בקינן שפי, זה כמו לבכות על זה (נניח) שקיבלת 80 בבגרות בתנ"ך. בתקווה שאני לא מברבר, איתן.

or99

New member
איך נכנסת למדוק קד"צ בלי זימון?

פעם נסעתי עד שם ואמרו לי שאי אפשר להכנס בלי זימון. הייתי צריך להתקשר בטלפון מבחוץ! (ועוד היתה תקלה באותו יום בטלפונים...)

TangoTango

New member
ועוד שאלה-

האם יש קשר בין מבחני הקצונה לבין ההערכה הפסיכולוגית שעברנו באותו היום? כלומר, אם קיבלתי תשובה חיובית בנוגע לעתודה (קיבלתי הערכה פסיכולוגית מתאימה), האם זה אומר שבטוח עברתי גם את מבדקי הקצונה?

eitan007

New member
בינגו....

אני מאמין שכן. נמצאת מתאימה לעבור קורס קצינים.

למעלה