בקשר לציצית

uuuaaa

New member
בקשר לציצית

1. אם החוטים מתחילים להתפרם, האם מותר לחתוך קצת את הקצה ? 2. איזה שיטות יש לדבק את קצות החוטים ? אני שמעתי על לק ושעווה, האם אין בעיה ? האם יש עוד שיטות (חוץ מלקשור) ? 3. האם רצוי לכבס גם את החוטים או לא ? תודה.

asaf2000

New member
לפי ידיעתי

מותר לחתוך אבל לא לזרוק לפח בביזוי אלא בתוך שקית ניילון או לגניזה. יש כאלה שטוענים שאסור לקשור את החוטים בסוף משום "בל תוסיף" שזו הוספה על הקשירות הנצרכות.

א77

New member
גדילים תעשה לך

גדילים, החוטים צריכים להיות מגולגלים, וברגע ונפרמו אין הם בכלל גדילים. ולכן גודלים כפול ארבע, כי אז כשזה נפרם עדיין נשאר כל חצי פרום, גדיל. והמחמירין עושים גדילים כפול שמונה. אם הגדיל בטל לגמרי, חייבים לקצוץ, כי אין ציצית בחוטים ללא גדילים. בקשר לכביסה. אני נוהג להשרות ולא במכונת כביסה. אלא שלשטיפה אני מכניס למכונת כביסה. ואני כולל את החוטים בהכל. [גם הם צריכים נקיון]. וכשמתבלות אני עושה חדשות. המלצה לכביסה מי שמכבס בעדינה במכונה. ללכוד את הכנפות/חוטים בנייר כסף, וכך הם נשארות אחוזות ואינן מתערבלות. נוהגין עפ"י רוב לקשור קצה החוט אם יש חשש לפרימה. לכתחילה איני קושר. יש נוי מצוה גדול ומשובח יותר בלי קשרים. בקשר לקדושת החוטים: הקדושה קיימת בטלית גדול או קטן. החוטים הינן הטפל לעיקר שהוא הבגד. וכבר שמעתי שאין לנהוג כלל קדושה בחוטים שנקרעו מהציצית. אוליי רק דרך כבוד ותו לא. לא כן הבגד עצמו שחייבים לנהוג בו כבוד. בקשר למריחת לק, שעווה או כל רעיון אחר, רק תביא בחשבון מלכתחילה שלא יהיה משהו של חשש תערובת חמץ... כי אז מה יהיה בפסח. יום טוב, זאבי.

לשאלותיך...........

1. מותר לחתוך את הקצה - רצוי עם השיניים ולא בכלי מתכת. אין חובה לחתוך את מקום הפרימה ויכול לבטלן בליבו. 2. ניתן להדביקן בדבק פלסטיק. לגבי קשירה נחלקו הדעות, לדעת האר"י אין מניעה לקשור, לדעת הגר"א לא יקשור. והגר"מ שטרנבוך שליט"א - ראב"ד העדה החרדית ונכד הגר"א כתב, שאינו משום "בל תוסיף, אלא משום שמשבש את חשבון "תרי"ג". שכן ציצית + ח' חוטים + ה' קשרים = בגימטריה "תרי"ג". ולדעת האר"י, הקשרים שנועדו למנוע פרימה אינם בדין קשר ציצית ולכן מותר לקשור. 3. "זה קלי ואנוהו" = התנאה לפניו במצוות. ונוי לציצית שתהיה נקיה. אמנם רצוי לכבסה ביד שלא יפרמו החוטים. ברכה והצלחה.

למעלה