בקשר לציוד

Tell8No8Lies

New member
בקשר לציוד

אני מתכוון לטייל בהודו, נאפל, תאילנד, קמבודיה, לאוס והשאר פתוח. האם לקחת אוהל תרמי ושקש תרמי? האם יש שם מקומות טובים לקנות בזול? ובקשר לטיסות, לסבול כמה שעות זאת לא הבעיה, שאמרתי ששמעתי דברים לא טובים התכוונתי מבחינה בטיחותית

jeshu

New member
היכן אתה מתכנן לישון בשטח וכמה זמן אתה חושב שתקדיש לפעילות הזו?

Tell8No8Lies

New member
אין לי מושג

הכל פתוח בעיקרון אני מתכוון לעשות טרקים, אבל לא מטורפים

Tell8No8Lies

New member
אתם קשים איתי

אני לא מבין כל כך בזה אני לא מתכוון רק לעשות טראקים או משהו שיותר מדיי קשה אני חושב שאני אעשה טיולים כמו טרמילאי ממצוע. נניח תרמי בשבילי זה שמסוגל לעמוד בקור קיצוני בשפתכם: כמה עונות אני צריך? האם אפשר לקנות שם ציוד איכותי?

jeshu

New member
אני לא יודע בנוגע לכל טרק וטרק אבל כבר הייתי במספיק מקומות שבהם הייתי בטוח שיהיה נורא קר שם למעלה ולא היה כל כך נורא (לפחות רב הזמן).כבר טיילתי גם בלי פליז ובטח שבלי כל מיני בגדים מיוחדים ולא קרה כלום.במילים אחרות,קח איתך בגדים חמים אבל לא בכמות היסטרית כי אתה תעשה עוד דברים במזרח החם שבו לא תתלבש כל כך הרבה רב הזמן בלאו הכי.אני כן ממליץ לדאוג לטרקים שיהיו לך כובע גרב,כפפות וגרביים טובות,כי הקצוות הם הכי בעייתיים.

sela v

New member
בד"כ קר בטרקים

בעצירת הלילה, אלא אם אתה ממש בגובה רב, אז גם אם תעצור לאכול סתם סנדביץ' בצהריים אז יהיה קר, ואז בלילה שמים בגדים יבשים, שותים תה חם, ואחרי הארוחה נכנסים לשק"ש. חשוב שהשק"ש יתאים לטמפרטורה באזור. לגבי אוהל, אין כזה דבר אוהל טרמי, אוהל אמור למנוע מרוחות להכנס, ורטיבות.

jeshu

New member
טמפרטורה זה עניין של עונה וגורמים שונים שמשתנים (לרב בתוך התווך של העונה) שהם בגדול קרינה,עננות,לחות,רוח והשטח עצמו (מיוער,מדברי וכו'). מבחינת ביגוד רצוי כדי לא לסחוב הרבה פשוט לקחת פריטים רב תכליתיים וכאלה שאפשר חהשתמש בהם במקביל.

sela v

New member
לא קשים איתך

פשוט מנסים לברר מה בדיוק אתה צריך, וזה לא קל אם לא שואלים שאלות. אח שלי כרגע בסין, והוא למשל שואל אותי אם שמעתי על חברה בשם K2, אז אני לא שמעתי. אין לי כל כך מושג איך הציוד שם, אבל מה שכן שקונים בארץ אז אתה יודע שיש אבא ואמא לציוד שאתה קונה, שם לא כל כך, ואם אתה לא מבין אפשר גם ליפול בפח. שק"ש בד"כ שוכרים במזרח, ככה שאם אתה לא יודע בדיוק מה אתה רוצה לא הייתי קונה מראש, כנ"ל לאוהל. בכל זאת תלך קצת לחנויות פה תברר, ואז אם תזדקק לזה שם, תהיה כבר חצי מומחה, ותוכל לדעת יותר טוב מה אתה בדיוק רוצה.

למעלה