בקשר לפטור...

Rain88

New member
בקשר לפטור...

שלום! רציתי לשאול.. בצו הראשון- יש אפשרות לקבל את הפטור פשוט ע"י ההכרזה שאני מעוניינת להתנדב בשירות לאומי, ושאני מרגישה ששם אני אוכל לתרום יותר? תודה.

Rain88

New member
ועוד שאלה..

מאחר והלינק לאתר עם מקומות השירות לא עובד, אני אשאל כאן- האם אפשר להתנדב בבית מחסה לנשים מוכות?

M o n a L i s a

New member
הקישור תוקן! ../images/Emo9.gif

הפורום לא נועד לשאלות על איך אפשר לצאת מהצבא, אבל אני רק אגיד לך שזה בלתי אפשרי. בקשר למקומות השירות: את יכולה לבדוק באתר, אבל בכללי לכל עמותה יש היצע משלה, והתקנים מאוד דינמיים, כל שכדאי לשאול העמותות עצמן.

צבה

בשביל שתהיה לך אפשרות לעשות שירות לאומי (או אפילו בכלל לדבר עם אחת מאגודות הכח-אדם) צריך שיהיה לך פטור ביד. הצבא נותן לך פטור רק אם הצבא, מטעמיו הוא, בחר לשחרר אותך. לא מעניין אותו מה את עושה אחרי ששוחררת, זה לא רלבנטי מבחינתו. הקריטריונים שמאפשרים שיחרור מתחלקים לשניים, כאלו "יזומים" וכאלו פסיביים: יזומים: 1) ועדת מצפון 2) ועדת דת 3) קב"ן (הכוונה היא שהצבא לפעמים "מפספס", וצריך לפנות לקב"ן בשביל שיוכל לעזור בבעיה אמיתית, ולא ח"ו לשקר) פסיביים: 1) אי-התאמה 2) עודף כח אדם 3) בעיה בריאותית (נפשית או גופנית)

ORTALCOHEN12

New member
שאלה, בבקשה, לגלעדמישר

אני מתכננת לצאת מהצבא דרכ הקבן, רציתי לשאול על אפשרויות שאפשר לעשות זאת. הסיבה האמיתית היא בעיה אידיאולוגית מצפונית אבל כדי לא להתחיל להסתבך אני רוצה לצאת על סעיף נפשי וזהו. יש לך רעיונות? על מה הם שמים לב? וחוץ מזה אני כבר מיועדת לתפקיד מאד מסויים, איך יותצאים ממנו ומשיגים מפגש עם הקבן? תודה

Mיקי_

New member
אם הסיבה היא מצפונית

אז את חייבת לעצמך ולמדינה את האמת, את לא משפיעה אם את יוצאת על קב"ן. לעומת זאת את כן משפיה אם את יוצאת על סירוב מצפוני, את לוקחת חלק בביקורת, שהיא אחד מהמנגנונים הביקורתיים. לגבי פגישה עם קב"ן, את צריכה לבקש להיפגש אית/ו/ה, וישלחו לך זימון. אבל עצות על זה אני לא מעוניינת לתת. אם תרצי לעומת זאת עצות על פציפיזם, ויציאה מצפונית את מוזמנת לפורום 871

למעלה