בקשר לעצת נפש...

yenergy

New member
בקשר לעצת נפש...

חברה, אני קורא פה את ההודעות על עצת נפש ורע לי. אני מכיר את עצת נפש מקרוב. אני הלכתי לקבוצת התמיכה שלהם. אני בוגר הסדנה שלהם. ומה שהם נתנו לי, לא יסולא בפז. רע לי, כי דווקא אנחנו, צריכים לדעת לקבל את כולם. דווקא אנחנו שמצפים מהחברה לקבל אותנו צריכים לדעת לקבל אנשים שבמבט ראשון, נראים לא נורמלים. אבל שאלה לי אליכם כל שונאי עצת נפש - הייתם שם? דברתם עם אנשים משם? שאלתם אותם מה הם מרגישים? יש איזשהוא קונסנזוס ש "את הנטייה ההומוסקסואלית אי אפשר או לא צריך לשנות". מי אמר? אתם? ילדים בני 16 - 24? ואפילו יותר מבוגרים? מה ההשכלה שלכם? הידע שלכם נובע מאיפה? מכל מיני מחקרים שיוצאים חדשים לבקרים ואומרים שפעם זה גנטי ופעם זה לא. פעם זה ככה ופעם זה ככה? יש שם אנשים שחקרו את הנושא, והחליטו לקבל דעה של מומחים (שאגב פרסמו ספרים רבים בנושא והם היום אסכולה מקובלת בפסיכולוגייה בכלל ובפרט בטיפול בהומוסקסואליות על כל גוניה...) מתוך הכרות עם האנשים הצדיקים האלו שעוסקים במלאכה הזו, הם לא טוענים כלום. הם לא שוללים כלום. הם רק מצהירים במה הם מאמינים. והאמונה הזו היא - ניתן להתמודד עם הנטייה ההומוסקסואלית ולעזור לאנשים לקיים אורח חיים שעומד בגדר ההלכה - קרי נישואים עם בת המין השני. הם - לפחות לי, לא הבטיחו מעולם "ריפוי ב מאה אחוז". הם אמרו לי לכל אורך הדרך שיכול להיות שזה דבר שאצטרך להתמודד איתו כל חיי. ובסופו של יום זו בחירה שלי. הם לימדו אותי סובלנות וקבלה., הם הבהירו לי ששלב ראשון זה להכיר בנטייה כדבר קיים. כדבר נכון לאותו זמן אבל שזקוק שינוי - לא בגלל היותו לא מוסרי וכו'. אלא בגלל היותו אסור על פי ההלכה. וכו' וכו' בקיצור, די. אל תשמיצו. אל תדברו בלי לדעת... אנא. היו סובלניים. היו אתפ הבוגרים והגדולים מהחיים. אתם חייבים את זה לעצמכם. חייב לזוז. עוד בהמשך... אנרג'י.

Dancing mad

New member
מומחים יש בפורום זהות מינית.

מוכר, ידוע, ומנוי וגמור שנטייה הומוסקסואלית אינה ברת שינוי. זה שיש כמה אנשים שלא מסכימים עם זה, מראה רק דבר חיובי, שנעשה עוד מחקר בנושא. תבדוק באינטרנט. כל זה לא אומר, אולם, שהיא אינה ברת הדחקה. אם כיף לך להדחיק, אשריך, אני אוותר על התענוג. והאתר של עצת נפש משמיץ ומגנה הומוסקסואליות ברמה האישית. גם אם הם רוצים לשנות נטייות, הם לא צריכים להגיד שאין אנשים שמסוגלים להיות הומואים מאושרים, ושאין זוגיות בין שני גברים או נשים.

yenergy

New member
מוכר? ידוע? מנוי וגמור?

זו התעלמות אופיינית מענף שלם בפסיגולוגייה המודרנית. בלי להעליב - מי אתה שתקבע דברים כאלו? אני רוצה להבהיר. אני לא בהכרח מסכים עם עצת נפש. אבל מרגיזה אותי ההתנשאות של אנשים שהחליטו שהם יודעים הכי טוב. והייתי רוצה לראות איפה עצת נפש משמיצה ומגנה הומוסקסואליות ברמה האישית. אני שמה הרבה. אף אחד מעצת נפש לא משמיץ מגנה וכולי. אולי האנשים בפורום שם אמרו את זה, אבל זכותם. כמו שזכותך כאן להגיד מה שאתה רוצה, בלי ביסוס של העובדות. יש איזשהוא רצון ליישר קו עם העולם, שכיום מקבל את ההומסקסואליות בלי כחל ושרק. מי יודע? אולי בעוד 20 שנה יחליטו שזה "מחלה גנטית" וימצאו תרופה? אולי יחליטו שזה בלתי ניתן לריפוי ואז העולם יאלץ להתמודד עם זה? אין לדעת. המחקרים שיוצאים חדשים לבקרים - לא הייתי סומך עליהם. הם אף פעם לא חד משמעותיים... עצת נפש, בחרה לא לקבל את התופעה. היא החליטה לעזור לאנשים שמפאת אמונתם לא מסוגלים לממש את נטייתם בפועל וכן רוצים לחיות עם אישה. הם בחרו להאמין שיש זכות בחירה לאדם, והכוח האנושי הוא אינסופי וביכלתו לעשות כל מה שליבו חפץ. אולם אתה בחרת לשכוח פרט קטן ושולי זה. אני מאמין באמונה שלמה שאדם יכול לשנות כל דבר, בטח שבאישיותו. אבל בסופו של יום זו בחירה אישית. אין לי שום בעיה עם הומוסקסואליים "מחוץ לארון". הם בחרו את הבחירה שלהם, שהיא לא פחות קשה ובעלת התמודדויות מאשר הבחירה לנסות לחיות אורח חיים שנתפס כ "נורמלי", קרי הטרוסקסואליות. העובדה היא, שהיהדות יוצאת כנגד מימוש הנטייה וזה דבר שהוא לא בר שינוי. היהדות תופסת את "משכב זכר" כגילוי עריות שענשו מוות. אין אפשרות להתחמק מזה. לצערנו, ענשו של שוכב עם גבר זהה לענשו של שוכב עם בהמה, אחותו או אשת חבירו. מוות. אדם שבוחר להשאר דתי, עם אינו מוכן לקבל את העובדה הזו, לעניות דעתי, משקר לעצמו. זה כמו להשאר דתי ולאכול חזיר... אין שוני בין העבירות. אז מדוע לחלק? ישנם שלוש עבירות ביהדות שנתפסות כ "יהרג ובל יעבור". נחש מה. אכילת חזיר היא לא אחת מהם. משכב זכר = מימוש הומוססואליות כן. קרי, זו אחת מין העברות שהיהדות לא מוכנה לקבל. אין עליה חזרה בתשובה (בעולם הזה). בוא נכבד את כולם. בוא נכבד את כל הדעות, גם אם הם מנוגדות לשלנו. אף אחד לא מכריח אותך ללכת לעצת נפש. אבל אל תזלזל שאנשים שהקדישו את עצמם לעזור לאנשים אחרים... בוא נראה אותך עושה מעשה ומקים ארגון שיתמוך ב הומסקסואליים דתיים...

Dancing mad

New member
צודק,קצת הגזמתי.

אבל בכל זאת, עצת נפש, בעצם המינוח "נטייה הפוכה", מביעה בוז, והאתר מלא בתעמולה, אם קוראים בין השורות מנקודת מבט מסוימת (הקטע עם האבא למשל, שמוגדר כבולשיט מוחלט ע"י חצי עולם ואישתו). כמו כן, האתר מתחמק מהבעיה ("זה שאתה נמשך רק לבנים ולא לבנות בכלל לא אומר שאתה הומו"), ומעודד הכחשה. זו לא דרך, עדיף כבר טיפולי סרוגייט. ובקשר לביסוס, מחקרים שמראים שהומוסקסואליות אינה ברת שינוי הרבה יותר שכיחים מאלו שטוענים ההפך, וכנאמר, הרוב קובע. עד שמביאים הוכחה חותכת לכאן או לכאן, הדעה המקובלת ביותר היא זו שהולכים איתה. אני מזלזל בשיטות (סדנת גבריות? oh puh-lease!), ובחוסר הבושה שבהטעייה הפסיכולוגית שלהם שמציגה את המצב באופן חד צדדי , לא בכוונותיהם, בתנאי שאלו טובות (ובזה אני ממש לא בטוח).

yenergy

New member
ועוד פעם...

הם משתמשים במילים אחרות, זה חלק מהשיטה. אם היית יודע מה עומד מאחורי המילים נטייה הפוכה היית אולי חושב אחרת... ועוד פעם , לדעתך זה מעודד הכחשה. אני הייתי שם. לרגע לא הכחשנו/הדחקנו. כל הזמן דברנו על זה ואיך מתמודדים עם זה. הנחת היסוד שמקווים לשיפור - מוכנים להתמודד עם הרגשות/תחושות כמו שהם!!! האמירה המרכזית לא הייתה "זה שטויות זה יעבור". האמירה הייתה, זה קשה, זה כואב, זה הכי אמיתי בעולם, אבל זה לא נכון (למי שמאמין). וזה שרוב המחקרים אומרים משהו זה לא אמירה. מצטער. הנטייה היום בעולם היא למצוא לגיטימצייה. אז המחקרים לא תמיד אובייקטיבים... היית ב "סדנת גבריות"? על בסיס מה את מזלזל? והם לא מציגים את המצב בצורה חד צדדית. הם מראים את התופה על כל גווניה. ובקשר ל "קטע עם האבא" - לדעתך זה לא נכון. יש פסיכולוגים שחושבים שזה מאוד נכון. תראה, אין לי כוח להתחיל להתווכח איתך על כל פסיק של עצת נפש. הכי קל זה לפסול ולזלזל ולהגיד זה לא נכון. אבל עד שאין עובדות, ועד שאתה לא מכיר מקרוב את הנושא, שאלה אחת - למה אתה כל כך קוטל אותם? למה את כל כך נגדם? העוינות הזו מפתיעה. זה כאילו שאתה מרגיש שהם מאימים עליך. אולי כי זה אומר שיש משהו שלא ניסית ואולי הוא נכון? תמיד מפחדים מהאמת. למרות שרוצים למצוא אותה. אולי הם צודקים? אם זה כל כך שטויות אז אל תתיחס. יש חטא אחד שאני לא סובל. שפיטה. ועוד בטח מתוך נקודה של בורות, בלי הכרות מעמיקה של הנושא... אז חאלס להתלהם על עצת נפש. בוא נעסוק בנושאים יותר רציניים. כי הפורום הוא פורום של דריסה של עצת נפש. יש את WALLA. גם שם עשו את זה. בסוף הבינו שזה לא חשוב, וחשוב הוא משהו אחר. לספק תמיכה וסביבה אוהבת לאלו שמתמודדים עם אחת הבעיות הכי חמורות בציבור שלנו - להיות גיי דתי..

BabyBoy1

New member
הודעה לא במקום

1. אנחנו לא מאויימים מעצת נפש, אני רק יודע על כמה אנשים שהלכו לשם ומאוד התחרטו על כך, אני פשוט לא רוצה לראות עוד אנשים שילכו לשם ויחיו עוד כמה חודשים/שנים בהכחשה (וזה עוד במקרה הטוב). 2.הפורום ממש לא דריסה של עצת נפש, מצידי מעכשיו לא להזכיר את הנושא הזה יותר לעולם בפורום. אני הקמתי את הפורום כדי לספק תמיכה וסביבה אוהבת לכל הגייז הדתיים.

yenergy

New member
לא במקום?

שאלה 1: "אני רק יודע על כמה אנשים שהלכו לשם" - מה זאת אומרת? מכיר אותם אישית? דברת איתם? שאלת בדיוק מה היה רע? או שמעת מחבר ששמע מחבר? אני לא חושב שאתה מרגיש מאוים. דווקא אני אוהב איך שאתה מדבר. הלוואי כולם כמוך. התגובה היתה ספציפית ל Dancing mad, ומצטער אם השתמע אחרת... תשמעו, באמת שאין לי את הכוחות להיות הדובר הרשמי של עצת נפש. אני מציע כזה דבר - בוא נאמץ שקיפות - כאשר אנחנו מתיחסים לנושא שאנחנו לא יודעים אותו על בוריו - בוא נגיד את זה. בא נמנע מאמירות שנובעות משמעתי מחבר ששמע מחבר. אם לא יודעים את הנושא לאשורו מכלי ראשון, להיות עדינים, ולהתבטא בסגנון של עד כמה שאני יודע, לעניות דעתי וכולי. ככה אף אחד לא יפגע...

BabyBoy1

New member
אני יכול לחשוב

רק על אחד שדיברתי איתו ממש Face to face על הנושא, והוא פשוט אמר שהוא ניסה ל"השתנות" וזה לא עבד, ושהוא סתם סבל במשך כל התקופה הזו שהוא ניסה לדחיק את הרגשות שלו. אבל להיפך, אני שמח לשמוע דברים שאומרים אחרת, אני חושב שככל שאנשים שהיו שם ויספרו מה בדיוק הם עברו שם ואיך הם התרשמו מהנושא, ככה נוכל לקבל טיפה ראייה יותר טובה לגבי העניין. (ובאמת נמנע משמועות). אני גם מקווה שלא חשת איכשהו שהדיעות שלך לא רצויות פה, ואני מקווה שתרגיש בנוח פה בפורום ותמשיך לכתוב

Dancing mad

New member
כן,אני מרגיש מאוים. לא לעצמי, אבל

לאנשים שעלולים להיפגע. אני מפסיק עכשיו, כי אני לא בן אדם וכחן.

BabyBoy1

New member
אני באמת לא הייתי שם

ואני גם לא אמרתי בהכרח שהם עושים דבר רע. הדבר היחידי שאני יודע בוודאות, זה ששמעתי על כמה וכמה מקרים שאנשים הלכו למקום הזה ודומים לו, ומאוד מאוד התחרטו על כך. אולי יש כאלו שה"טיפול" כן עובד אצליהם. בכל אופן, אמרת שהית בקבוצת התמיכה שלהם, אז ספר לנו קצת על זה, מה בדיוק הולך שם? כמה זמן זה נמשך? איך אתה מתמודד עם הנטיות שלך היום? אולי נגלה שזה לא כמו שחשבנו..

yenergy

New member
או קיי

אני בטוח שאתם מבינים שאני צריך להיות מאוד עדין בנושא. יש והיו שם אנשים שאני לא בטוח שזכותי לחשוף את דבריהים. בכל אופן, כמו כל קבוצת תמיכה, ישבנו ביחד ודנו על כל מיני נואשים. עקר הדיונים עסקו - תתפלאו - לא במשיכה שלנו לבני מיננו אלא בשאלות של זהות, פחדים וכל מיני דברים אחרים שקשורים להתמודדות שלנו ביום יום. הנחת היסוד הייתה שאנחנו רוצים להיות מסוגלים לחיות כ "סטרייטים". לא בגלל שזה נכון יותר, אלא בגלל שזה מה שמצופה מאדם מאמין. היו גם וויכוחים וכל מיני דברים. בסך הכול זה היה מסע ארול של גילוי עצמי, שעד היום עוזר לי בחיי היום יום. גיליתי שיש עוד חוץ מהעובדה שאני נמשך לגברים. יש עוד סוגיות שחשבות לי בעולם. זה היה גילוי משמעותי. ויש עוד הרבה. בסופו של דבר, אולי "עצת נפש" לא התכוונו שאנשים יצאו משם כמו שאני יצאתי משם אבל הם מעודדים אותי עד היום (אני עדיין בקשר עם האנשים...) בסופו של דבר, הגעתי למסקנה שזו בחירה אישית של כל אדם (לאו דווקא דתי, למרות שלאדם שבא מסביבה יותר ליברלית - יהיה יותר קל). כל אדם יכול לבחור להיות מה שהוא. וההבנה הזאת עזרה לי פלאים. אני יכול לבחור לחיות כהומוסקסואל, ולהיות מאושר מזה. אבל יש מחיר שעלי לשלם. ואני יכול לחיות עם אישה ומשפחה "רגילה" ולהיות מאושר, אבל גם לזה יש מחיר. בסופו של יום, כל החיים הם סדרה של בחירות והמחיר שעליהם צריך לשלם. אפשר להגיד שעצת נםש עזרה לי להטמיע את הלקח החשוב מכל בחיים האלה. לכל החלטה יש מחיר. וחייבים להחליט. חייבים לבחור את הנתיב שלנו בחיים כי אחרת לא נתקדם לשוב מקום... הנטיות היום - אני מגדיר את עצמי "בי". תמיד הייתי, ואם אני אמצא מישהי שאני אוהב אותה אז אני אחיה איתה. ואם אני אמצא מישהו שאני אהיה מוכן בשבילו להקריב את החיים והמשפחה "הנורמלית" שלי אני יעשה את זה... וזו האמירה שלי.

למעלה