בקשר לעיר הקודש....

holy_sheep

New member
בקשר לעיר הקודש....

כתושבת, אני די מתעניינת בחלוקה, אז רציתי שלתף אתכם בדילמה. האם אתם חושבים שיכול להתקיים שלום (מלא ושקט) בלי להחזיר חלקים מירושלים? מבחינת ערביי מזרח ירושלים ובכלל מבחחינת הרשות? ואם לא, אז על איזה חלקים נוותר? על הכפרים הערביים שיהוו פירצות בטיחוניות בכל מקום, או על החלקים הקדושיםשכל כך חשובים להם? לא מסתדר לי בראש ממש... יש כאן חלקים שאני לא מסתובבת בהם... חלקים שמסוכן בהם- שאלה אם אנחנו מחזירים את הכפרים האלה- או שלא מבחינה בטחונית ומדינית... ומה קרוה עם "רצועת הבטחון" סביב י-ם? נ.ב. צריך לעשות ים לירושלים.. אני רוצה ים!!!

נושא בעייתי לכשעצמו?

(לא היית בסמינר ירושלים???) בכל מקרה, רוב הבעיה עם ירושלים נוצרה אחרי 67, למשל השכונה שאת גרה בה היא אחת מהבעייתיות ביותר... לא יחזירו אותה כי יש בה 40,000 תושבים, אבל מצד שני היא אי בתוך חלקים ערביים של העיר (שלפני 67 בכלל לא נחשבו כחלקים מירושלים!), בכל מקרה, ישנה גם את הבעיה של החלקים הדתיים לשני הדתות הר הבית/חארם א-שריף שמה שסוכם עליו בטאבה אם אינני טועה שהפלשתינאים יכירו בקודש הקודשים כמקום יהודי דתי, אך השליטה במתחם התפילה שם (יהודים הרי לא מתפללים שם - תקנו אותי אם אני טועה) תהיה פלשתינאית. מרצ מנסה לבנות איזושהי הצעה אחרת בעניין ירושלים, הצעה בה יהיו שתי מועצות ערים לירושלים, אחת פלשתינאית ואחת ישראלית, שתיהן יתפקדו כמועצה אחת בנושאים שבעלי אינטרסים משותפים (המים של אקוויפר ההר למשל), ולגבי צורכי התושבים כל אחת מהמועצות תטפל באזרחים שלה. (ד"א- ירושלים המזרחית תהווה בירת פלשתין, ירושלים המערבית בירת ישראל [שסוף סוף אחרי הסכם כזה, גם תוכר ככזאת באו"ם - למי שלא יודע, ירושלים נחשבת בירת ישראל לפי החוק הישראלי, האו"ם מסרב להכיר אותה ככזאת בגלל העובדה שחלקים ממנה כבושים, כרגע לפי האו"ם ת"א היא בירת ישראל]) לגבי רצועת ה"ביטחון" זאת המצאה טיפשית של מר ברק, שלמעשה לא עברה רק בירושלים אלה בין פלשתין לירדן, ולקחה עוד 10% משטחי הגדה והרצועה, בטאבה עניין רצועת הבטחון כבר נשכח.

holy_sheep

New member
לא ענית לי...

שאלתי אם נחזיר את החלקים הערביים (הכפרים) של ירושלים, האם זה ריאלי והאם זה נכון מבחינה בטחונית? מסביב גילה יש את בית ג´אללה- נוצרים, בית צפפה- נוצרים עשירים, ובית לחם. סביב מעלה אדומים יש את שועפת ועוד כפר אחד סביב ארמון הנציב יש את צור בחר, סווארחה, וג´אבל מוכבר- כולם מוסלמים עניים.. וכך כמעט כל השכונות מעבק לקו הירוק של ירושלים... אם נצרף אותם זאת תהיה רצועת חנק פלשתינאית סביב ירושלים.. זה ריאלי? (לא שפלשתין רוצה את כ להכפרים האלה.. אבל תיאורתית..) כבשה מתנחלת

למעלה