בקשר למצב...

דינהלה1

New member
בקשר למצב...../images/Emo10.gif

היום נודע לנו על זוג חברים שהבעל פוטר מהעבודה אחרי הרבה מאוד שנים שהוא עבד שם. הוא בעל משפחה של 5 נפשות והוא עצמו כבר לא כל כך צעיר...ואילו יש הרבה פליטי הייטק עכשיו. זה פשוט נורא...אני גם מתלבטת מה לעשות עם עצמי. אני רוצה להכניס את התאומים למעון מטעם התמת לאמהות עובדות. אבל אני יכולה להרשות לעצמי לעבוד רק 3/4 משרה רוב הסיכוי שגם אם אמצע עבודה זה לא יהיה לי כלכלי...על פי החישוב שלי עד שהתאומים לא יכנסו לגן מטעם רשות מקומית והגדולה תהייה בגן חובה לא משתלם לי בכלל לצאת לעבוד זה אומר עוד שנתיים להשאר בבית...

לא יודעת מה לומר

אנחנו עוד כמה חודשים מסיימים עם ההוצאות הגדולות של מעון למזלינו בעלי עובד בתעיה ואני בחברת סלולר ואצלנו לא מפטרים

למה רק 3/4 משרה?

השאלה מה עלות מעון לתאומים בתל אביב? ואם יש הנחה? אצלנו עלות לילד אחד זה 1400 ש"ח וזה מחיר של משרד העבודה - בת"א לוקחים יותר? אצלנו אנו נדרשים להביא אחת לחצי שנה - תלוש שכר המראה כי אנחנו עדיין עובדים אצל נעה השנה הוציאו כמה ילדים כי האמא לא עובדת...

דינהלה1

New member
בחישוב גס עלויות כאן באזור:

לתינוקות אין מימון לגנים מטעם שום גוף, מטפלת פרטית לתאומים עולה בין 6000-6500 וזה לא כולל ביטוח לאומי ונסיעות שיש כאלה שמבקשות בנוסף... מעון פרטי לתאומים עולה בסביבות 4200-4500 שקל. גן עירייה + צהרונית עולה לנו היום עד השעה 4 עלה לנו השנה 1670 שקל. אם אעבוד משרה מלאה אצתרך בנוסף מטפלת שתדאג לילדים אחרי השעה 5 עד שאחזור מהעבודה שלא לדבר על ממון מסגרות/מטפלת בחופשות מהגן, אין לנו קרובי משפחה בסביבה שאפשר להעזר בהם. אני רוצה בספטמבר להכניס אותם לגן של התמ"ת אבל לא בטוח שיקבלו אותם כי אני לא עובדת.. וגם אז 3 ילדים במסגרת של גן צהרונית ומטפלת יכולים לעלות לי כ 4000-4500 שקל ואף יותר. שלא לדבר על עוזרת שאצתרך אחת לשבוע כי בקושי יהיה לי זמן לנשום. מחישוב שעשיתי אין יתרון בכלל שאעבוד משרה מלאה כי יש תוספת תשלום למטפלות/ שמרטפות כך שבסופו של דבר הנטו יוצא אותו הדבר כי אם אעבוד 3/4 משרה יהיו לי גם פחות הוצאות אבל כך לפחות אוכל להיות יותר זמן עם הילדים שלי. יתכן שאצתרך להמתין עוד שנתיים עד שבתי הבכורה תכנס לגן חוק חינוך חובה והתאומים לגן עירייה ואז ההוצאות יקטנו. אני בכול זאת אנסה לרשום את התאומים למעון ולחפש עבודה אבל עם המצב היום אני לא מצפה שמהשכר שיוצא לי זה בכלל ישתלם...התפטרתי ממקום העבודה שלי האחרון כי זה לא היה לי כלכלי עוד נכנסתי להוצאות במינוס...

למעלה