בקשר למס

בקשר למס

אני מתכוון לפתוח עסק קטן מהבית . ידוע לי שמעבודה זו אני לא אהיה מיליונר,אבל זו עבודה שעוסקת בתחום שאני מאוד אוהב. עכשיו,ידוע לי (מחברים שעובדים בתחום) שיהיו תקופות שארויח 4000 ש"ח נטובחודש.(הכוונה,כשסיימתי עבודה או פרוייקט ישולם לי ע"י אותו אדם X כסף.בתקופות חלשות סך כל ההכנסות שלי יהיו 4000 ש"ח. ויהיו תקופות שארויח גם 8000 ש"ח נטו. השאלה שלי מה עלי לעשות?? בהנחה שאני לא רוצה לעבוד בשחור.ואני נחשב לעצמאי.או כאילו עצמאי.(כי אני לא עומד להתעשר כמו שרגילים כשאומרים "עסק עצמאי). כמה מס אני אצטרך לשלם? שמעתי שיש דבר כזה "עוסק זעיר"? זה בכלל משתלם לפתוח תיק כזה במשכורת מגוחכת כזו?? שמעתי גם שיש "פטור ממס"?..שזה עד 35,000 ש"ח.ואני לא משלם מס בכלל?? האם זה נכון?? האם להוציא חשבוניות,זו הדרך שאני צריך לנהוג? אולי בכלל מ 4000 ש"ח נטו שאני מרויח,לא אצטרך לשלם מס?? בקיצור,איך אני יכול להיות אזרח למופת,להרויח את אותו כסף שאני מרויח ,מבלי שיגנסו לי ממנו.(כי יהיו תקופות שאני גם לא אעשה 2500 ש"ח בחודש),ועדיין להישאר בעבודה הזו. ואל תשכחו,אין אף אחד שמעסיק אותי. כל העבודות שיהיו לי,אני משיג אותן אחרי מאמצים ושיווק עצמי. אין עבודה-אין לי גרוש. אין אף בוס שאוכל לבקש ממנו העלאה. אשמח מאוד אם תייעצו לי ותסבירו לי.

חישוב מס לשכירים ועצמאיים

הוא בהיבט שנתי ולא חודשי. חישוב החבות שלך במס יהיה בסוף השנה כאשר תגיש את הדו"ח השנתי. חבות המס תהיה על פי ההכנסות שלך בניכוי הוצאות מוכרות. באשר לאופן רישומך כעוסק....... לא פרטת את סוג העיסוק ולכן קשה לומר לך במדוייק כיוון שיש מקצועות שללא קשר לגודל הכנסתם תמיד ירשמו כעוסקים מורשים. היה ואת לקוחתיך מעניין לקבל חשבונית מס אזי אתה חייב להיות עוסק מורשה. בקיצור לא קל לתת לך ת כל המידע מכאן כי נתוניך ניתנו בחסר. המלצתי לך התייעץ בבעל מקצוע.

PINIZ

New member
לערן

1. אין יותר עוסק זעיר. 2. הינך יכול להרשם כעוסק פטור, תלוי במחזור השנתי ובסוג העיסוק. 3. חישוב המס על ההכנסה הינו שנתי, כך שאין כל משמעות לתנודה בין החודשים. 4. לסיכום עליך א. להרשם במע"מ. ב. לפתוח תיק במס הכנסה. ג. להודיע למוסד לביטוח לאומי. 5. בהצלחה.

תודה רבה על ההתייחסות..ועוד שאלה..

ראשית,סוג העיסוק קשור בגרפיקה. אני מתכוון לייצר הזמנות (לוגואים) לכל מיני יחצ"נים של מסיבות עם המחשב שיש ברשותי.מחשב שמיועד לדברים מסוג זה. רכשתי אותו מזמן,אבל כיום אני רוצה גם שהוא יכניס לי קצת כסף. אני מתכוון לעבוד מהבית. איני יודע כמה אני אמור להרויח.ואני גם לא יודע אם זאת תהיה העבודה היחידה שלי. אבל אני מתכוון לנסות.ולכן שאלתי את מה ששאלתי. שמחתי שעניתם לי,והשאלה הנוספת שלי היא: האם זה נכון שעד סכום של 30,000 ש"ח בשנה (לעוסק בדרגה שלי,שעובד מהבית.בהיקף נמוך מאוד) אני לא אצטרך לשלם מס הכנסה??? האם יש קשר למע"מ?? האם אני לא משלם כלום חוץ מביטוח לאומי??.או שגם בביטוח לאומי עושים חישוב שנתי?? אודה לכם מאוד.

PINIZ

New member
לערן

1. נכון שעל רווח של 30000 שח לא תשלם מס הכנסה, אולם עליך לפתוח תיק. 2. לענין מע"מ תוכל להרשם כעוסק פטור. 3. לענין ביטוח לאומי בכל מיקרה החישוב הינו שנתי, ויש לשלם מינימום גם אם אינך מרוויח מאומה.

30 אלף ש"ח זה המקסימום???

אני פשוט במקרה שמעתי את המספר הזה אז כתבתי אותו.:) :) מדובר עד 30,000 ש"ח...או שמדובר על יותר?? כי מדיפדוף קצר שעשיתי כרגע,קראתי גם שמדובר גם על סכום של 55,000 ש"ח או משהו כזה. אשמח מאוד לתשובה. זה אחלה פורום.

PINIZ

New member
לערן

1. נתחיל מהסוף - תודה לך על המחמאה. 2. אם הינך רווק תהיה פטור ממס על רווח של עד סך של כ 37000 שח לשנה.

למעלה