בקשר למחשבות...

svetaa

New member
בקשר למחשבות...

יש לי בעייה, אני לא יכולה להפסיק את המחשבות האסורות שבראש. ולפני בערך שבוע, הבנים בכיתה שלי עשו התערבות- מי שיוריד את המכנס לפניי ראשון יקבל 100 ש"ח. אז בסוף היום אחד הבנים בא אליי והראה לי... ועד עכשיו זה לא יוצא לי מהראש, אני פשוט לא יכולה להפטר מהזכרונות. השאלה שלי היא, האים זו עבירה? ומה אני יכולה לעשות במקרה כזה?

א77

New member
ומי שילם את מאת השקלים

האם את ?! פרנסה טובה. ומה בקשר לשאלתך מדוע האכזריות אל הממזרים, ששאלת השבוע כאן בפורום ?!

svetaa

New member
אני מתכוונת ברצינות

הם רצו להציק לי ובגלל זה הוא עשה את זה. ועכשיו זה לא יוצא לי מהראש... וכן, זאת אני הייתי זו ששאלתי על הממזרים...

א77

New member
אם אכן את רצינית

וודאי תכבדי אותנו... שאלות מסוג זה, יאה להן שישאלו במסרים פרטיים, ולכה"פ לא בפרהסיא. אני מתנצל על הציניות. סליחה.

SupermanZW

Well-known member
קודם כל תרגעי

לא עשית שום עבירה, עבירה עשה רק המתפשט לפנייך. את המחשבות האסורות תוכלי להפסיק בכך שתחשבי על משהו אחר.

asaf2000

New member
2 דברים

אל תחשבי על המחשבות האסורות. אל תהי עצובה מהמחשבות כי הקב"ה מביא את המחשבות האלה כדי שתסיחי את דעתך מהם ובכך תתקני את פגם המחשבה.

איתמר770

New member
חשבת על פיל ?

תחשבי על משהו אחר. אני שמעתי שאם עולה בדעתך מחשבה אסורה תחשוב על "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם" וזו סגולה לשינוי המחשבה. להגיד סתם- אל תחשבי, זה כמו להגיד לך אל תחשבי על פיל- מייד את חושבת על פיל... בהצלחה.

svetaa

New member
תודה על העצה...

אני אנסה האים אכן הסגולה פועלת

ס י ר

New member
להשתלט על המחשבה

כמה שזה קשה אני כבר ארבע שנים בערך מנסה לשלוט על המחשבה שלי אולי אני מצליח בזה יותר טוב מפעם אבל ברוב הפעמים היא עדיין שולטת בי כשאני הולך ברחוב ורואה אישה אני רוצה להסתכל עליה לא מתוך תאווה טהורה אלא סתם לדעת מי הולך לידי ואני כל פעם מנסה להשתלט על זה ואף פעם אני לא מצליח ואת מדברת על משהו שהוא משפיע הרבה יותר חזק על הבנאדם ושיותר קשה להתעלם ממנו ואת רוצה לשכוח ממנו מייד? זה בלתי אפשרי אבל מה שכן זה לא עבירה יש משפט שאומר "רחמנא ליבא בעי" הקדוש ברוך הוא רוצה את הלב כלומר מה שחשוב באמת זה הרצון והמחשבה שבמעשה אז עצם זה שאת רוצה להעיף את זה מהמחשבות בגלל הידיעה שאסור לחשוב על זה זה כבר מצווה לא רק שזה לא עבירה זאת אפילו מצווה בנוסף לזה ידוע שבעבירה אין הקב"ה מצרף מחשבה למעשה כלומר אם את חושבת לעשות עבירה ולא עושה אותה אז זה לא נחשב עבירה חיים איסיקיו 133215145

svetaa

New member
כן, אבל יש עוד בעייה...

מה לעשות אים יש לי חלום אסור? איך אפשר להתמודד עם זה?

א77

New member
מלאך העושה רק טוב

כי אין לו מי שיאמר לו לעשות רע. כי אין לו יצר הרע. המלאך הינו שליח סטנדרטי. לכן אותו מלאך כמו כל המלאכים, אין להם שכר על עשייתם. אצלנו אנו, אנו מנסים להתגבר, יש לפנינו טוב ורע, וכמה שהאדם מצליח יותר, שכרו גדול יותר, ו... זה גם בריא יותר... העידותי בכם היום את השמים ואת הארץ החיים והמות נתתי לפניך הברכה והקללה ובחרת בחיים למען תחיה אתה וזרעך [דברים ל]. צריך להשתדל. קשה לחמוק מהרהורים. אבל צריך להשתדל במקסימום. ו... האמת שלחמוק מהם אי אפשר בכלל, ההרהורים נמצאים במוחו של האדם ת מ י ד . כשהמח ריק מתכנים אחרים. הדרך היחידה היא להעמיס על המח רק טוב, הרהורים טובים, ואז אין מקום לאחרים. ומעט אור דוחה הרבה מן החושך. בהצלחה, חלומות פז.

למעלה