בקשר למודא"ל

MicRawMan

New member
בקשר למודא"ל

הבנתי שקיים במנילות לא קרביות התקפיד "מפעיל מערכות מודיעין אלקטרוני" וזה במנילה כלומר התפקיד לא מצריך מיונים מוקדמים. עכשיו השאלה שלי היא מה ההבדל בין התפקיד הזה.. לבין התפקיד שאני התמיינתי אליו במיונים קדם צבאיים שכללו מבחנים שאלון 300 ראיון ותחקיר..?

onix 88

New member
דווקא זה נכון עמית

אצל בנים התפקיד "מפעיל מערכות מודיעין אלקטרוני מוטס" לא מצריך מיונים קד"צ. אבל הבנתי שכשמתגייסים, נשלחים לפלוגה "כחולה" בבסיס הטירונות, ואז במהלך הטירונות עוברים מיונים לתפקידים השונים בח"א. ההבדל בין מה שהתמיינת אליו לבין מה שמופיע במנילה הוא שמה שאתה התמיינת אליו שייך למודיעין, וזה מודיעין אלקטרוני, ומה שמופיע במנילה זה מודא"ל מוטס, ששייך לח"א.

גם אני קראתי על הפלוגות הכחלות האלו

, אבל עוד לא שמעתי על איש שהיה בהם, ואילו על בנים שהתמיינו לאשכולות מודיעין ומבצעים ופיקוח בח"א דווקא כן שמעתי.

onix 88

New member
דווקא כן שמעתי על כאלו

בנים יכולים להתמיין לפני הגיוס רק לפיקוח טיסה לפי מה שהבנתי (מאשכול מבצעים). מודא"ל מוטס הופיע לי במנילה תחת המקצועות שלא דורשים מיון.

BundasH

New member
מודא"ל מוטס

אני התמיינתי לזה ותאמיני לי צריך לעבור מבחנים (והם בכלל לא קלים) בשביל להגיע לזה... ובאמת במיונים לא היו איתנו בנים, אז כנראה שבנים לא צריכים מיון... למודא"ל מוטס מגיעים אחרי שעוברים את המיון של כל אשכול מודיעין.

MicRawMan

New member
תודה לעונים.. עוד משו

הבנתי שבסוף הקורס שלי יש לי אפשרות לשרת גם כמודא"ל מוטס... אז זה בעצם תפקיד זהה לתפקיד שבמנילה?

MicRawMan

New member
אממ

למעלה