בקשר לכריזמה

galking

New member
בקשר לכריזמה

רציתי לדעת: איך הולך יחס הכוחות בקבוצה בהתאם לכריזמה? והאם דמויות בעלות כריזמה נמוכה יכולות להשתתף בדיון קבוצתי? ואם לא האם מהי הכריזמה שצריכה להיות כדי להשתתף בדיון? או שבנושא זה הכריזמה אינה משנה כלל תודה

AndyBear

New member
לא בדיוק הבנתי אבל...

למה שדמות בעלת כריזמה נמוכה לא תוכל להשתתף בדיון?, כריזמה לא מיצגת את היכולת של הדמות לתקשר אם העולם אלא יותר משקפת את המראה וקצת את ההתנהגות שלה. אז כמובן שהיא יכולה להשתתף בכל דיון כל עוד אותם אנישים שמשתתפים בו מאפשרים לה להשתתף בו, או שהדמות כל-כך טיפשה שהיא לא מסוגלת לתקשר עם העולם(כאילו INT מתחת ל-3, וחוסר בשפות, לפי D&D). והיחס בקבוצה נקבע לפי השחקנים, לפי מה שהם חושבים לנכון. אחרי הכל אתה משחק RolePlaing Games ולא RulePlaying Games(אני לא זוכר מי כתב את זה לפני נראה לי פקסצללים)

lil T

New member
למה שהיא לא תוכל להשתתף?../images/Emo129.gif

אין שום סיבה שהדמות לא תוכל להשתתף בדיון בדיוק אני והdm דיברנו על זה וזה אומר שאם יש לדמות שלך קריזמה נמוכה אז הדמות תתנהג קצת שונה (לדוגמה: היא תתקלח פעם בשנ וזה רק אם הכרחי והיא לא תהיה ממש מנומסת וזה רק שני דוגמאות) ומשום שהיא תתנהג בשונה ובצורה כזו אז העולם יסתכל אליה בצורה שונה ויהיה לו יותר קשה לקבל אותה

Remetz

New member
There is SOME truth to it...

Low charisma characters ideas do tend to be less heared and low charisma charcters tend to end up saying the "I told you so...", but noone hardly role-playes to such measures of accuracy. It is sufficiant to say that an acceptable way to end 50%-50% votes for action is by competing Diplomacy roles.

סנדרין

New member
בדיון בין דמויות בקבוצה ../images/Emo142.gif

סביר שהדמות החסרת-כריזמה-בעליל *תדבר*, כי היא מכירה את השאר, אבל ברור שהכריזמתים יהיו משכנעים יותר ויביעו את דעתם בבהירות רבה יותר. תחשוב על שיחה שלך ושל חברים - בן אדם חסר כריזמה הוא יותר ביישן, חסר טאקט. לאנשים עם הרבה כריזמה השיחות זורמות והם לא מקדישים מחשבה לזה.

למעלה