בקשר לכנס של "האם היהדות הומופובית" ביום ג'

shlomiaz22

New member
בקשר לכנס של "האם היהדות הומופובית" ביום ג'

יש את הכנס בירושלים עם הרב סטיב גרינברג, זה ממש מעניין אותי כי אני עושה עבודה על הומואים במובן הנבואי על פי המחזה מלאכים באמריקה של טוני קושנר, וקראתי במסגרת המחקר גם את הספר של הרב. אני ממש רוצה להגיע לכנס, תהיתי אולי יש פה מישהו מאזור ת"א פ"ת שיוצא לכנס ביום שלישי ואפשר להצטרף אליו? אם לא, אולי יש מישהו מהפורום שיוכל לסייע לי להגיע לשם, אני ממש ממש לא מכיר את ירושלים, אז אני ממש אשמח לקצת עזרה. ובכל אופן אשמח לדעת מי מהפורום מתכוון להגיע :)

קישור לפרסום בפייס :

https://www.facebook.com/events/113737608826684?from_feed=1&__user=1387684870

תודה מראש :)

ושבוע טוב לכולםם

זה רחביה

רחביה ממש קרובה למרכז העיר- זה לא סיבוך גדול מדי.

קח קו 32 מתחנה מרכזית, הנסיעה תערך 10-15 דקות.

shlomiaz22

New member
שגעו אותי חחח

כל אחד אומר לי לקחת קו אחר בסוף אני אלך לאיבוד :)

32 יוצא מתוך תחנה מרכזית ?

אמרו לי שיש גם קו 8 לקינג ג'ורג' ומשם זו הליכה קצרה ...

shlomiaz22

New member
ובכן..

היה די מעניין. היה נחמד לראות את הרב גרינברג לאחר שקראתי את הספר שלו באנגלית מנסה להתחבט במילים בעברית על מנת לספק תשובות עד שהוא התיאש ועבר לאנגלית (ואז גם התחלתי להבין). כמובן שניתן לומר שפה אחד כולם הסכימו בפנל שהיהדות היא לא הומופובית.

נתנו כל מיני תשובות ופרשנויות בנושאים שונים. אך מאוד אהבתי את הפירוש של הרב גרינברג לפסוקים בויקרא שמדברים על משכב זכור. הוא אומר שמדובר בגינוי של מעשה אלימות כלומר סוג של כפייה מינית, כמו איסור על עבודה זרה, אבל זה לא באמת מונע את המשכב עם גבר כשהוא לא נעשה בתחום האלימות (אני מקווה שהבנתי נכון).

לסיכום באמת שנהנתי וקיבלתי כמה נקודות חדשות לנסות לבחון דרכן סוגיות שכולנו מתמודדים איתן יום יום.

רiאיש

New member
רגע, גם רוחמה וייס?!

זאת שפרסמה לפני שבועיים את המאמר "התורה רוצה שתגעלו מהומואים"?!

לא הייתי בפאנל, וגם לא קראתי את ספרו של הרב גרינברג, אבל הדברים שהוא מציע נשמעים קצת תמוהים הרי נאמר בפירוש "וְאִישׁ אֲשֶׁר יִשְׁכַּב אֶת זָכָר מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה עָשׂוּ שְׁנֵיהֶם מוֹת יוּמָתוּ דְּמֵיהֶם בָּם" - אם לכאורה מדובר באקט של אלימות, מדוע על הצד המותקף להענש?

הפרשנות של משכב הזכר כאקט פולחני של עבודה זרה שנאסר מוכרת יותר ונשאבת מסמיכות פסוקים עם העברת זרע למולך "כא וּמִזַּרְעֲךָ לֹא-תִתֵּן, לְהַעֲבִיר לַמֹּלֶךְ; וְלֹא תְחַלֵּל אֶת-שֵׁם אֱלֹהֶיךָ, אֲנִי ה'. כב וְאֶת-זָכָר–לֹא תִשְׁכַּב, מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה, הִוא"

shlomiaz22

New member
רוחמה

לא יכולה הייתה להגיע, בגלל בעיות בריאותיות. והאמת שהשאלה שלך מצויינת, ממש שכחתי את החלק השני של הפסוק !! אני בטוח שהוא יסביר את זה איכשהו סמוך עליו.

אבל סורי אין לי תשובה לזה.

למעלה