בקשר לכאבי גב

בקשר לכאבי גב

כאבי גב שהתחילו בזמן הריון והתגברו כחודשיים אחרי הלידה עד למצב של צליעה, כאבים בירך וקשיי הרדמות הובחנו כבלט ובקע בשני דיסקים בגב התחתון. פיזיו הקלה במעט אך לא ממש עזרה. טיפלתי בדיקור סיני ובשיטת פאולה במקביל לפי ההרגשה שלי פאולה עוזרת יותר. אחרי כל דיקור יש לי תגובה מאד חזקה. הדיקור הופסק אחרי 5 טיפולים בני חצי שעה כל אחד. נשארתי עם פאולה והתחלתי גם שיאצו. בארבע השנים האחרונות אני מתעמלת בסטודיו c. הפסקתי להתעמל כשבוע לפני הלידה ועוד לא חזרתי. מצבי כרגע: כאבים אחרי מאמץ גדול ואחרי יום ללא תירגול (של פאולה) ומנוחה. תחושת עקמומיות בב ותחושה של קריסה כשאני מרימה משא כמו התינוקת שלי. שרירים מכווצים לכל אורך הגב והרגל. האם כדאי לחזור להתעמל? אני רוצה אבל פוחדת, ומצד שני מרגישה שחיזוק שרירים יכול להועיל ליציבה. מצד שלישי פוחדת שזה יגרום לכווץ יתר של השרירים. מאד מבולבלת. מבקשת עצות, תובנות, עידוד. תודה.

לא ציינת כמה זמן את אחרי לידה..

וחסרים לי פרטים להשלמת התמונה - איך היתה הלידה? האם עלית משקל רב בהריון? האם חזרת למשקלך? הייתי ממליצה לחזור להתעמל אבל אולי לא ב C אלא במקום יותר ידידותי לגב - התעמלות מים או פעילות מבוקרת כמו הליכה על חוף ים . המשיכי עם השיאצו הוא יכול מאוד להקל יש מקום לשלב כירופרקטיה או אוסטאופטיה . בהצלחה יעל

עוד פרטים

עליתי 12 ק"ג. והורדתי אותם. ואני לא סובלת ממשקל עודף. ילדתי לידה חפוזה ללא משכחי כאבים. לפני כ8 חודשים. מיד אחרי הלידה התגלה קרע בצואר הרחם שנתפר בהרדמה כללית. רופאה ממיינת במכבי טבעי המליצה לי לא לגשת לכירופרקטיקה עדיין. לטענתה כל הסיפור טרי מדי וזה טיפול אגרסיבי מדי. מה זה אוסטאופטיה?

היי מיכל ותהילה.

טיפול בשיאצו צריך להיות אפקטיבי מאוד, האם את מרגישה שיפור? האם את נמצאת בסידרת טיפולים? חשוב שתמשיכי. לגבי הדיקור, גם כן מאוד יעיל - אבל לא תמיד אחרי 5 טיפולים אפשר להתחיל לראות תוצאות. שאלת האם לחזור להתעמל, הכי טוב זה לשאול את המטפל שלך שמכיר אותך ואת היכולת הפיזית של הגוף שלך. בנוסף הוא, המטפל, יכול (ורצוי) לתת לך תרגילים לבית. דברים נקודתיים שיחזקו אותך. ומשהו קטן לעידוד:

את השיאצו

רק התחלתי-טיפול אחד. אז עוד אין שיפור. הוא באמת נתן לי תרגיל לבית. ותודה על העידוד

samuel54

New member
כאבי גב

שלום א.מזל-טוב! ב.כמורה לחנ"ג וכמטפל,אני מאד ממליץ לנשים אחרי לידה לחזור לפעילות גופנית.הפעילות מחזירה את מערכות הגוף לתיקנן ומאפשרת לעשות פעילויות שונות ברמות טובות יותר. ממליץ הכי הכי ,על הליכה. לפרטים נוספים תוכלי לפנות אלי בפורום או במייל. אגב,רצוי מאד אם יש בידך האפשרות להצטרף לקבוצת הליכה ו/או פעילות מאורגנת תחת פיקוח של אנשי מקצוע. לבריאות ובהצלחה.

למעלה