בקשר לחג המימונה

earth station

New member
בקשר לחג המימונה

האם מותר לחגוג אותו? למה חוגגים אותו? מה מותר ומה אסור לעשות בו? מי רשאי לחגוג אותו? איך הוא יוצא בימי האבלות של ספירת העומר,או שאני טועה בקשר לתאריך שלו?
 
תשובה

המימונה הוא לא חג זהו רק מנהג של עדות המזרח [צפון אפריקה בעיקר מרוקו] חוגגים אותו לכבוד ההתר לאכול שוב חמץ,ובגלל שזה מנהג אין בו שום התר ושום אסור, סתם עוד יום רגיל. וכן הוא יוצא בימי העומר אבל נראה לי שבגלל שעוד לא הגיע חצות לילה אז לא יצא קדושת היום טוב שביעי של פסח לכן אפשר לשמוח ולצהול.
 

earth station

New member
בקשר ליום העצמאות

אם אני לא טועה,יש כאלו שקוראים את ההלל ביום הזה,אז האם ביום הזה מותר גם להתגלח?ולשמוח?הרי למה יש כאלו שקוראים את ההלל ביום העצמאות?לא על שום שמדינת ישראל נוסדה ועל זה האנשים שמחים?
 

asaf2000

New member
מימונה

במוצאי שביעי של פסח בחוץ לארץ, גם בעדות אשכנז וגם בעדות המזרח, היו נוהגים לאכול אחד בבית חברו לאחר שכל הפסח כל אחד היה צפון בביתו בגלל ההקפדה החמורה על הכשרות. בצפון אפרקיה החליטו לתת למנהג הזה שם "מימונה" ולעשות מזה חגיגה, כל הבתים היו פותחים את שעריהן והיהודים היו עוברים מבית לבית ואוכלים אצל כל משפחה. כיום המנהג לחגוג במימונה משתמר בעיקר בחגיגות המימונה הגדולות באשקלון, אלעד וכד' אליהן מגיעים בעיקר פוליטיקאים וסבלריטיז. הבעיה היא שלאירועים מהסוג הזה צריך בד"כ כמות גדולה מאוד של מנות מופלטה (מאות מנות) וכשהאירוע מתקיים שעתיים אחרי יציאת החג והמפולטות כבר מונחות על השולחן הדבר מוכיח שהחלו לטגן אותן בתוך חג הפסח והן אסורות באגילה לכן צריך מאוד להזהר ולהקפיד לאכול רק במקומות של אנשים יראי שמים. כמו כן לא להגיע למקומות בהם יש פריצות וריקודים מעורבים.
 
למעלה