בקשר להתאמת צבעים..

LuLiLoPiLaTo1

New member
בקשר להתאמת צבעים..../images/Emo13.gif

אני מעוניינת לצבוע את החדר שלי (החדר קטן) אני רוצה כנראה לצבוע קיר אחד בצבע כחול-איזשהוא גוון(אם יש לכם המלצות על גוון וחבה אני ישמח) ואני מתלבטת עם לצבוע גם את הקיר הסמוך לו בצבע תכלת או צבע כחול אחר יש לכםצ עצה לגבי התאמת צבעים? זה יהיה יפה אחד ליד השני אחד כחול קצת יותר כהה אחד תכלת? יש לכם רעיונות אחרים? אני ילדה בת 15 תודה

melodynoa

New member
קודם כל - כהה מקטין, אבל לי יש חדר

גדול וכן צבעתי חלק בכחול, וחלק השארתי לבן. אני מציעה לך לשלב שני צבעים לא דומים, כמו כחול-תכלת, כתום אדום, ירוק-תורכיז, וכו', אלא שני צבעים משלימים, שכל אחד מהם מדגיש את יופיו של השני. כמו לדוגמא קרם וכחול, אגם, קרם/שמנת/שנהב הולך עם כל דבר, חוץ מכתום (אני שונאת את הצבע הזה), צהוב וירוק. עכשיו, תלוי איזה צבעים את אוהבת? בהירים או כהים? אני אוהבת כהים, וניסתי למשוך את החברה שלי לבורדו ושמנת, אבל היא התעקשה שהיא לא יכולה צבע חזק בחדר, אז היא לקחה קרם וירוק בהיר, (ירוק בהיר זה מזעזע בעיני) אבל בנתיים היא צבעה רק בשמנת תודה לאל. היו עם הצעות של זית וקרם, אבל זה יותר לבנים. תלוי גם באור שנכנס לחדר שלך, לי לדוגמא, בחדר הכחול שאצל הורי, יש חלון אחד שפונה מזרחה. מהצהריים ואילך לא רואים כלום בפנים, והוא ממש כהה - אבל אני אוהבת את זה, אבל את עוד תלמידה אז אולי את צריכה שיהיה לך הרבה אור בחדר. לי גם היה חדר גדול, ולא ממש הפריע לי אם הוא טיפה יקטן. קטן זה אינטימי. החברה שלי לעומת זאת, צבעה את החדר מלבן לקרם, והוא קטן משמעותית. זה יפה, אבל יש תחושת מחנק עכשיו, וזאת למרות שיש לה שני חלונות! בכל מקרה, אני מציעה לך, לטעמי, לא לצבוע קירות שונים בצבעים שונים, אני בעד כמו עשה זאת בעצמל של הבי.בי. סי, שליש מכל הקירות בצבע אחד, ועוד שני שליש בצבע אחר. או שני שליש ושליש.
עם את צובעת באמת כמו שהמלצתי, אז תשתמשי בנייר דבק-נייר, השמנת, הוא מיועד לקירות, המסקינגטייפים האחרים (השקוף והחום) יקלפו לך את הקיר. קודם כל צריך לבחור את הקו שבו הצבע ישתנה. תחפשי קו דמיוני שנוצר ע"י החלונות, הדלת, הארון או משהו כזה. לדוגמא, אצל החברה שלי רצינו לעשות את הקו בשליש מלמטה, אבל חלון אחד משני החלונות שלה הגיע באמת עד לשליש, והשני רק עד חצי הקיר, אבל שניהם התחילו מלמעלה באותו קו, אז החלטתי לסמן את הקו שם. אחרי שאת בוחרת "קו דמיוני" את לוקחת פלס מים ומסמנת את הקו בעפרון מסביב לכל החדר תוך הקפדה על קו ישר ביותר! את לוקחת את המסקינגטייפ ומדביקה אותו לאורך הקו מתחתיו!!!ויש לזה סיבה: אם תתחילי לצבוע מהחלק התחתון, החלק העליון, כשתצבעי אותו, יטפטף לך על מה שכבר עשית. לכן, שמים את הציילוטפ מתחת לקו, ומתחילים בצביעה מלמעלה. רק לאחר שזה מתייבש באופן מושלם, את מדביקה את המסקינגטייפ מעל לקו, על החלק הצבוע, וצובעת מתחתיו.
שימי לב: הנחת המסקינגטייפ אינה קלה כלל! יש לשים לה טוב טוב, ולא למתוח 30 ס"מ ואז להדביק, תמתחי אותו 10 ס"מ, ותדביקי, כי גם אם את מדביקה את שני הקצוות בדיוק על הקו, יכול להיות שהאמצע ירד למטה. אני מציעה לך גם לעטוף את משקופי הדלת, המסגרות של החלונות והפאנלים בסילוטייפ. זה חוסך ה-מון עבודה. כשאת צובעת קרוב לתקרה, אל תנסי להגיע לפינה, אלה 10 ס"מ ממנה. אחרי שהחלר העליון צבוע, תעלי על סולם, תקחי חתיכת קרטון (של קורנפלקס למשל), תסתירי את התקרה, ותצבעי עם מברשת קטנה יותר את מה שהשארת. עוד
: אל תתעסקי עם התקרה. לא נהוג לצבוע תקרה בצבע, וחוץ מזה זה מאוד קשה ומעייף, תחשבי, לעמוד עם מקל עם גלגלת, תוך שניה נתפסים לך הצוואר והזרוע, ואח"כ צריך לקרוא לאבא שישלים את העבודה. מה עוד: קניית הצבע. כשאת הולכת לאייס או להום סנטר, יש להם קטלוג צבעים של חברות הצבע, של טמבור, יעקובי (אם אני לא טועה) ועוד משהו. אם את לא מחליטה על צבע, את יכולה ללכת לשם ולנסות לשלב צבעים. זכרי שיש הרבה גוונים. אל תקחי שני גוונים חוורים (כמו ורוד ותכלת פסטל או לבן וקרם). קחי אחד יותר בהיר ואחד יותר כהה. לגבי איזה צבע יהיה למעלה ואיזה יהיה למטה, זה תלוי בך: אם את אוהבת צבעים כהים, תשימי את הכהה בשטח הגדול יותר (בשני שליש - את תחליטי איפה זה יהיה). אני אישית חושבת שיותר יפה שני שלי נמוכים בצבע אחד - הכהה, ולמעלה, בשליש העליון, את הצבע המשלים. לי היה רעיון גם לשים או מעל לקו ההפרדה בין שני הצבעים, שבלונה מסביב לכל החדר, שצבוע בצבע השני. אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת
!!!

LuLiLoPiLaTo1

New member
תודה רבההההה רבהההההה שענית לי!!!

עזרת לי מאוד אני עדיין בהתלבטות קטנה.. 1.אני לוקחת מישהו כדיי שייצבע לי דרך אגב.
אבל חשבתי אולי כדאי לי לצבוע קיר אחד ב3 גוונים של כחול... אבל אז מה אני אעשה עם הקירות האחרים?? 2.כחול וסגול לא ממש מתאימים ביחד נכון? נראה לי שאני באמת אלך להום סנטר או משהו ואבחר משם צבעים... כדאי להשאיר תמיד קיר אחד לבן? 3. בחדר שלי יש שני חלונות -אחד פונה לכיוון מזרח ואחד לכיוון צפון יש לך איזהשהן הצעות שקשורות בצביעה בגלל שכיווני האור הם ככה ? תודה שוב

melodynoa

New member
אז ככה...כמה תשובות../images/Emo26.gif

רק שתדעי שאני לא מקצועית או משהו כזה, אני רק בחורה פשוטה עם טיפה חוש עיצוב שעומדת ללמוד עבודה סוציאלית...
קודם כל, אין חוקים לגבי להשאיר קיר אחד לבן, כל אחד עושה מה שלטעמו. בתכניות עיצוב לא ראיתי שמשאירים קיר אחד לבן, אבל מצד שני גם לא ראיתי שצובעים קיר אחד...
אם את רוצה לשים כמה צבעים בקיר אחד, יש את האפשרות הזאת כן לשים צבעים דומים, ולעשות גלישה של צבעים - גוונים של כחול וסגול מהכהה לבהיר או הפוך, כשאין קו אחד מפריד, אלא כמו קשת, רק שאין לי מושג איך עושים את זה, אולי עם צבעי ספריי.
גם אם את צובעת קיר אחד בשלושה גוונים של כחול (או כל צבע) זה לא אומר שאת צריכה לצבוע את האחרים גם. להיפך, אם הקיר הזה ימשוך את כל תשומת הלב, אל תשימי עוד צבעים בחדר שיבלבלו. לדעתי: 1. או שתצבעי את שאר הקירות בצבע אחד מבין גווני הכחול. 2. או שתשאירי את שאר הקירות לבנים. 3. הכי נועז - תצבעי את כל הקירות בהדרגה הזאת (לא כולל תקרה כמובן).
ציינת שיש לך חלון למזרח וחלון לצפון. לפיכך לא נראה לי שתהיה לך בעיה עם אור, ולכן אין לך כל כך מגבלה לצבעים כהים יחסית. אבל אם את דואגת לגבי אור, כמובן שככל שתשאירי חלקים לבנים יהיה לך יותר אור בחדר, שהרי לבן מחזיר אור, ואם לדוגמא הלבן שמול החלון מקבל את האור, הוא מחזיר אותו לכל החדר, ואם קירות אחרים גם הם לבנים, אז הלבן שמול החלון מחזיר להם את האור, והם מחזירים אותו בחזרה לחדר.
אגב, פעם, כשלא היה חשמל, בטירות של פעם היו שמים מראות מול החלונות, והם היו משקפות את החלונות וממלאות את החדר באור, זה טריק שידוע בארמון ורסאי בעיר ורסאי ליד פריז (הייתי שם).
לפי מה שאמרתי, את הרי צריכה להשאיר את הקיר שמול החלונות לבן, ז"א שאת הקירות עם החלונות את צריכה לצבוע - אבל החלונות יקחו את היופי מהקיר המרהיב, אז לא הייתי עושה את זה.
אז דעתי היא כזו: אם את צובעת קיר אחד ואת השאר משאירה לבנים - תצבעי את הקיר הגדול מבין השניים שאין בהם חלון. אגב, אח"כ תוכלי להוסיף וילון באחד הצבעים מהקיר. אם את צובעת את כל הקירות, שימי מראה או מראות מול החלונות. אם את צובעת קיר אחד צבעוני ואת שאר הקירות באחד מהצבעים שלו, תבחרי את הצבע הבהיר מביניהם, ותוספי מראות אל מול החלונות. כדאי אגב, שהמראות יהיה בצבע מנוגד לצבע על הקיר, צבע אחיד וללא קשקושים. לדוגמא, מסגרת מראה מעץ חום תתאים לכל הצבעים כמעט (חוץ מחום), ומה שלא יתאים במקרה הזה, זה מסגרת פרחונית....כי החדר כבר מקושקש מספיק. מראות אגב, חוץ מאפקט האור, גורמות לתחושת מרחב, כי הן נותנות אשליה של חדר כפול, תלוי כמובן, כמה היא גדולה, יש כאלה ששמים מראות על קיר שלם!
בקיצור, זה ששני החלונות שלך פונים לכיוונים האלה, זה רק מוריד את המגבלה, כי אם הם היו פונים לדרום ומערב, היתה לך בעיה של אור, ואז לא היית יכולה לצבוע כל כך כהה... אלא אם היית שמה תאורה מעולה. אז זהו,
אולי תצלמי את החדר שלך?! יש לך אפשרות? עם מצלמה דיגיטלית או משהו? תמשיכי לכתוב לי

LuLiLoPiLaTo1

New member
תודה רבההה רבה רבהההה!!!!

אני ממש מודה לך שענית לי וממש עזרת לי כשאני עם כל העצות והדוגמאות תודהההה!!!! כשאני אחילט על צבע והכל אני אודיע לך!
ממש תודה!

למעלה