קודם כל - כהה מקטין, אבל לי יש חדר
גדול וכן צבעתי חלק בכחול, וחלק השארתי לבן. אני מציעה לך לשלב שני צבעים לא דומים, כמו כחול-תכלת, כתום אדום, ירוק-תורכיז, וכו', אלא שני צבעים משלימים, שכל אחד מהם מדגיש את יופיו של השני. כמו לדוגמא קרם וכחול, אגם, קרם/שמנת/שנהב הולך עם כל דבר, חוץ מכתום (אני שונאת את הצבע הזה), צהוב וירוק. עכשיו, תלוי איזה צבעים את אוהבת? בהירים או כהים? אני אוהבת כהים, וניסתי למשוך את החברה שלי לבורדו ושמנת, אבל היא התעקשה שהיא לא יכולה צבע חזק בחדר, אז היא לקחה קרם וירוק בהיר, (ירוק בהיר זה מזעזע בעיני) אבל בנתיים היא צבעה רק בשמנת תודה לאל. היו עם הצעות של זית וקרם, אבל זה יותר לבנים. תלוי גם באור שנכנס לחדר שלך, לי לדוגמא, בחדר הכחול שאצל הורי, יש חלון אחד שפונה מזרחה. מהצהריים ואילך לא רואים כלום בפנים, והוא ממש כהה - אבל אני אוהבת את זה, אבל את עוד תלמידה אז אולי את צריכה שיהיה לך הרבה אור בחדר. לי גם היה חדר גדול, ולא ממש הפריע לי אם הוא טיפה יקטן. קטן זה אינטימי. החברה שלי לעומת זאת, צבעה את החדר מלבן לקרם, והוא קטן משמעותית. זה יפה, אבל יש תחושת מחנק עכשיו, וזאת למרות שיש לה שני חלונות! בכל מקרה, אני מציעה לך, לטעמי, לא לצבוע קירות שונים בצבעים שונים, אני בעד כמו עשה זאת בעצמל של הבי.בי. סי, שליש מכל הקירות בצבע אחד, ועוד שני שליש בצבע אחר. או שני שליש ושליש.
עם את צובעת באמת כמו שהמלצתי, אז תשתמשי בנייר דבק-נייר, השמנת, הוא מיועד לקירות, המסקינגטייפים האחרים (השקוף והחום) יקלפו לך את הקיר. קודם כל צריך לבחור את הקו שבו הצבע ישתנה. תחפשי קו דמיוני שנוצר ע"י החלונות, הדלת, הארון או משהו כזה. לדוגמא, אצל החברה שלי רצינו לעשות את הקו בשליש מלמטה, אבל חלון אחד משני החלונות שלה הגיע באמת עד לשליש, והשני רק עד חצי הקיר, אבל שניהם התחילו מלמעלה באותו קו, אז החלטתי לסמן את הקו שם. אחרי שאת בוחרת "קו דמיוני" את לוקחת פלס מים ומסמנת את הקו בעפרון מסביב לכל החדר תוך הקפדה על קו ישר ביותר! את לוקחת את המסקינגטייפ ומדביקה אותו לאורך הקו
מתחתיו!!!ויש לזה סיבה: אם תתחילי לצבוע מהחלק התחתון, החלק העליון, כשתצבעי אותו, יטפטף לך על מה שכבר עשית. לכן, שמים את הציילוטפ מתחת לקו, ומתחילים בצביעה מלמעלה. רק לאחר שזה מתייבש באופן מושלם, את מדביקה את המסקינגטייפ מעל לקו, על החלק הצבוע, וצובעת מתחתיו.
שימי לב: הנחת המסקינגטייפ אינה קלה כלל! יש לשים לה טוב טוב, ולא למתוח 30 ס"מ ואז להדביק, תמתחי אותו 10 ס"מ, ותדביקי, כי גם אם את מדביקה את שני הקצוות בדיוק על הקו, יכול להיות שהאמצע ירד למטה. אני מציעה לך גם לעטוף את משקופי הדלת, המסגרות של החלונות והפאנלים בסילוטייפ. זה חוסך ה-מון עבודה. כשאת צובעת קרוב לתקרה, אל תנסי להגיע לפינה, אלה 10 ס"מ ממנה. אחרי שהחלר העליון צבוע, תעלי על סולם, תקחי חתיכת קרטון (של קורנפלקס למשל), תסתירי את התקרה, ותצבעי עם מברשת קטנה יותר את מה שהשארת. עוד
: אל תתעסקי עם התקרה. לא נהוג לצבוע תקרה בצבע, וחוץ מזה זה מאוד קשה ומעייף, תחשבי, לעמוד עם מקל עם גלגלת, תוך שניה נתפסים לך הצוואר והזרוע, ואח"כ צריך לקרוא לאבא שישלים את העבודה. מה עוד: קניית הצבע. כשאת הולכת לאייס או להום סנטר, יש להם קטלוג צבעים של חברות הצבע, של טמבור, יעקובי (אם אני לא טועה) ועוד משהו. אם את לא מחליטה על צבע, את יכולה ללכת לשם ולנסות לשלב צבעים. זכרי שיש הרבה גוונים. אל תקחי שני גוונים חוורים (כמו ורוד ותכלת פסטל או לבן וקרם). קחי אחד יותר בהיר ואחד יותר כהה. לגבי איזה צבע יהיה למעלה ואיזה יהיה למטה, זה תלוי בך: אם את אוהבת צבעים כהים, תשימי את הכהה בשטח הגדול יותר (בשני שליש - את תחליטי איפה זה יהיה). אני אישית חושבת שיותר יפה שני שלי נמוכים בצבע אחד - הכהה, ולמעלה, בשליש העליון, את הצבע המשלים. לי היה רעיון גם לשים או מעל לקו ההפרדה בין שני הצבעים, שבלונה מסביב לכל החדר, שצבוע בצבע השני. אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת
!!!