בקשר להפצצה

בקשר להפצצה

דבר ראשון אני רוצה להביע שאט נפש מהפיגוע המזעזע שבוצע כנגד האנושות והעולם החופשי. אני משתתף בצערן של כל משפחות הנרצחים, מאחל החלמה מהירה לפצועים ומקווה בכל ליבי שהפושעים ייתפסו וימוצה עמם הדין. רציתי להגיד 2 דברים: דבר ראשון זה המחיר שהאמריקאים משלמים על הנשק והעזרה הצבאית שנתנו לאפגאנים ולבין לאדן כנגד ברית המועצות לפני כ-30 שנה. הם היו צריכים לתת לסובייטים למגר את האיסלאם הקיצוני ולכפות על אפגאניסטאן שוויון וזכויות אדם. מה שקרה זה שבין לאדן כפוי הטובה פונה עתה נגד בעלי בריתו הקודמים ואולי יילמד מכך חקח להמשך. דבר שני אני קורא לארה"ב לחדש כמה שיותר מהר את בניית מגדלי התאומים ולהפגין את העוצמה האמריקאית שניזוקה כ"כ. תזכרו שבפרל הרבור הושמד הצי המזרחי האמריקאי כמעט כולו וכתגובה בנו האמריקאים משחתת כל שלושה ימים. ולמרות שזה נשמע דמיוני יש סיכוי (אמנם קטנטן) שכתוצאה ממלחמה עם אפגניסטן ומדינות אחרות (תחשבו אם מדינה הייתה מאחורי זה זו ממש הכרזת מלחמה כמו פרל הרבור!) סין תנצל את ההזדמנות וברוסיה תפרוץ מהפכה ואז תהייה מלחמת עולם שלישית שכולנו פחדנו ממנה.

טוב, אני לא יכול יותר... D-:

אני שם לב כבר הרבה זמן שאתה מנסה להצדיק את הסובייטים בכל הזדמנות. אין לי בעיה עם זה, אני לא מבין כל כך הרבה בתחום הזה. רק רציתי לדעת... למה?

הקישור מובן מאליו

נכון שלא היה הרבה חופש-- וחבל ואני בהחלט בעד חופש ואין לי שום כוונה להגיד שבריה"מ הייתה חברה אוטופית אבל שוויון היה גם היה יותר מכל מדינה מערבית בעולם. איפה נתחיל? גזענות-- בדרום ארה"ב של עד שנות ה-60 הגזענות שלטה. שחורים לא הורשו ללמוד באוניברסיטאות עם לבנים. המצב היה פשוט נורא. בבריה"מ לא הייתה גזענות מאז המהפכה. השוויון היה העיקרון הבסיסי שם. גם לא הייתה אנטישמיות. רבים מהמנהיגים הסובייטיים היו יהודים. כן הייתה אנטישמיות באוקראינה, פולין והארצות הבלטיות, ובנוסף בשואה אוקראינים (דוגמת איוון האיום) יימח שמם וזכרם שתפו פעולה עם הנאצים במחנות ההשמדה, אולם אלו היו גם שונאי הקומוניזם וקודם לכן שתפו פעולה עם הגרמנים לכיבוש אוקראינה. בכלל בכל המדינות שהוזכרו הייתה שנאה לקומוניזם. בכל המדינות שנכבשו ע"י הצבא האדום נתנה מיד אזרחות סובייטית מלאה לתושבים-- לא כמו במדינות המערב (דוגמת ישראל). שוויון לנשים-- מיד עם המהפכה ב-1917 ניתנה בבריה"מ זכות בחירה לנשים (שנתיים לפני ארצות הברית). היו הרבה מנהיגות בבריה"מ ובעולם הקומוניסטי בכלל. בצבא האדום: במלחמת העולם השנייה, מחוץ לפרטיזניות ואזרחיות נלחמו יותר מחצי מיליון חיילות קרביות בצבא האדום בחזית נגד הגרמנים. יותר מאוחר במלחמה סטאלין גם החליט על שירות חובה לנשים. היחס לדת-- בניגוד לארה"ב-- מדינה בה כל יום אומרים משהו בקונגרס לכבוד אלוהים, בבריה"מ היו כ-75% מהאוכלוסיה אתיאיסטים. נאסר חינוך דתי (=שטיפת מוח) מתחת לגיל 18. וכאן כמובן יש להוסיף את השוויון הכלכלי שאני חושב שאין צורך להוסיף כי הכל ברור בנקודה זו. אז אולי לא חברה אוטופית אבל שוויון היה.

שכחתי להוסיף...

בקשר לשירות נשים בצבא האדום בשלושת הזרועות-- כ-100,000 נשים קיבלו עיטורי גבורה בסיום המלחמה והמפקדים הסובייטיים לא עשו שום הבחנה בין גברים ונשים כששלחו חיילים ומטוסים להתקפה על הפושעים הגרמנים. שכחתי עוד להוסיף שבזמן מדיניות הכיבוש הנתעבת של המערב בריה"מ הייתה המדינה היחידה שנאבקה בפאשיזם, סייעה לרפובליקנים במלחמת האזרחים בספרד נגד פראנקו הפאשיסט וניסתה לגבש פעם אחר פעם אחר פעם חזיתות בינ"ל נגד היטלר ומוסוליני. ב-1937 הצבא האדום טוהר מקצינים פרו-גרמניים. בריה"מ נתנה ערובה לצ´כוסלובקיה (ערובה האומרת כי אם צרפת תכריז מלחמה על גרמניה בריה"מ תצטרף מיד) בזמן שצ´מברליין ודאלאדייה קרעו אותה ונתנו אותה על מגש של כסף להיטלר בהתעלמם מהערובה הצרפתית לצ´כוסלובקיה. באמצע 1939 ניסתה בריה"מ לגבש ברית 3 מעצמות: בריטניה-צרפת-בריה"מ נגד גרמניה אלא שהברית לא עניינה במיוחד את צ´מברליין ופולין לא הסכימה לשיתוף פעולה. נחתם בסוף אוגוסט הסכם אי התקפה עם גרמניה שמטרתו אחת-- להבטיח לבריה"מ לסיים את ייצור הנשק המאסיבי שתתחיל בו לקראת סוף אותה שנה שיאפשר לה לתקוף את גרמניה בסוף 1941. ואכן הצבא האדום ב-1941 היה הצבא החזק בעולם (ולא כפי שנטען-- הצבא הגרמני) והיה מוכן להתקפה אלא שהגרמנים הפתיעו במתקפת מחץ שדחתה בארבע שנים את הגורל הבלתי נמנע של תבוסה במלחמה.

ונוסף לכל מפעלי בריה"מ..

רצח מאורגן של מליוני בני אדם. אין צדק בהכללה של כל תקופת ברית המועצות בהסתמך על שלטון סטאלין, אבל לדעתי יש הרבה מקום לתקוף את המערכת שאפשרה את עלייתו ופעולותיו. מעבר לזה, קשה לי לדמיין חינוך לאתאיזם שהוא אינו שטיפת מוח. רק חינוך לחירות מחשבתית, חינוך שעיקרו אינו תמיכה בדת או באתאיזם (שנגזרות רבות שלו עונות להגדרות דתיות מבחינת תפיסת נקודות המוצא), הוא חינוך שמונע שטיפת מוח. האם כך היה בבריה"מ?

צודק

באמת אי אפשר להכליל את תקופת ברית המועצות בהסתמך על סטאלין בלבד. אני מסכים אתך שחינוך לחירות מחשבתית הוא החינוך הראוי. מה שקורה אצלנו זה חינוך דתי בבית ספר-- דוגמת חגיגת חגים, לימוד סידור תפילה בבי"ס יסודי וכו´. אגב לא זכור לי פעם אחת שבבי"ס המורה אמרה לנו במפורש ש"כולם שווים ללא הבדלי דת, מין, גזע..." כמו שעשו בברית המועצות ובארצות הברית הצפונית.

העובדה שבישראל יש שטיפת מוח חמורה

לא מעידה על היות החינוך הסובייטי חינוך שקידם חירות מחשבתית. תלמיד ש*לומד* שכולם שווים ללא הבדלי דת, מין, גזע, (תפיסת עולם? אידיאולוגיה?), הוא אינו תלמיד עם חשיבה חופשית, ממש כפי שתלמיד ש*לומד* להיות ציוני, דתי ומיליטריסט הוא אינו תלמיד עם חשיבה חופשית. נכון, מנקודת מוצא הומניסטית קל יותר לקום עם תפיסת עולם אישית, אבל כל עוד החינוך שם לו למטרה להעביר ולחנך חניך לערכים מסויימים, במקום לתת בידיו את הכלים לפתח ולבקר בעצמו כל רעיון וערך שהוא, כולל דת, המחשבה החופשית נבלמת. חברה שאין בה מחשבה חופשית אמיתית אינה, לדעתי, חברה דמוקרטית ובודאי לא קומוניסטית, משום שיסוד הקומוניזם והדמוקרטיה הוא בעיני טובת האדם, וזו מושגת בעיקר באמצעות הטלת ספק וביקורת עצמית, ולא דרך שטיפות מוח במעטה של חינוך הומניסטי. ושוב, האם אין מקום בעיניך להתייחסות אל מגרעות המערכת החברתית-פוליטית שאפשרה את עלייתו ופעולותיו של סטאלין? בודאי קיימים מספר גורמים שהאחראיות על פעולות סטאלין מוטלת עליהם, מעבר לסטאלין עצמו. על אחת כמה וכמה במידה ומדובר במערכת דמוקרטית ביקורתית וחופשית.

holy_sheep

New member
חוסר דיוק בשוויון הסובייטי...

זה לא שהיו 75% אתאיסטים- החוק אסר להיות דתי! לא היה דבר כזה... כשהצבא האדם כבש- הוא אכן נתן אזרחות... רק שאת היהודים שלחו אל בירוביג´אן - עיר קטנה ליהודים- עיר מרוחקת מהשאר... השאר היה די נכון.. שימו לב לפרטים הקטנים... כבשתכם התמימה

אממ...

בבירוביג´אן חיו כ-30 אלף יהודים. בבריה"מ חיו כ-5 מיליון יהודים (בעיקר בערים הגדולות). החוק באמת אסר להיות דתי? באיזה מובן דתי? בכל אופן היו מעט כנסיות ומעל גיל 18 היה אף מותר לקבל שיעורי דת (אולי זה תלוי בתקופה אני לא בטוח). אגב יותר מ-50% מהעובדים היו נשים.

מרתק...

רק חשתח צורך לציין שלדעתי הצבת המילים "זכויות אדם", "שיוויון" ו"ברית המועצות" מצחיקה עד דמעות שלא לדבר על המילה "לכפות" שהקשר שלה לזכויות אדם ושיוויון רחוק אפילו יותר מהממשל הסובייטי... בכל מקרה ההשקפה המוזרה הזו קרובה למציאות בערך במו שאברום בורג קרוב לראשות הממשלה

אז אתה אומר שאסור לכפות על אפגניסטן

זכויות אדם??? לעמוד מהצד בזמן שבסודאן יש עבדות ובפקיסטאן (תקנו אותי אם אני טועה) כורתים לנשים את איבר המין כדי שלא ייבגדו בבעליהן?

אז אתה אומר שאסור לכפות על אפגניסטן

זכויות אדם??? לעמוד מהצד בזמן שבסודאן יש עבדות ובפקיסטאן (תקנו אותי אם אני טועה) כורתים לנשים את איבר המין כדי שלא ייבגדו בבעליהן? להתחשב ב"זכויות האדם" של הפושעים המטורפים שחוקקו את החוקים האלו ולהתעלם לגמרי מזכויותיהם של הקרבנות? איך אתה יכול להגיד את זה?

למעלה