בקשר להילוכים

volleygal

New member
בקשר להילוכים

אני בשיעור 10 וקורה לי המון שאני יודעת שאני אמורה להחליף הילוךת אבל שנייה לפני שאני מחליפה המורה כבר מזכיר לי....אני לא יודעת עד מתי למשוך את ההילוך הקודם (אני יודעת את כל הקטע של הסל"ד/מהירות/ קול של המנוע... אבל אני לא נוסעת עם העיניים על לוח השעונים כל הזמן...לפעמים המורה שלי אומר שאני צריכה למשוך את ההילוך עוד קצת ולפעמים הוא אומר כאלה "ולשלישי..." או למשל "שני/שלישי/רביעי/חמישי מזמן.." או "המנוע קורא לך" כאלה דברים...וזה לא שאני לא יודעת שאני צריכה להחליף הילוך, הוא פשוט אומר לי את זה שנייה לפני שאני עושה את ההחלפה וזה מתסכל כי אני רוצה להעביר בלי שהוא יגיד לי... גם אצלכם זה ככה? מתי המורה מפסיק להגיד (שלא תבינו לא נכון..יש גם הרבה פעמים שאני כן מחליפה בלי שהוא אומר ותמיד יש את האי בטחון הזה- העברתי בזמן או שאני צריכה למשוך עוד את ההילוך הקודם/ הייתי צריכה להחליף קודם..) תודה וסליחה על הנאום...

lmstriX

New member
הנאום בלתי נסלח....

חחח סתם, תקשיבי, זאת כל המטרה, שהמורה אומר לך מה לעשות כמו טוקי ואת לומדת את המכניקה כמו טוקי. בנהיגה לא חושבים! צריך לדעת אוטומטית מתי להוריד או לעלות הילוך! אין לחשוב בנהיגה, לכן הוא אומר לך בעצמו כל הזמן עד שתתרגלי לזה באופן אוטומטי. זה הכל.

ChilD SouL

New member
גם לי זה תמיד קרה בשיעורים ../images/Emo3.gif

זה ממש הטריף אותי
שניה לפני שאני הייתי מחליפה המורה היה מעיר לי על זה, היו פעמים שהייתי עונה לו אוקיי אני מחליפה והיו פעמים שהייתי נוזפת בו והייתי אומרת אתה לא צריך ללמד אותי אני יודעת את זה או מעירה לו על זה שהוא מעיר לי
נראה לי הוא הפסיק להעיר לי אחרי כמה פעמים שנזפתי בו, כחודש לפני הטסט -פחות או יותר. דעתי האישית, אל תתייחסי

be_roo

New member
זו תפיסה לא נכונה בעליל

שנהיגה חושבים, והרבה. שום דבר לא צריך להעשות בהסח דעת או בצורה אוטומטית ועיוורת, זה יכול להוביל אותך רק לצרות. אפיל ובעניין "פעוט" כגון העברת הילוכים. למשל, גם אם נניח והמורה אומר לך להעביר להילוך הבא, אתה בהחלט רשאי להגיד לו "אנחנו מתקרבים לצומת ורציתי להשאר בהילוך הנמוך יותר כדי שאוכל לתמרן בקלות במידת הצורך". שיקול דעת הוא הכלי הכי חשוב שיש לנהג טוב. נכון שחלק מהברים באים יותר בטבעיות לנהג מנוסה ונראה מבחוץ שהוא לא חושב עליהם, הוא פשוט חושב, אבל מהר, עניין של תרגול.

פרטנר

New member
צריך להבין

שבשעורים הראשונים המורה עוזר בהנחיות (לכל אחד במידת הצורך),ולעיתים ההערה שלו באה לאחר שכבר נתן מספיק זמן לתלמיד לבצע את המטלה וכשזו לא בוצעה הוא פשוט מחליט להתערב. יש לזכור שהחלפת הילוכים בעליה נעשית לאחר צבירת מהירות גדולה יותר מאשר במישור, ובירידה ניתן להקדים את העלאת ההילוך.

למעלה