בקשר לגיוס לצהל אל תמציאו תירוצים

lala897

New member
אה וגם כן-

זה לא אומר שמי שלא מתגיס לצבא עושה עבירה. זה כמו למשל שלהתנדב באיזה ארגון חסד זה מצוה נכון? אבל לא עושים עבירה אם לא מתנדבים. יש לסוג של המצוות האלה שם אבל אני לא זוכרת כרגע. אתה בטח יודע לא? אם אתה יכול להזכיר לי?

blablash

New member
די אני כבר לא יכול לשתוק!!!!

ב"ה אני שונא לדבר לא יפה, אבל זו לא הפעם הראשונה שאני תופס אותך מדבר ללא בסיס. דוגמא אחת לרב שאומר שזו מצווה להתגייס, ר' אברהם שפירא, ראש ישיבת מרכז הרב. אם דברת רק על רבנים מהמגזר החרדי, עמך הסליחה.

מתנדב

New member
blablash, אני מתלבט אם לענות לך

בהתחלה אתה תוקף אותי שאני מדבר ללא בסיס, ואחרי זה אתה אומר שאם התכוונתי על הרבנים החרדים, אז אתה אומר סליחה, לא כדאי ועדיף לברר על מי אני התכוונתי ואחרי זה לענות? ואתה כותב שזו לא הפעם הראשונה שאתה תופס אותי, אולי תראה לי עוד מקרים, תתן לי קישור שלכאורא נראה שדיברתי דברים חסרי בסיס, כי אם אין לך קישורים להביא לי, אאלץ למחוק את הודעותיך בגלל השמצות יתר... ואני מתכוון ברצינות לזה... אז אני ממתין ממך לקישורים שתפסת אותי מדבר חסרי בסיס...

blablash

New member
אז דברת על רבנים חרדים או לא?

ב"ה ואם לא, אז ר' אברהם שפירא עדיין חושב שזו מצווה להתגייס לצבא. קישור אני לא אתן, אבל אני יכול להזכיר לך משפט שלך..."רפורמים וקנסרבטיבים זה אותו דבר" מה שעובדתית, ובמציאות זה פשוט לא נכון, זה אומר שהדברים הם חסרי בסיס.

blablash

New member
ואני מקווה שזה לא איום

ב"ה שתמחוק לי הודעות, א' כי זה לא מפחיד אותי. וב' אם המחיקה לא תהיה מוצדקת, אז לידעתך, כבר העיפו בגללי מנהל של פורום בתפוז בגלל שמחק הודעות שלי, והכחתי להם שזה היה ללא סיבה. אז תחשוב פעמיים...

haimw32

New member
מתנדב,לגבי הרבנים שאמרו שמי שלא....

יושב בישיבה או לומד תורה יתגייס לצהל תענה לי תשובה כנה , הרי אתה יודע שאנחנו פה דרך הפורום לא יכולים לשנות החלטה לגבי גיוס לצהל לטוב ולרע ,כמה להערכתך יש כאלה אנשים ,ולמה הם לא מתגיסים ועוד שאלה אתה אמרת לפי דברי blablash כמובן שיש גילוי עריות בצבא?

פלסטיק

New member
בתורה בהחלט מוזכר

קח לדוגמא את שאול המלך אם אתה רוצה דעת רבנים קח את הרמב"ם (שהבאתי לכאן ציטוטים על גבי ציטוטים) או את החזון איש (שלא היה ציוני) לגבי הרמב"ם הראתי בציטוטים במפורש שלא מדובר רק על עמלק בכלל יש לך נטיה להתעלם מהודעות ולחזור למשבצת הראשונה גם הבאתי לך הוכחות שמחבתים משקרים ואתה מתעלם מהן

haimw32

New member
א. אני כן מאמין בתורה זה שאני .....

זה שאני חילוני זה לא אומר שאני לא מאמין בתורה, אני כיום אני מקיים דברים מינימלים מיבחינתי כמובן שזה אומר קידוש בשבת ,שומר על כשרות ,צם ביום כיפור,לא אוכל חמץ בפסח וכמובן לא גונב בלי להכליל ציבור מסוים , את יכולה להתעצבן לגבי חילונים שמביעים ציטוטים מהתורה אבל לידיעתך התורה שיכת לכולם וגם (כמובן לצערך) לחילונים לאלה שמאמינים פחות או מאמינים יותר ,ומתי תבינו כולם לאף אחד אין בילעדיות לתורה , כל אחד מקייים לפי הרצון או היכולת שלו, והכוונה לניסיון של החרדים זה שכולם גם החילונים וגם הדתיים עוברים נסיונות בחיים ויכול להיות שבגלל שיש היום נסיון בציבור מאוד גדול יותר מתמיד למשל דוגמא מפלגת שינוי שהתחזקה מאוד על רקע מיסוג "כפיה דתית",גיוס חרדים וכו' וכמובן בלי להכנס לזה אכשיו לגיוס של החרדים לצה"ל אולי זה סוג של מבחן לחרדים אל תישכחי "נתסתרות דרכי ה' ודבר אחרון כמו שציין זה שלפני ,הרי לא תקבלו ציטוט חילוני כי הוא לא לפי אמנותכם וכו' ועוד הרבה סיבות

tamarhp

New member
שניכם לא הבנתם

אין לי בעיה עם העובדה שמביאים ציטוט מהתורה, הרי אני כן מאמינה בה. אלא עם העובדה שיש כאלו שלא מאמינים בתורה ומביאים ציטוט לחזק את הדעה שלהם, לא תמיד הם מבינים נכון את הציטוט, וכשאנחנו מנסים להסביר או להביא ראיות אחרות (מהתורה וכו') - פתאום הם מתכחשים ואמרים שלא מאמינים. וזה נקרא לאחוז במקל משני הצדדים - להתנגד לתורה ולא להאמין בה (לא כולם, אבל אני מדברת על אלו שכן) ומצד שני להביא "הוכחות" ממנה. אין לי בעיה שתביאו הוכחות מהתורה, בתנאי שאח"כ לא תגידו שאתם ממילא לא מאמינים בה או באלוקים או בעולם הבא וכו'. הרי אם התורה היא אמת, אז כולה אמת וגם מעמד סיני ובריאת העולם הם אמת.

פלסטיק

New member
אז כדי להניח את דעתך

1. אני לא מתנגד לתורה. 2. אני לא מביא ציטוט מהתורה בשביל לחזק את דעתי. דעתי היא שיש מטלות במדינה שכולם צריכים ליטול בהן חלק באופן שוויוני. זו דעתי גם אם לא היו לכך תימוכין בתורה, אבל 3. מכיוון שאדם חרדי לא מקבל את דעתי רק משום שאני חושב שחוסר שוויון איננו מוסרי אני נותן לו נימוק מהתורה. בואי ואתן לך דוגמא: אם יהודי ינסה לשכנע פלסטינאי לא לגדל חזירים למאכל בירושלים בגלל הדת היהודית אין לו הרבה צ'אנס. לעומת זאת אם יסביר שהאיסור ממוחמד יש לו סיכוי. אז זה הופך אותו ליהודי פחות טוב? זה הופך אותו למוסלמי? זה פשוט להביא נימוק שישכנע את הצד השני. אבל אם כתוב במקורות שאדם חייב להתגייס והחרדי איננו מתגייס, אני יכול לטעון (כמוך) שאם כך הוא איננו מאמין בתורה (דומה למה שהחפץ חיים אמר) ולכן כל דרישותיו לזכויות בשם אמונתו בתורה בטלות ומבוטלות ובתוכן: גיור כהלכה, נישואין וגירושין כהלכה (והרשימה היא ארוכה) הגישה שלך של "שחור ולבן" מובילה למקומות מאוד קיצוניים

tamarhp

New member
אין לי התנגדות

לציטוטים עצמם, אלא לעובדה שאח"כ מגיעים מהם לדברים שאתם לא מאמינים בהם, וכך הויכוח מוטעה מעיקרו. אנחנו לא יכולים להסביר מדוע אנחנו מתנגדים למקור שהבאת, או מבינים אותו בצורה אחרת, כשאתם בעצמכם (לא כולם) לא מאמינים מלכתחילה במקור. זה כמו שאני אגיד לערבי שהציווי הוא ממוחמד, והוא ינסה להסביר לי שלא הבנתי נכון את הציווי והכוונה היתה רק למשהו אחר. זה לא מעניין אותי, וכך מתחיל ויכוח שאין לו סוף.

tamarhp

New member
אף אחד לא מגיב

כי לא כולם פה. פורום הוא לא צ'אט, כל אחד מגיב בזמן שנוח לו.

למעלה