בקשר לגויים

the SATELLITE

New member
בקשר לגויים

אם אני לא טועה אומרים אין להתייחד עם גוי מחשש לשפיכות דמים. האם מיתכוונים רק לערבי? או שהיתכוונו לכל גוי בעבר אבל כיום האיסור הוא רק על ערבי? אם אני לא טועה היום הערבים שונאים יותר את היהודים והנוצרים פחות שונאים את היהודים. שאלה 2 -האם להחזיר גוי בתשובה זו גם מיצווה כמו להחזיר יהודי חילוני בתשובה?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני לא רב, אז לתשובת הרב תיאלץ להמתין. לדעתי (ולא רק לדעתי) אין להתייחד עם אדם אשר אתה חושש שיהרוג אותך, דתו או העם אליו הוא שייך אינם משמעותיים כאן. ע"פ רוב היום הערבים שונאים את היהודים יותר מהלא ערבים (יש גם ערבים נוצרים, בד"כ הם שונאים יהודים פחות מערבים מוסלמים), אך לכל כלל יש יוצאים מן הכלל. אין מצווה להחזיר גויים בתשובה, קיים אפילו נוהג להקשות עליהם עד כמה שניתן את ההתגיירות אפילו אם הם רוצים בכך.

א77

New member
בתלמוד בבלי מסכת עבודה זרה

במשנה דף כב ע"א אין מעמידין בהמה בפונדקאות של גוים וכו', ולא תתייחד אשה עמהן וכו', ולא יתייחד אדם עמהן מפני שחשודין על שפיכות דמים. הדין הוא לכל גוי. פרטי ההלכות אינן דומים בתכלית לשאר איסורי יחוד, אבל הדין הזה ברור. לשאלתך, ערבים ונוצרים. מי שונא פחות. נראה שגם מי ששונא פחות... גם ממנו צריך להזהר, הוא אינו 'אוהב'. לשאלתך השניה: האם להחזיר גוי בתשובה זו מיצווה. גוי אינו מחוייב לקיים את התורה. התורה אינה מיועדת עבורו כלל. אין ענין חזרה בתשובה אצלו. אם הוא יקיים ויקפיד על שבע מצוות בני נח, הרי שהוא גוי 'כהלכתו'.

the SATELLITE

New member
הערה

אני חושב שגם בין יהודי ליהודי יש חשש לשפיכות דמים. אם יצא לך לישמוע חדשות. על יהודים אנסים ורוצחים.או על בעלים שמכים את נשותיהם. אז אני חושב שכיום מכל אדם זר אפילו יהודי צריך להיזהר. או שלא הבנתי ובפועל יהודי חילוני הוא גם נחשב לגוי אם העבירות שהוא מסוגל לבצע. שאלה2-מה מיוחד בגיור כהלכה שהופך את הגוי ליהודי?

א77

New member
השבתי על שאלתך בקשר לגוי

אין ספר שיש מצבים הדורשים זהירות. אך איני רואה טעם לחרוג מהתשובה לשאלתך המקורית בענין ההלכה על יחוד עכו"ם. יהודי הוא יהודי תמיד. גוי הוא גוי תמיד. יש מצב של גוי שמתגייר והופך להיות יהודי. גיור יש אחד בלבד. לא כל מי שמחליט להמיר דת של גוי ליהודי יכול לעשות זאת. הגוי יהיה גוי עד שיגוייר ויהפוך ליהודי. פעולה זאת נעשית כמובן רק עפ"י הלכה.

למעלה