דוקא 14% זו הבדיקה המחמירה
מחמירה מהבחינה שמחמירים יותר בבדיקת הזרע ופוסלים כל תא שנראה קצת עקום. אם נקרא לילד בשם - זו שיטת קרוגר. השיטה השניה, בה מצפים לראות 30% זרע תקין (ולא 40%. שאכניס שוב את הקישור לטבלה של WHO?) מרחמת יותר על תאי הזרע ומסכימה לקבל גם תאים לא מושלמים. אם כבר פציתי את מקלדתי, אספר כי לנו נאמר שניתוח וריקוצלה משפר בעיקר ריכוז ותנועתיות, אך לא מורפולוגיה. פצפוצית לא הזכירה ריכוז ותנועתיות, כך שאני לא יודעת מה המצב שמה. הניתוח מבוצע, כמובן, רק אם יש אינדיקציה לוריקוצלה, וזאת רואים בבדיקה ידנית ע"י אורולוג מומחה לפריון הגבר, או ב- US אשכים, או במיפוי אשכים. וריקוצלה היא למעשה וריד מורחב הנובע מפגיעה בשסתום של הוריד (שפעיל בשלב העוברי של הגבר ואמור לסגור כליל את הוריד לאחר הלידה - כך הסביר לנו מצנתר וריקוצלות אחד). מאחר שדם "משומש" חוזר דרך הוריד לאשך, הוא גם מחמם אותו וגם לא מנקז רעלים באופן תקין, דבר שפוגע ביצור תאי הזרע וגורם ליצור תאי זרע קצת "מצ'וקמקים". ישנה אפשרות לטפל בוריד סורר שכזה ע"י ניתוח קשירה, דרך חיתוך קטן בבטן התחתונה או ע"י צינתור, כאשר הגישה היא מוריד המפשעה או הצוואר. כן משפר מורופולוגיה, לא משפר מורפולוגיה, אני נכנסתי להריון ספונטאני תשעה חודשים אחרי ניתוח וריקוצלה (שני. קשירה נמוכה. צריך לציין למען ההגינות...) עם בדיקת זרע של 1% תקין (עפ"י קרוגר), 5 מליון לסמ"ק ותנועתיות שבין 10% ל- 15% (מצב חצי שנה אחרי הניתוח). מההריון ההוא יש לי ילד בריא כמעט בן שלוש. לפני שנה בדיוק הריתי פעם נוספת באופן ספונטאני, אלא שההריון ההוא גם הסתיים באופן ספונטאני ומאז לא נודעו עקבותיו של כל הריון אחר (ספונטאני יותר או פחות...) עוד אוסיף, למען ההגינות, שהסיכוי להכנס להריון ספונטאני עם הנתונים שלעיל שואף לאפס, והרופא, שהיה גם ככה בהלם מההריון הראשון שלי, סוגד לבעלי מאז ההריון השני. (על אף שהוא אמור לסגוד לי במקרה זה, לעניות דעתי...)