בקשר לבדיקת זרע

בקשר לבדיקת זרע

קראתי כאן שיש דבר כזה שהוריד מועך את הזרע (לא זוכרת איך קוראים לזה), השאלה היא - אם לבעלי התגלו 80 אחוז צורות מורפולוגיות אז יש לו את אותה בעיה?? אחרי השבחה האיכות עלתה - זאת אומרת שיש זרעים טובים

סנונית 1

New member
היי פיצפונית

קוראים לזה וירקוצלה ומגלים את זה בUS אשכים. כדאי שתבקשי מהרופא שלך בדיקה כזאת עבור הבעל ואז יש תהליך של ניתוחון לקשירת הורידים ותוך זמן מה הם חוזרים לצורתם הטיבעית. בהצלחה.

לי מ ו ר

New member
הוריד לא בדיוק מועך

אלא פשוט יש זרימת דם גדולה מידי, ואז החום משפיע על הדרע, אם בכמות ואם באיכות- זה נקרא וריקוצלה. אני לא ממש בעד הניתוח, למרות שיש לי אחיינים מהריון ספונטני אחרי ניתוח כזה. אני גם לא בטוחה שיש השפעה על המורפולוגיה, אפשר לבדוק. לפי דעתי אם יש זרע טוב להזרעה אין מה לרוץ לנתח את הבעל.

נועם@בת

New member
80% מורפולוגיה (צורה) פגומה

זה אומר ש20% מתאי הזרע הם בעלי מורפולוגיה (צורה) תקינה. אני מניחה שהסטנדרט של הבדיקה זה 40% תקינים, כלומר חצי מהכמות הדרושה. כמובן שבמקרה של תנועה מהירה וכמות תאים גדולה הסיכוי הוא טוב יותר. במקרה כזה השבחה היא בהחלט פתרון לא רע. כדי לדעת אם לבעלך יש וריקוצלה הוא צריך להבדק אצל אורולוג, אם כי במצב זרע כזה לא נראה לי שיש טעם ללכת לניתוח. המצב לא מספיק חמור. מועדים לשמחה נועם

os15ar

New member
נועם, לגבי המורפולוגיה

למה הנחת שהסטנדרט הוא 40% ? אני מחזיקה בידי טופס בדיקת זרע ועליו כתוב שתקין זה מה שגדול מ- 14%, בינוני זה מה שבין 5% ל- 13% ונמוך זה קטן מ- 4%. מתחילה להילחץ ולא להבין מה קורה. מחכה לתשובה, אסנת.

נועם@בת

New member
כי הטופס שאת מחזיקה שונה מהטופס

שפצפוצית מחזיקה. ישנן שתי שיטות בדיקה, לפי בדיקה אחת מתחת ל14% מורפולגיה פגומה הזרע נחשב תקין, ולפי שניה מתחת ל40% הזרע נחשב תקין. אם פצפוצית אמרה שב20% מורפולוגיה הם היו צריכים השבחה, סביר שבדקו בשיטה המחמירה בה 40% זה הנורמה, ו20% זה בעייתי. אילו היו בודקים בשיטה שבדקו אצל בעלך, על 20% היו מקבלים צל"ש
. עכשיו גמרת להלחץ
? ואגב השיטות הן שונות רק אין הבדל במשמעות שלהן. כלומר זרע שיקבל 14% בבדיקה האחת יקבל 40% בבדיקה השניה, זה לא שאחד מהם עושה בחינה קלה יותר וכדאי להבחן אצלו
. מועדים לשמחה נועם

רחל5

New member
דוקא 14% זו הבדיקה המחמירה

מחמירה מהבחינה שמחמירים יותר בבדיקת הזרע ופוסלים כל תא שנראה קצת עקום. אם נקרא לילד בשם - זו שיטת קרוגר. השיטה השניה, בה מצפים לראות 30% זרע תקין (ולא 40%. שאכניס שוב את הקישור לטבלה של WHO?) מרחמת יותר על תאי הזרע ומסכימה לקבל גם תאים לא מושלמים. אם כבר פציתי את מקלדתי, אספר כי לנו נאמר שניתוח וריקוצלה משפר בעיקר ריכוז ותנועתיות, אך לא מורפולוגיה. פצפוצית לא הזכירה ריכוז ותנועתיות, כך שאני לא יודעת מה המצב שמה. הניתוח מבוצע, כמובן, רק אם יש אינדיקציה לוריקוצלה, וזאת רואים בבדיקה ידנית ע"י אורולוג מומחה לפריון הגבר, או ב- US אשכים, או במיפוי אשכים. וריקוצלה היא למעשה וריד מורחב הנובע מפגיעה בשסתום של הוריד (שפעיל בשלב העוברי של הגבר ואמור לסגור כליל את הוריד לאחר הלידה - כך הסביר לנו מצנתר וריקוצלות אחד). מאחר שדם "משומש" חוזר דרך הוריד לאשך, הוא גם מחמם אותו וגם לא מנקז רעלים באופן תקין, דבר שפוגע ביצור תאי הזרע וגורם ליצור תאי זרע קצת "מצ'וקמקים". ישנה אפשרות לטפל בוריד סורר שכזה ע"י ניתוח קשירה, דרך חיתוך קטן בבטן התחתונה או ע"י צינתור, כאשר הגישה היא מוריד המפשעה או הצוואר. כן משפר מורופולוגיה, לא משפר מורפולוגיה, אני נכנסתי להריון ספונטאני תשעה חודשים אחרי ניתוח וריקוצלה (שני. קשירה נמוכה. צריך לציין למען ההגינות...) עם בדיקת זרע של 1% תקין (עפ"י קרוגר), 5 מליון לסמ"ק ותנועתיות שבין 10% ל- 15% (מצב חצי שנה אחרי הניתוח). מההריון ההוא יש לי ילד בריא כמעט בן שלוש. לפני שנה בדיוק הריתי פעם נוספת באופן ספונטאני, אלא שההריון ההוא גם הסתיים באופן ספונטאני ומאז לא נודעו עקבותיו של כל הריון אחר (ספונטאני יותר או פחות...) עוד אוסיף, למען ההגינות, שהסיכוי להכנס להריון ספונטאני עם הנתונים שלעיל שואף לאפס, והרופא, שהיה גם ככה בהלם מההריון הראשון שלי, סוגד לבעלי מאז ההריון השני. (על אף שהוא אמור לסגוד לי במקרה זה, לעניות דעתי...)

רחל5

New member
הילד, כמובן, בריא, ברוך ה'

וכמעט בן שלוש. חלילה לא בריא כמעט ובן שלוש...

למעלה