בקשר לאחותי

אלמקס

New member
בקשר לאחותי ../images/Emo4.gif

היי רותי, אני רוצה לשאול אותך שאלה בקשר לאחותי. יש לי אחות אחת - גדולה ממני בשנה... שלקחה סיכונים במהלך חייה (בהקשר של זוגיות): היו לה כמה קשרים רציניים שנמשכו מעל שנה ואפילו היה קשר בין 7 שנים ו-3 שנים ושנתיים. בחורים שמאד אהבו אותה ורצו להקים איתה משפחה. הבחורים שהיו איתה, היו בסה"כ איכותיים מכל הבחינות והם מאד התחברו ביניהם וגם למשפחה (הכוונה היא אל הורי, אלי ואל אחי) וכך אחותי משום מה בחרה "לנפנף" ממנה את אותם קשרים רומנטים שהיו לה. ואז היא הגיע ל-"עיר הגדולה" וחשבה שהיא הולכת לשחק אותה בגדול! או במלים אחרות "תפסה תחת". ומה שקרה זה אכן היו לה כמה קשרים מאז, אך רובם לא החזיקו מעמד. ביינתיים הבחורים איתם היו לה קשרים (הרצינים מבינהם) כבר הספיקו להתחתן ואף להביא ילדים. והיא נשארה לבד. כמובן שהיום היא כבר מבינה שהיא הייתה פזיזה מידי ועשתה טעויות והיא מצטערת על זה. בכל מקרה, היא הכירה בחור לפני כחצי שנה, שאני אתאר לך אותו כך: אדיש, לא יודע לכבד לא אותה ולא את המשפחה שלה, קר, מסוגר בעצמו, שומר על מרחק, לא היה בקשר זוגי כבר מעל 6 שנים. אחותי יודעת ושמה לב לכל זה, אך למרות זאת היא לא מוותרת עליו. כל פעם היא נותנת לו עוד צ'אנס והוא כמובן מאכזב אותה מחדש, אבל נראה שהיא לא נכנעת כל כך מהר. עכשיו היא כאילו בשלב של לתת לו צ'אנס אחרון. את יכולה להגיד לי אם זה באמת הזוגיות שלה? לי זה נראה שבגלל שהיא מרגישה שהיא קצת פיספסה את הרכבת (בת 32), אז היא קופצת על כל אחד שעונה להגדרה "בסדר". אני אישית לא כל כך מחבב אותו, למרות שהוא לא בן אדם רע. אך יש בוא משהו, באדישות לו שגורם לך להירתע ממנו (כל דבר אצלו זה סיפור, הוא לוקח את החיים מאד קשה) יש לציין שהוא התגרש לפני 6 שנים וזה היה מייד אחרי החתונה... אני מנסה לא להתערב לה בעניין הזה, אך לאחרונה היא כל הזמן מנסה להתייעץ איתי לגביו, ואני אומר לה את כל מה שאני חושב עליו, אני לא חושב שיהיו לה איתו חיים קלים... תודה מראש, רונן

רותי 11

New member
אלמקס - אני צריכה לדעת אם

יש אישור של אחותך לבדוק ואל תשכח דבר חשוב ההתנסויות והשיעורים הם שלה לא שלך. בכל מקרה צריך את ההסכמה שלה כדי לבדוק

אלמקס

New member
../images/Emo9.gif יש אישור של אחותי!!!

כרגע קיבלתי ממנה אישור! אין לה משתמש ב-תפוז, אז אני שואל בשמה. תודה, רונן

רונן

קראתי את דבריך, התאמצתי מאוד לא להתעצבן, אבל זה ממש מכעיס מה שאמרת, 32- פספסה את הרכבת? אתם מבני ברק? מה קורה? טוב שהיא עברה למרכז, רק בפרברים המרוחקים אם את לא נשואה + 4 בגיל 32 אז פספסת את הרכבת, בימנו, כשלנשים יש הזדמנות לעשות עוד דברים חוץ מלהיות אישה ואמא של מישהו, רצוי שננצל ונהנה מכל רגע, שום דבר לא בוער, נהפוכו, אולי אם היא הייתה נשואה היום+ ילדים, היא הייתה מרגישה שהיא פספסה, כי ילדים זה לא דבר הפיך, נראה לי שהבעיה המרכזית פה, זה פרופורציות, נשים היום עובדות, לומדות, מפתחות תחביבים, תמיד יהיה זמן להחליף חיתולים.... אני גרתי במרכז במשך כמה שנים, ושותפה שלי הייתה רווקה, בגיל 37 היא פגשה את אהוב ליבה ובלב שלם היא מקימה משפחה, אחרי שהיא יודעת שהיא נהנתה, חגגה, ולמדה ואף הנלכה להמון קורסים מעניינים שפיתחו אותה בהרבה תחומים, אני חושבת שהמקום היחיד בארץ שבאמת אפשר ל"חיות" בו זה המרכז, במכל מקום אחר, את רחם מהלך... וחבל....

אלמקס

New member
זה מה שהיא מרגישה

אין לכם מה להתעצבן... זה מה שהיא מרגישה, היא מאד רוצה כבר להקים משפחה, והטענה שלי היא שמרוב שהיא רוצה אתה זה, אז היא לא שמה לב שהבחור שהיא בחרה בו, הוא לא ממש שותף לחיים. כל אחד עושה צעדים בחיים לפי ההרגשה שלו, אני התחתנתי בגיל 27, אז זה הופך אותי לפרימיטיבי? פשוט שפוגשים את הבן אדם הנכון והולכים על זה. שיהיה לכם אחלה יום, רונן

רונן, אני כל כך מבינה את המצב...

גם לי היו הזדמנויות לזוגיות טובה כבחורה צעירה, אלא שההזדמנויות האלו צצו לי בגיל 20... הרגשתי אז תינוקת והמחשבה על זוגיות מחייבת חנקה אותי. אח"כ יצאתי, בזה אחר זה עם ... איך לומר בעדינות?... נו, אתה יודע ... כאלו שממש לא התאימו לי עד שהכרתי את בעלי. מזלי, שהורי "עמדו לי על הראש" להיפרד מכל המוזרים האלו - שברור שיצאתי איתם מתוך לחץ לזוגיות ומשפחה. הלחץ לא בא מהסביבה (כולם סביבי היו רווקים ורק מעטים נישאו) - אלא ממש מהפנימיות שלי: חלמתי על החתונה שלי, חלמתי שאני אוחזת בתינוק/ת רכ/ה ומסניפה אותה, חלמתי שאני חבוקה לנצח בזרועות אהובי ועוד...(הכוונה לחלומות ממש שבשינה - הם היו כל כך מוחשיים, שזה הקשה עלי מאוד). מצד שני - אני כל כך שמחה שהורי הזהירו אותי בזמן (הזהירו? כמעט כפו עלי את הפרידות מהבחורים "ההם"), כי אז הייתי מסיימת בנישואין אומללים או בקשר עקר ומתמשך... אני חושבת שאחותך צריכה להפסיק "לעצום עיניים", להקשיב לאזהרותיכם ולבחון אותן. אם היא מוצאת בהן אמת - לקחת את הרגליים ולעזוב את הבחור. החיים הוכיחו לה שהיא מסוגלת למצוא בחורים איכותיים ושלא מגיע לה להתפשר אלא רק הטוב ביותר!

רותי 11

New member
אלמקס יקירה ../images/Emo140.gif

כמו שהספקת ללמוד עד עכשיו בעקבות ההשתתפות שלך בפורום שכל מה שאנחנ ועושים כאן לא מחייב שיהיה קל, אבל זאת צורת הלמידה שלנו. וכאן לאחותך אכן יש שיעור מול אותו אחד, זה שהיא בחרה "לנפנף" את אותם בחורים זה היה כי היא סיימה מולם את מה שהיה עליה לעשות לא כל זוגיות טובה וארוכה מסתיימת בנישואים. וזה שהם הספיקו להתחתן ולהסיא ילדים רק מחזקת את זה שהיא לא הייתה אמורה להתחתן איתם. המסלול שלה שונה מהמסלול שהם בחרו היתה להם תקופה משותפת וזהו. אני מקבלת שהשיעור שלה מולו היא באמת בהערכה עצית, היא קצת נפגמה לאחרונה בגלל כמו שציינת "פספוס הרכבת" וזאת טעות כי היא מכניסה את עצמה ללופ מסוכן. היא צריכה להיות פחות לחוצה ולדעת לזמן לעצמה את בן הזוג הנכון לה. שלא תעשה פשרות בגלל גיל כי זאת טעות.

למעלה