בקשר לאגדה...

בקשר לאגדה...

אגדה עתיקה (יוונית אאל"ט) מספרת שכשהאלים רואים שנורא טוב למישהו, הם מתעצבנים והורסים לו דברים.. מישהו שמע על זה פעם? אני אשמח לקבל לינקים שמדברים על זה.... תודה!

אני לא שמעתי על זה אף פעם

*מגרד בראש*... אגדה על אלים עצבניים שמתעללים בבני אדם כי טוב להם? זה לא נשמע מתאים לגישה של המיתולוגיה

נו בסדר, זה ממילא אל של שנאה

מה אפשר לצפות?

לא הייתי אומר שזה אל שנאה...

סתם אל עצבני ומתנשא קצת יותר מדי... גם הכנענים התפללו לאל בשם י-ה-ו-ה שהם החשיבו כאל המדבר, והאמינו כי סימלו הוא סמל של שור. זה מסביר את העובדה שבני ישראל בחרו דווקא באל זה להנחות אותם במדבר, וגם את "חטא העגל". ואם אני זוכר נכון, בתנ"ך ישנו גם פסוק שבו אלוהים משווה את עצמו לשור...

אתה אולי לא היית אומר

אני אומר את זה בפה מלא... יש משהו באל שהמנטרה שלו זה "אני יעשה אותך כל כך רב שתהיה כמו הכוכבים והחול על שפת הים ואז אני אשים אותך לשליט על כל האחרים"... תגידו, אתם חושבים שאברהם היה סיני? כרגע יש יותר סינים מחול על שפת הים....

אוי, לכל העמים יש דברים כאלה

גם האלים היפנים טענו שהיפנים נועדו לשלוט בעולם. דבר אחר שמטריד לא פחות היא העובדה שהמטרה של אלוהים המוצגת כיום ע"י הרבנים המודרנים היא בערך כזו: "אני אעשה אותך רב וחזק- בבוא הימים- ובינתיים אצוד אותך ואתן לאויבך לרסק לך את העצמות."

לא.

אלוהים התורני מעולם לא הביע רצון לשלוט בכל העולם - רק שעמו ישב בגבולות מסויימים ("מן המדבר והלבנון מן הנהר נהר פרת ועד הים האחרון יהיה גבולכם"), ושכל מי שישב שם יאמין בו (ולכן מלחמות החרם כנגד 7 העמים שישבו באזור). השאיפות הגלובליות הן מאוחרות יותר.

סקיפי

New member
הסבר.

להרוג את שאר העמים? לא. לגרש מכנען את שבעת העממים,זה כן. ונקמה בעמלק, אבל מן הסתם לא לזה התכוונת.

מלחמת חורמה נגד כל שבעת העמים

משמעותה להשמיד את כל עריהם ולא לקחת רכוש. עמלק- מצד אחד: זכור אשר עשה עמלק, מצד שני: השמד כל זכר לעמלק.אלוהים אוהב אנטיתזות.

סקיפי

New member
יאפ. אבל המלחמה

היא באזור מסויים מאוד... ככלל, דווקא היהדות ממש לא מנסה לגייר אנשים - ראה תהליכי הגיור של היום. והסטוריה של בית שני.

Y. Welis

New member
האדומים גויירו בימי בית שני,

ומאוחר יותר גם התימנים, שהיו האלמנט האחרון שצורף ל'עם היהודי' לפני הגלות (או בתחילתה).

Y. Welis

New member
מצד שני לא מנעו בעד מלך הכוזרים

להתגייר. אלמלא ישו והנצרות, קיים סיכוי שגם הרומאים היו מגלים עניין ביהדות. הייתי אומר שהגישה תלויה בהיצע. אם העמים היו מציעים, אני לא בטוח שהיהודים היו מסרבים.

נכון, לא ג'יהאד

למעט שבעה עמים שנצטוו בני ישראל להשמיד באופן מלא: "רַק, מֵעָרֵי הָעַמִּים הָאֵלֶּה, אֲשֶׁר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה--לֹא תְחַיֶּה, כָּל-נְשָׁמָה. כִּי-הַחֲרֵם תַּחֲרִימֵם, הַחִתִּי וְהָאֱמֹרִי הַכְּנַעֲנִי וְהַפְּרִזִּי, הַחִוִּי, וְהַיְבוּסִי--כַּאֲשֶׁר צִוְּךָ, יְהוָה אֱלֹהֶיךָ. לְמַעַן, אֲשֶׁר לֹא-יְלַמְּדוּ אֶתְכֶם לַעֲשׂוֹת, כְּכֹל תּוֹעֲבֹתָם, אֲשֶׁר עָשׂוּ לֵאלֹהֵיהֶם; וַחֲטָאתֶם, לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם." (דברים כ', ט"ז-י"ח) ואסור לשכוח את העמלק: "זָכוֹר, אֵת אֲשֶׁר-עָשָׂה לְךָ עֲמָלֵק, בַּדֶּרֶךְ, בְּצֵאתְכֶם מִמִּצְרָיִם. אֲשֶׁר קָרְךָ בַּדֶּרֶךְ, וַיְזַנֵּב בְּךָ כָּל-הַנֶּחֱשָׁלִים אַחֲרֶיךָ--וְאַתָּה, עָיֵף וְיָגֵעַ; וְלֹא יָרֵא, אֱלֹהִים. וְהָיָה בְּהָנִיחַ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ לְךָ מִכָּל-אֹיְבֶיךָ מִסָּבִיב, בָּאָרֶץ אֲשֶׁר יְהוָה-אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה לְרִשְׁתָּהּ--תִּמְחֶה אֶת-זֵכֶר עֲמָלֵק, מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם; לֹא, תִּשְׁכָּח." (דברים כ"ה, י"ז-י"ט) בעוד שלפחות כנגד עמלק הסיבה העיקרית היא נקמה (ואולי בסולם הערכים של העולם העתיק זה היה מקובל), המלחמה כנגד שאר ששת העמים היא אפילו יותר מג'יהאד. ה' אפילו לא מזכיר שיש להם אפשרות להתגייר או לשלם במס. בנ"י מחוייבים להשמידם לחלוטין. אבל שוב, יכול להיות שדברים כאלו היו יותר מקובלים אז.

למעלה