בקשות, בקשות, בקשות

נץ666

New member
בקשות, בקשות, בקשות

לאבא שלי שהוא כבר בן 79 יש חברים/ות מעברו המפואר. הנה יש אחת שהיא גם שכנה שלנו, ומאז שאמי נפטרה לא מצאה דרך או זמן לבקר את אבי. טלפונית כמובן היא התקשרה ושמרה על קשר. היא רוצה לבקר, אבל האחריות על הביקור מוטלת עלי או ליתר דיוק על זוגתי [אני לא נוהג]. אז כמובן בשש בבוקר טלפון, שניסע שנביא שנחזיר. זוגתי עונה לו ומייד אני קולט שזה לא בדיוק מתאים לה. אני מדבר אתו, מבקש ממנו להוריד את הגברת מהגב שלנו [יש לה ילדים, נכדים שתתאמץ אם היא כל כך רוצה]. הוא קולט, לשמחתי מהר, את הגבולות, והוא אומר לי: לא כפיתי רק ביקשתי אם אפשר. [יחי המניפולציות] בסוף הוא השיג שזוגתי תביא אותה, אולי, אליו בזמן אחר. מהי עמדתכם לגבי בקשות מעצבנות של ההורים? [אני לא מדבר בשום פנים ואופן על בקשות הנובעות מנכות או מקושי אובייקטיבי, שיכולות להיות מעצבנות אבל היחס אליהן שונה, כמובן].

בוקר טוב:)

כשהייתי נשואה, היינו מאוד גמישים עם הבקשות של ההורים מתוך הכרת הטוב. השתדלנו מאוד לעמוד לרשותם ברגע שרק צייצו. אחותי, לעומת זאת נענית לבקשות רק אם זה מתאים לה, והוריי למדו להסתדר כמעט בלעדיה למרות הרצון הטוב, הם למדו לא להתעקש איתה כמו שהתעקשו איתנו האמת שאיתנו לא היו צריכים להתעקש כמעט. כיום, אני לא משתגעת אחרי כל מילה שיוצאת מהפה, ולמדתי להיות די אסרטיבית למרות שזה גורר תגובה בד"כ של ..'תודה רבה על העזרה' שנאמרת ברוב ציניות ועקימת פה.. העלת בעיה מאוד חשובה נץ.

pf26

New member
כמעט לא מבקשים מאתנו

אנחנו רחוקים (חו"ל) ואם כבר מישהו מבקש זה אנחנו מחמותי (שתבוא אלינו להיות עם הילדים כשאנחנו נוסעים לחופשה לדוג'). כשאבי חלה נאלצתי להתחנן לפניו שיסכים שאבוא פעם בשבוע לקחת אותו לטיפול בבי"ח. בסוף הוא הסכים לשמחתי. עוד שנה נחזור לארץ ואז נראה מה יהיה

m i t a l y

New member
אין כמעט בקשות מהוריי...

אולי כי הם צעירים (יחסית) ומנהלים את חייהם באופן עצמאי לחלוטין? לא יודעת... מממ... כשאני חושבת על זה, לפעמים אמי "מבקשת רשות" להחליף את "יום סבתא" (היום בו היא באה לבלות עם הנכדות) ביום אחר בשבוע. לי כמובן בד"כ זה לא משנה...
נץ, קבל
על השאלה...

גבי 26

New member
אצלי זה בא בהפוכה

איך אני אגיע לשדה התעופה? עניתי בתום לב ברכבת=הגיוני, נוח וכו'. אח"כ היא סיפרה לי שהתקשרה לנהג מונית הקבוע שמסיע אותה לשדה התעופה ואמרה לו "הבת שלי רוצה לשלוח אותי ברכבת" נו!!! זאת היתה אמורה להיות בקשה להסעה לשדה התעופה!!!!
אני דורשת דיבור ישיר "את יכולה להסיע אותי לשדה התעופה"= תקחי יום חופש+תשני אצלי בבית כדי שנוכל לצאת מוקדם ככל האפשר...(כי אני לא סומכת עליך שאם תישני בבית שלך בכלל תתעוררי בשביל להסיע אותי... זה התרגום! בדיקת אמינות, נאמנות ומסירות על בסיס יומיומי!

למעלה