בקשה

השגיא

New member
בקשה

אני מחפשת עבור חברה חומר על ADD, ללא היפר אקטיביות ועל שילוב מוצלח של ילד כזה בבי"ס. מישהו מכיר מקום עם מאמרים בנושא? מישהו יכול להפנות אותי לאיזה מקום??? אגב, מדובר על ילד בכיתה ד'.

השגיא

New member
ורק אוסיף שכל המקומות שהיא בדקה

דיברו על ADHD וזה שונה לגמרי..

חגית35

New member
אין הפרדה גלית ADH/D

או ADD-H - זו הפרעה אחת שיכולה להופיע עם או בלי מאפיין ההיפראקטיביות כל הספרות על ההפרעה גם היא לא מפרידה בין ההגדרות הפרעת קשב וריכוז היא אותה הפרעה מבחינת כל מאפיינים אלא שבתת הסוגים מצויין גם הסוג ההיפראקטיבי אימפולסיבי שהוא בעל מרכיב ה-H אין מה לחפש איך לשלב ילד ADD - שילובו אינו שונה מילד ADHD נכון שאולי בעיית ההתנהגות פחותה, אבל שאר המצב והקשיים שלו נשארים בעינם- חוסר הריכוז והמוסחות והקשב, חוסר היכולת לארגון וסדר ועמם קשיי הלמידה. ההבדל הבולט לטעמי הוא... שילדים אלו הרבה פחות מפריעים לסביבה ולכן נטמעים כי הם לא בולטים- ולכן גם לא תמיד זוכים ליחס באשר לבעייתם הלימודית. במיוחיד בנות ADD אגב ולכן קיימת תופעת תת איבחון לגביהם/הן כי הם בדרך כלל המעופפים

השגיא

New member
זה ממש לא מדויק

ואת בעצמך אומרת את זה בתשובה שלך. ילדי ADD, "הולכים לאיבוד" והמערכת לא תופסת מה העזרה שלה הם נזקקים מכיון שהם לא מפריעים. זה כאילו שאת אומרת שאין הבדל בין ילד עם טוראט לבין ילד עם טוראט וOCD. ההיפר אקטיביות משמעותית ביותר ל(חוסר) ההשתלבות בביה"ס. ילד אימפולסיבי יתקשה הרבה יותר ללמוד מילד שזקוק פשוט לסביבת למידה אחרת..

הלנה

New member
היא ניסתה בפורום ADHD

אני מכירה לפחות מישהי אחת שלבן שלה יש ADD והיא פעילה שם, אני מניחה שיש עוד רבים. מסכימה עם חגית ואיתך שההבדל העיקרי הוא בכך שילדים עם ADD לא "מפריעים" ולכן אם לא שמים לב באמת הילד יכול לעבור מכיתה לכיתה ללא קבלת עזרה.

השגיא

New member
הראיתי לה אתמול את הפורום

אבל ראיתי שהיא עדיין לא נכנסה . אולי היא קוראת את המאמרים... תוכלי לאמר לי מה הניק שלה? שהחברה שלי תוכל ליצור איתה קשר??

למעלה