בקשה

Bad N Stuff

New member
בקשה

קיבלתי עבודה מבצפר לחופש- לשיעור ספרות. בעבודה אני צריך לבחור שיר שאני אוהב להסביר את תוכנו ולמצוא בו 3 אמצעים אומנותיים. עמיר בניון הוא אחד הזמרים האהובים עליי, אם לא האהוב ביותר והייתי רוצה לבחור בשיר שלו השירים שלו גם נראים לי מתאימים.. בכל מקרה, עברתי על המילים של הבערך 10-15 שירים שלו שאני מכיר עם משמעות השירים אין לי בעיה, אבל באף אחד אני לא מוצא יותר מ-3 אמצעים אומנותיים. אולי מישהוא פה מכיר שיר אחד של עמיר שהוא יודע שיש בו לפחות 3 דימויים ? תודה מראש.

טוקבק

New member
מה זה אמצעים אומנותיים.

הזכרונות האחרונים שלי משיעורי ספרות הם , הסיכום של התקציר של "אבא גוריו", שנאלצתי לקרוא. וגם את זה אני לא זוכר....חוץ מזה שזה קרה בצרפת
. אמצעים אומנותיים זה רק דימויים ?

Bad N Stuff

New member
בעיקרון, ממה שאני זוכר, כן

אני ישן ברוב השיעור. אני חושב שלמדנו רק דימויים, מבנה שיר (פסיחה/מבנה שורות/חזרה/ריבויי פעלים). אבל לא נראה לי שחוץ מדימוי יש שם אמצעים רלוונטיים לשירים שאני אוהב, הם יותר נפוצים בשירים של רחל בלובשטיין (סופרת) וכאלה.

metalyca1

New member
אמצעיים אומנותיים

ב"ה יתברך אמצעים אומנותיים זה לא רק דימויים יש עוד המון אם תרצי\ תרצה אני יכולה לעזור בזה אני לומדת הוראה לספרות מיטל

אריק S

New member
אני גם לא בדיוק זוכר

איזה אמצעים אומנותיים קיימים, אבל ממה שאני בערך זוכר, אני בטוח שבשיר "שגרה" יש המון כאלה. אני אשמח אם אחרי שתסיים לנתח, תעלה את הניתוח לכאן, זה יכול להיות מעניין. אני גם חושב שבאופן כללי, יש לך יותר סיכוי למצוא שירים עם אמצעים אומנותיים בדיסק החדש "הכל עד לכאן".

Bad N Stuff

New member
אני אחפש את השיר, תודה

בעיקרון אנחנו צריכים להגיש את העבודה בכתב יד אבל אם תרצו אני אוכל להעלות את זה על כתב רק קח בחשבון שזו עבודה לכיתה ט'

אריק S

New member
בבקשה

אל תקח את הבקשה שלי כמטלת בית... זה סתם יהיה נחמד אם תגיד לנו את שם האמצעי, בכמה מילים את הגדרתו ואיפה הוא מופיע בשיר של עמיר. יהיה נחמד להזכר בשיעורי ספרות (או שלא... לחלקנו...), במיוחד שהשירים הנידונים יהיו שירים של עמיר.

Bad N Stuff

New member
חלילה ../images/Emo8.gif

אם אזה יעניין פה מישהוא אז בכלל לא תהיה לי בעיה להעלות את זה למחשב

iCp

New member
תשובה חלקית

בשיר בת מלך יש חזרה "ולמה, למה כמה היא שמחה" דימוי "זכות וחודרות כל מסך כמו יהלום". תן לנו רשימת אמצעים אמנתיים ומבטיח לחפש בכל השירים.

Bad N Stuff

New member
תודה, אני אבדוק גם את השיר הזה

אני עדיין עובד על הרשימת אמצעים

angiland

New member
בכייףף השיר עצמו הוא מדהים!!!

עמיר מסלסל שםם פשוטטט מדהים

osher55

New member
ניצחת איתי הכל

שיר מושלם מבחינה ספרותית: דימוי מתפתח- מוזיקה התפתחות והיפוך תפקידים- וניצחת איתי הכל דו-משמעות לכותרת- אין מה להוסיף. אח שלי אני אומנם הייתי בבית ספר ממש מזמן אבל יש דברים שצריכים להיחרט בזכרונך על מנת שתהנה ממוזיקה במיוחד של עמיר. ועדייין תוכל לנתח את השיר לפי הדרך המקובלת(כותרת, מבנה, אופי השיר, נושא וכו')

Bad N Stuff

New member
האמת היא שלא לגמרי הבנתי ../images/Emo9.gif

מה זה דימוי מתפתח ? מה מדומה למה ? איזה היפוך תפקידים? של מי ? ואיזה משמעות מוסתרת יש לכותרת ? סיקרנת אותי עכשיו

maia r

New member
דווקא לעמיר יש כל כך הרבה אמצעים

ספרותיים-אמנותיים בשירים... הדמיון שלו ממש "משתולל" בשיגרה, "בהכל עד לכאן" ובעוד שירים כמיר משווה את עצמו למלך, ב"רציתי להיות"- כמו גיבור מלחמה רציתי להיות כמו נביא משוגע רציתי להיות כמו סבי הזקן רציתי להיות מה יהיה.. לפני שהביישן שבי רצה להיות נוצץ יש עוד מלא מלא... למרות שהייתי די טובה בספרות אני לא הכי זוכרת את תפקידי כל האמצעים, אשמח לעזור לך בהמשך.

למעלה