בקשה....

mr nice guy

New member
בקשה....

אני בתור אחד שהתחיל להאמין בקיומו של ה', יש לי עוד קצוות פתוחים. אני מבקש תשובות על למה למרות שיש השגחה (אם יש) אז קורים דברים רעים לאנשים, ואני לא מדבר על אדם שהולך ברחוב ונופל... אלא על פיגועים, מלחמות, כמובן שאלת האל האולטימטיבית - השואה. ונניח שיש ה' ולשואה הייתה סיבה אלוהית מוצדקת, למה ה' לא נתן לשורדים משהו להאחז בו לאחר השואה? למשל סבא שלי שלמזלו לא היה במחנות ההשמדה אלא עלה לארץ לפני כן, לא נתן לאבא שלי לעלות לתורה בגלל השואה והרצח של הוריו ו7-8 מאחיו ואחיותיו? וכמובן שגם לא האמין בה'. ולמה לדעתכם יש\אין חיים לאחר המוות? אני בטוח שהכל זה דיונים שכבר דנו בהם לא פעם... אז אני אשמח לקבל תשובות למסרים שלי...

אלי ו.

New member
צדיק ורע לו

זו אחת מהשאלות הדתיות הגדולות ביותר (יחד עם שאלת הבחירה החופשית מול שליטת הקב"ה בעולם) יש הרבה תשובות לנושא אבל התשובה הפשוטה ביותר היא שאנו פשוט לא מבינים את כל מעשי הקב"ה. לטעמי זוהי מהות ספר איוב ונידון גם בכתבים מאוחרים יותר. (למשל הסיפור על הדיאלוג בין משה רבנו לקב"ה על גורלו של ר' עקיבא - "כך עלה מלפני" צדיק ורע לא והקב"ה לא מסביר אפילו לא למשה את הסיבה) אמונה בהשארות הנשמה היא חלק מהאמונה היהודית.

כדי לענות היטב יש צורך בהסברים

ארוכים. מומלץ לפנות לערכים, מכון מאיר, ראש יהודי, חב"ד, נטעים, וכו'.

א77

New member
מה חשבת?!

שיש מישהו שיסביר לך? האם אתה חושב שבשביל לקיים תורה ומצוות יש להבין את משמעות השואה וסיבותיה?! איני סבור כמוך. אני סבור שאנו קטני השגה. אנו ז"א לאו דוקא החרדים או הדתיים. אלא כלל הבריאה קטנת השגה. ביום ראשון של סוכות קרא עם ישראל בספר קוהלת את שאמר שלמה המלך החכם מכל האדם ' אמרתי אחכמה והיא רחוקה ממני' (קהלת ז. כג). אמנם יש סיבה מפורטת לכל דבר כקטון כגדול. לכל רעידת אדמה ולכל נקיפת אצבע קטנה. אלא שאנחנו קטני השגה. אגב, נראה לי שלא היה איכפת לסביך לו אביך היה מקשקש מספר מילים טקסיות כברכת התורה בעליה לתורה ביום היות בר מצוה, לו סביך היה לא מאמין. זה שהוא סירב להרשות לאביך לעלות לתורה היה לא בגלל שהוא לא האמין, אלא בגלל שהו 'כעס'. הוא כעס מאד. אבי גם עבר שואה, אמי גם. על כל ההשלכות. אין במשפחתנו מישהו שנהיה דתי בעקבות השואה. ואין במשפחתנו מישהו שנהיה חילוני בעקבות השואה. אני מכיר המון שחזרו בתשובה לאו דוקא בעקבות השואה, וכן אני מכיר כאלה שהתפקרו שלא בעקבות השואה. אין בזה כללים וחוקים.

royi00

New member
תגובה....

אני חילוני לגמרי,אבל מעריך ומקיים את הדת ה"יפה"(לברך בשבת,צום כיפור,הדלקת נרות שבת וכו...) אך שקראתי את ההודעה שלך ההרגשתי כאילו אתה אומר בפשטות,"עזוב,אל תבין" "מה אתה חושב? שיש מישהו שיסביר לך? האם אתה חושב שבשביל לקיים תורה ומצוות יש להבין את משמעות השואה וסיבותיה?!" יש תשובה חד משמעית והיא כן!!!! למה את זה אתה אומר שלא צריך להסביר? הרי זה קרה ומי עשה את זה עם לא האלוהים "שלנו" שהולך איתנו תמיד? אז למה הוא עשה את זה? מה הוא מנסה ללמד את עמו (העם המובחר) בזה שהרג שש מליון, נשים גברים ילדים תינוקות וכו'... אם זה אלוהים שאותו אתם עובדים יום ולילה כל חייכם, זה שתכנן רצח נוראי של מיליון וחצי תינוקות וילדים יהודיים, ורצח נוראי של עוד ארבעה וחצי מיליון מבוגרים. אני מוסיף שאם זה המצב, אז כולנו צריכים להלחם מלחמת חורמה בפושע הזה, אלוהים, שכל הפושעים על כדור הארץ יחד אינם מתקרבים לשפלותו ולאכזריותו. בבקשה ענה לי על שאלת השואה, ומבטיח שעם תרצה אותי אני כבר מחר יחזור בתשובה...

א77

New member
הוא אשר אמרתי

אתה כותב ש: * עשה את זה האלוהים "שלנו" שהולך איתנו תמיד. * שהרג שש מליון, נשים גברים ילדים תינוקות. * אלוהים שאותו אתם עובדים יום ולילה כל חייכם, זה שתכנן רצח נוראי של מיליון וחצי תינוקות וילדים יהודיים. * כולנו צריכים להלחם מלחמת חורמה בפושע הזה. ובסיום דבריך: בבקשה ענה לי על שאלת השואה, ומבטיח שעם תרצה אותי אני כבר מחר יחזור בתשובה... לא נקשתי על דלתך... פנית לכאן בשאלה, כשבשאלתך יש כבר 'תשובה' שלך על ה'פושע' הגדול ההוא. חושבני שאין לי ענין לראותך מחר עם כיפת נחמן לראשך. ואיני יודע משום מה אתה חושב שתעשה לי טוב אם תהיה לך כזו כיפה. אני חוזר על דבריי : אין תשובה על זה. כי אני חכם פחות ממך. וכנראה שכל אותם שומרי מצוות וחוכי ישועות שגם הם לא נמנים על מכחישי השואה, גם הם חכמים פחות ממך. סברתי לתומי לכתוב לך איזשהו ... שילמד חלק מהנושא. אבל תגובתך לימדתני שעדיף לא לכתוב לך. אני בכל זאת סבור שאותו המוגדר במילותיך כ'פושע' אלוהים שאותו אתם עובדים יום ולילה כל חייכם, זה שתכנן רצח נוראי של מיליון וחצי תינוקות וילדים יהודיים. ע"כ מציטוטך, הינו רחמן יותר מרבין שפיקד על ... אלטלנה. רחמן יותר מכל חסידי אומות העולם. רחמן יותר מכל היהודים. רחמן יותר מכל החרדים. רחמן יותר מכל הצדיקים. כי ממנו מקור הרחמים. איני מנסה ללמדך בזאת כלום. כי הבנתי מדבריך שבאת 'ללמד' ולא 'ללמוד' ולא להקשות או לשאול.

א77

New member
משום מה חשבתי

שאתה הוא mr nice guy השואל המקורי. אז שיהיה לך חג שמח, המשך לאוריויזיון.

manew

New member
תשובה (כמיטב יכולתי)

קודם כל אני יגיד לך שאני עונה מנקודת מבט של אדם בן 18 ששאל הרבה מאוד שאלות ומצא את התשובות לכולם (כמעט) ולמה זה חשוב שתדע? כי תשובות שאני עונה לך עכשיו נראות כמו תשובות למפגרים או תשובות חסרות בסיס כלשהו הסיבה היא שאני לא מתחיל להסביר לך את כל מה שמוביל לתשובה כי צריך בשביל זה ספרים שלמים וגם אם אני ירשום אני לא חושב שתקרא את זה.. קודם כל אומרים חכמים שכשאדם מאמין בה' כל הספקות נעלמים - אם אתה מאמין בה' - ואני מתכוון לאמונה במלכותו ולא לאמונה בקיומו- אז אין לך שאלות כי אתה יודע שמה שהוא עושה זה אמת ונכון ואתה פשוט לא מבין את מה שמסתתר מאחורי המעשה.. למה יש פיגועים, מלחמות ולמה היתה שואה? אז על השואה נכתבו הרבה ספרים והמוני מאמרים על השאלה למה היא נגרמה? יש תשובות רגילות כמו לקדם את הגאולה, לכפר על עוונות ישראל, להרוג את החוטאים שבישראל וכדו' לכל תשובה יש נקודות חלשות ולא מובנות אני אישית מאמין שבתחילה היו צריכים למות פושעי ישראל לקראת הגאולה העתידה (הקמת המדינה) ויש כלל שאומר שמשניתן למשחית רשות להשחית אז הוא פוגע גם בצדיקים ולכן נפגעו כל כך הרבה וביניהם צדיקים גדולי ישראל הדור הכי חשוב שהיה לבני ישראל - הדור שקיבל את התורה- רשום עליו "וחמושים עלו בנ"י מארץ מצריים" ורשי מפרש חמושים-חמישית כלומר 80 אחוז מהיהודים מתו ונקברו במצריים ורק העשרים אחוז הנותרים יצאו ממצריים אז ההשמדה שהיתה בשואה היא לא גדולה כל כך יחסית אבל כל זה לא מנחם אותי בכלל ושוב רק האמונה בזה שהאל צודק במה שהוא עושה יכולה לענות על השאלה בצורה חד משמעית.. ולמה ה' לא נתן לשורדים משהו להאחז בו? אני אספר לך סיפור יפה שקרא באמת: מעל לכניסה למשרפות (או לתאי הגזים אני לא זוכר) באחד המחנות היה שלט "זה השער לה' צדיקים יבואו בו" ביום השואה לפני כמה שנים ראיינו ברדיו אדם שניצל מהמחנה הזה (וזה האדם שסיפר לי את הסיפור) והוא אמר שזה מה שהחזיק אותו מאמין גם לאחר השואה למרות הכל זה הראה לו שגם במקום הנורא הזה יש את אלוקים וזה נתן לו כח להמשיך להאמין למחרת התקשרה אליו אישה אחת וסיפרה לו שאבא שלה היה באותו מחנה בדיוק וראה את אותו השלט והוא תמיד סיפר לה שכשהוא ראה את השלט הזה הוא הפסיק להאמין כי איך ייתכן שאלוקים נותן ככה לזלזל בו בצורה כזאת בוטה אז מה היה השלט הזה? נקודה להיאחז בה או עוד מכה שנועדה להשפיל ולשבור את קדושי השואה? האם תאונת דרכים שמי שישב לידך נפצע קשה ואתה יצאת בלי סריטה תגרום לך לחזור בתשובה או תגרום לך לחשוב שאין אלוקים כי לא יכול להיות שאלוקים יפגע כל כך קשה במי שאתה אוהב? בשני המקרים זה תלוי במי שאתה ובאיך שאתה מקבל את זה אני מאמין שלכל אחד היה סימנים כלשהם שהיו יכולים לעזור לו להתמודד אבל לא כולם שמו לב אליהם ולא כולם קיבלו אותם בתור סימנים.. חיים אחרי המוות? אני מאמין שהם קיימים אבל יש הרבה אנשים שמנסים להוכיח את זה ושמספרים על זה שהם היו שם (מוות קליני) שאני לא מאמין להם חיים איסיקיו 133215145

א77

New member
סיפור חסידי בהמשך לדבריך.

יהודי חסיד שעבר את כל מאורעות השואה ונותר בודד מכל משפחתו, עלה לאחר קום המדינה למעונו של הרבי מבעלז [שאף הוא שרד את השואה לאחר שאיבד שם את כל ילדיו] ברח' אחד העם בתל אביב, ושאלה בפיו. רבי ל מ ה ? אמר לו הרבי, איני יכול להסביר לך. אך לך לרח' ביאליק, שם הכנס אל הצדיק מהוסיאטין [נכדו של הסבא קדישא מרוז'ין] ואוליי שם תמצא מענה לשאלתך. בפגישתו הבאה עם הרבי מבעלז, שאלו הרבי, נו??? רבי, ראיתי את הצדיק מהוסיאטין, הוא לא הסביר לי, אבל כבר לא קשה לי כלום...

royi00

New member
אהבתי את ההודעה שלך!אתה כותב מדהים!

אך יש לי בעייה אחת... עם המשפט הבא: "...אז אין לך שאלות כי אתה יודע שמה שהוא עושה זה אמת ונכון ואתה פשוט לא מבין את מה שמסתתר מאחורי המעשה... " אתה אומר שאתה מאמין במשהו שאתה לא יודע למה אתה מאמין בו-כאילו אתה אומר שאמרו לך להאמין בו-ואתה אמרת טוב,בסדר... אז למה לא להאמין באללה?(שאלה דיי מפגרת אבל קח אותה רגע ברצינות) הרי גם הוא אלוהים, ובכלל בסיס התורה שלו מלמדת יותר מכל אהבת אדם לבין חברו(שגם אצלנו אבל שם זה מתבתא בצורה אחרת) ואללה לא העניש את העם שלו בהרג של 6 מליון מעמו. אז נכון-אני באמת לא מצפה שתענה לי על השאלה הזאת-כי זו שאלה למחשבה! אבל עזוב על תחשוב עליה-כי כן,היא מוקצנת. אבל יש משהו בהודעות שלכם שאני חושב שאתם נמצאים ב"הי"(שלפעמים זה לא רע) זה "כייף" לדעת שיש לכל דבר תשובה-אבל האם באמת התשובות שאתה מקבל מספקות אותך? אתה חושב שהם מציאותיות? על פי מה? מחכה לתשובה רועי

manew

New member
תודה לך.. ותשובה

התשובה שלי די פשוטה אני מאמין באל כי אני יודע - ואני אומר שוב יודע - לא חושב משער או משהו אחר אלא יודע- שהוא קיים ולכן אני מאמין בו ולכן אני מאמין שמה שהוא עושה ועשה יש לזה מטרה ותכלית ולמה לא להאמין באללה? אז קודם כל מדובר באותו אל- כמה שזה אולי מפתיע אבל אנחנו והמוסלמים מאמינים באותו אל אלא מה שאנחנו הולכים בדרך התורה שהוא נתן למשה רבנו ולכל ישראל במעמד אדיר ורב רושם והמוסלמים מאמינים שה' נגלה אל מוחמד בלבד (שד"א החזיונות הנבואיים שלו היו שונים מכל חיזיון של כל נביא אחר ולמעשה היו דומים יותר להתקפים של מחלת הנפילה) ואמר לו שהוא ביטל את התורה ושהוא מטיל על מוחמד להנחיל לעולם תורה חדשה שהיא האיסלאם ובאותו עיניין - עצם האמירה שה' -שמוגדר כ"ה' אחד" כלומר שמה שמחליט הקב"ה שריר וקיים לעד- עצם האמירה שה' החליף את התורה נוגדת את מהות האל ואת ההגדרה שלו ואתה היית מסכים להאמין בדת שמאמינה באל מסויים ובו זמנית סותרת את עצם מהותו? יש פה איזה משהו ממש לא אמיתי אתה אומר שהבסיס של האיסלאם זה אהבת אדם לחברו אני אישית לא למדתי איסלאם מעולם ואני לא יודע מה הבסיס שלו אבל לפי מה ששמעתי תמיד על האיסלאם אז ההכנסת אורחים אצלהם זה חשוב מאוד ומבחינה היסטורית זה המשך של המנהגים שהיו קיימים אצלהם עוד לפני בוא האיסלאם רשום בתורה על ארץ ישראל "כי עיני ה' אלוקיך בה מראשית השנה ועד אחרית שנה" כלומר ה' משגיח על הארץ נון סטופ לכאורה זה מעולה לא? האל משגיח על ארץ ישראל כל הזמן ולמרבה ההפתעה יש מפרשים שלוקחים את הפסוק הזה לשלילה - ה' משגיח על הארץ כל הזמן זה אומר שאם תהיה פה פשלה קטנה אז הוא יקפיד על זה יותר ויעניש חזק יותר מבמקום אחר יש פסוק עם אותו רעיון גם על בנ"י שה' משגיח עלינו יותר מעל שאר העולם וזה לא רק לטובה - זה גם אחריות קשה להיות יותר טובים מהשאר כי אחרת נענש יותר מהשאר אתה אומר שאני נמצא באיזה "הי" שאני מאמין שלהכל יש תשובה כי זה מאוד נוח לחשוב ככה זה נכון שזה נוח לחשוב ככה אבל לא בגלל זה אני מאמין במה שאני מאמין אני אמרתי בתחילת ההודעה שאני יודע שיש אלוקים- ולמה אני יודע? כי פעם באתי מנקודת הנחה שאין אלוקים וראיתי שלא יכול להיות שזה המצב האמיתי אין סיכוי שאין אלוקים אז עכשיו אני יודע שיש אלוקים זה אומר שיש לי תשובות להכל? כן ולא כן כי השאלות לא מהוות ספק אמיתי ולא כי אני בכל זאת מחפש תשובה לכל שאלה שמגיע אלי לא תמיד אני מוצא תשובה (שאלות על השואה למשל) אבל זה אף פעם לא גורע מהנקודה הבסיסית שיש אלוקים וכל שאלה שאני מנסה לענות עליה אני בודק אותה אלף פעמים אם היא לא סותרת שום דבר אחר שאני מאמין בו ואם היא מסתדרת כל מה שאני מאמין בו וכמובן שאם התשובה לא מספקת אותי אז היא לא תשובה ושוב תודה על זה שאמרת שאני כותב מדהים.. חיים

ישי4

New member
מאמין או יודע?

בס"ד זו שמה של חוברת קטנה שמראה כל מני דברים שמורים על נכונות התורה ועל מציאות עולם אחר (אנשים שמתו מוות קליני וכו) קראתי באיזה מקום, שהמילה אמונה פירושה להאמין במשהו שאין לו הוכחה שיכלית, כי אם יש הוכחה, זו ידיעה. בעצם, לגבי מהות האמונה יש אי ודאות מסויימת. אבל למיטב ידיעתי, אדם שמקיים מצוות ועובד את ה' אקטיווית, יכול להסיר לאט לאט את הלכלוך והאבק מעל נשמתו, ו"להרגיש את הקב"ה" - ואני חושב שזה מה שגורם לאנשים לדעת שיש אלקים בלי להסביר למה, ולהאמין שיש תשובה לכל שאלה.

ישי4

New member
נ"ב

בס"ד בספר אמונות של הרב הס מסופר אפילו על גויים שגילו את הקב"ה והרי דוגמאות: פאסקאל (מגדולי המדענים במדע הריאלי, מטמטיקאי דגול...)... פתק, בכתב ידו, בו רשם חוויה כבירה שאירעה לו... "אש! אלוקי אברהם, אלוקי יצחק, אלוקי יעקב, לא של הפילוסופים, של המלומדים, ודאות, ודאות, רגש, שמחה, שלום..." רנה דקארט, הפילוסוף, רשם... כי לאחר שהרבה בתפילה "נמלאתי התלהבות, ומצאתי את היסודות של מדע נפלא" פלוטון... כותב כי זכה להתעלות ולהתרומם לא רק מעל עולם המוחש, כי אם גם מעל לשכלו ורק אז דבק בצור העולמות. סוף ציטוט. לגבי איך מנקים את הנשמה, כדי לענ"ד ללמוד את הספר "חובת התלמידים" של האדמו"ר מפיסצ'נה, וללכת ע"פ ההוראות שלו. חג שמח לשנה הבאה בירושלים הבנויה!

manew

New member
מאמין ויודע

יש הבדל בין "מאמין" במשמעות שלה היום לבין "מאמין" במשמעות שלה פעם ובספרות המחשבתית היהודית ה"מאמין" היהודי זה לדעת ובגלל שאני יודע אני מאמין אם אני לא טועה אמר את זה הרב קוק או הרב סולובייצ'יק (ואם אני טועה אמר את זה רב אחר) ובקשר לנ"ב שלך יש לי שני מילים להגיד "הלוואי עלי" חיים

למעלה