בקשה...

mr nice guy

New member
בקשה...

אני בתור אחד שהתחיל להאמין בקיומו של ה', יש לי עוד קצוות פתוחים. אני מבקש תשובות על למה למרות שיש השגחה (אם יש) אז קורים דברים רעים לאנשים, ואני לא מדבר על אדם שהולך ברחוב ונופל... אלא על פיגועים, מלחמות, כמובן שאלת האל האולטימטיבית - השואה. ונניח שיש ה' ולשואה הייתה סיבה אלוהית מוצדקת, למה ה' לא נתן לשורדים משהו להאחז בו לאחר השואה? למשל סבא שלי שלמזלו לא היה במחנות ההשמדה אלא עלה לארץ לפני כן, לא נתן לאבא שלי לעלות לתורה בגלל השואה והרצח של הוריו ו7-8 מאחיו ואחיותיו? וכמובן שגם לא האמין בה'. ולמה לדעתכם יש\אין חיים לאחר המוות? אני בטוח שהכל זה דיונים שכבר דנו בהם לא פעם... אז אני אשמח לקבל תשובות למסרים שלי...

אלישיר

New member
עכשיו זה חול המועד סוכות...

בעזי"ת יש איסור בחול המועד לכתוב, למעט מספר יוצאים מהכלל, אז אם לא תהיה היענות מרובה, אל תתיאש ותמתין. האמת היא שזה לא בעיה להתמודד עם כל מיני תמיהות כאלה ואחרות על הנהגת העולם. מאידך "לא זו הדרך", לחפש בשיחת חברים תשובות. יש לאלפי עניות דעתי, דרך שונה לגשת אל הא-לקים ית"ש: לפנות אליו ישירות. לתפוס פינה שקטה, לספר לו את כל מה שחשבנו עליו ורצינו לומר לו, ולשאול אותו את כל השאלות. יש לא-לקים הרבה דרכים לענות: -פתאם איזה הבנה צצה ומסבירה את הכל, בלי הקדמות. -פוגשים מישהו שיודע להסביר. -קוראים משהו איפשהו. ועוד ועוד. היתרון שבדרך הזו, גדול לאין ערוך מכל שיטה אחרת. א-לקים מבין אותנו הרבה יותר טוב ממה שאנחנו מבינים את עצמנו. אם מסתבכים עם המילים, א-לקים עוזר להתבטא. א-לקים יודע בדיוק את התשובה שתתאים לנו אישית. א-לקים דואג שנבין את התשובה. א-לקים לא רק עונה תשובות קרות ויבשות, אלא גם מנחם ומעודד. תנסה... לא תפסיד, ואין לך מה להפסיד בלאו הכי. אני אישית כבר דיברתי איתו ארוכות על העסק הזה. יהיה מענין להשוות את התשובה שקיבלת, עם המענה שבידי.

למעלה