בקשה

בקשה

מישהי יודעת/ מכירה מחקרים על הקשר של הפרעות אכילה והתעללות בילדות? בטוחה שהם קיימים...

levshavur

New member
לרחלי (ולכולן)

שלום לך
קראתי בעיון רב את כול שלושת הקישורים שנתת והם מעולים! תודה ששמת אותם כאן.
החלטתי לבדוק בעצמי מה בעצם יש באתר מקום על ה"א, יש שם 3 מאמרים. אחד מהם "משפטים מחזקים לאכלנים כפייתיים" מאוד מומלץ, אבל גם שני האחרים טובים מאוד! הייתי שמחה שתסתכלי בהם ואם גם את סבורה שהם טובים שתשימי קישורים לטובת הכותבות כאן. (לצערי אני כול פעם שוכחת מחדש איך עושים את זה... אוף, איזה מוח מחורר יש לי!!!
)
לבשה.

נכנסים לאתר שרוצים לתת אליו קישור

לוחצים על שורת הכותרת (שורת הכתובת). קליק ימין, העתק. חוזרים לפורום, עושים קליק ימני, הדבק (בתוך ההודעה). בהצלחה.

לא ממש רוצה לפרט למה דווקא עכשיו
אבל באופן כללי אני מנסה להוכיח נקודה מסוימת לעצמי ולאנשים סביבי.
לפעמים צריך עזרים חיצוניים...

levshavur

New member
לאנלא פוחדת ולכולן... אופטימי אך יש גם טריגר

אנלא פוחדת שלום
יש קשר!!! אם אני זוכרת טוב יש מאמר על הנושא הזה באתר "מקום" www.macom.org.il במידה ולא תמצאי את זה, או שזה לא מספיק לך, תוכלי לשלוח אימייל למנהלת האתר, אילנה סובול. היא אישה נחמדה מאוד, ואני מאמינה שהיא תשמח לעזור לך. חוץ מזה, באל"י - האגודה להגנת הילד, בתל אביב יש ספרייה עם מלא ספרות מקצועית בכול הנושאים שקשורים להתעללות בילדים, ותוכלי לתאם זמן כשהספרנית שם ולהתייעץ איתה. בנוסף קיימת גם הספרייה הרפואית שנקראת "דעת" שנמצאת ב"יד שרה" שבירושלים והם שולחים מאמרים הביתה (בזמנו השירות היה בחינם, ואני מקווה שזה עדיין ככה גם עכשיו...)
במקרה שלי ההתעללות אכן הייתה הסיבה ברובד העמוק.
אני עברתי הכול: מכות, התעללות מינית, פגיעה רגשית...מגיל 3 ועד גיל 21!!!...ואפילו כיום מאוד לא פשוט לי עם האבא המתעלל שלי...
את סיפור הפגיעה וההחלמה שלי תוכלי למצוא באותו אתר ב"חדרי הלב", "החדר של לב שבור". זה מזכיר לי שיש לי פרפרים בבטן כי רשת אורט סגרו את הפורום שניהלתי שם (במשך 7 וחצי שנים!) אז נאלצתי לפתוח פורום חדש, ברשת הפורומים של גוגל (וכן, מסתבר שיש דבר כזה, לא ידעתי...
) אז אתמול כתבתי הודעת פתיחה ואני מחכה בציפייה לכותבות/ כותבים שיגיעו...

אז אם אתן יודעות/ מכירות מישהי שעברה גילוי עריות, אתן מוזמנות לספר לה שיש פורום חדש...
בעבר כשנכנסתי לניהול, הייתי בהתחלה עם עוד מישהי (שעזבה תוך חודשיים שלושה ) מכתב הפתיחה ועיצוב אופי הפורום כבר היו קיימים כשהגעתי לניהול...
עכשיו הייתי צריכה לחבר מכתב בעצמי...סגירת מעגל...
הינה היום אני ניגשת לניהול לא מהמקום החולה שהייתי בו בעבר, אלא ממקום של החלמה, של אופטימיות ותיקווה.
יצאתי מפוסט טראומה, יצאתי מהפרעת אכילה, ויצאתי מדיכאון. סבלתי בעבר ממחשבות אובדניות, מפגיעה עצמית, מפלשבקים, מסיוטי לילה, מתת משקל....מחולשה...אבל כיום כול זה מאחורי!!!

אז היום אני מביאה את האופטימיות והתקווה הזו אל הפורום החדש...
ואני רוצה להגיד לכול הקוראות והכותבות כאן שעדיין נמצאות עמוק בהפרעה: זה זמני!!! ואם תירצו מספיק חזק אז אתן יכולות לצאת מיזה...
ואנלא פוחדת, גם אם ההפרעה שלך אכן נגרמה בגלל התעללות בילדות, אם תטפלי בפוסט טראומה יהיה לך גם יותר קל לצאת מההפרעה, כי במקרה הזה הפרעת האכילה היא סוג של "תופעת לוואי" , חלק מהמכלול שנקרא "פוסט טראומה". הגוף שעבר התעללות רוצה "למחוק" את הזיכרון של עצמו, רוצה "להיעלם" "להצטמצם"...
בכול אופן זה מה שקרה לי...וברגע שהבנתי את זה וגם שהאכילה שלי היא אכילה רגשית, הייתי כבר חצי דרך החוצה מהמחלה...את החצי השני עשיתי עם עבודה קשה, סבלנות ונחישות להצליח ו...הצלחתי...!!!
אז זה אפשרי!

שיהיה לכולכן יום נפלא מחר!
לבשה.

למעלה