בקשה

רון סי

New member
מוסר זה פחדנות וחוסר מיומנות...

טוב... זה, אגב, אומר שמוסריות יתרה לא יכולה להתקיים בפני עצמה, מאחר והיא מחלישה את נושאיה. זה אומר שהחרדים תלויים לקיומם באנשים פחות מוסריים, כמו החילונים למשל. ואכן זה מה שרואים בשטח: החברה החרדית היא לא בעלת כושר השרדות עצמאי. אלא אם יש בה גם חוסר מוסריות שכן מאפשר לה להתקיים...

zazaza

New member
"החברה המוסרית"

שהמנהיג הנערץ ביותר שלה הוא פושע מורשע, ש- 90 אחוז מהישיבות שלה נחשדות באי סדרים כספיים, שנותנת ומזייפת מסמכים בעבור חילוניים שרוצים להשתמט מהצבא, ששולחת תלמידי ישיבות לעבודה בידיעה שזה בניגוד לחוק וממשיכה לקבל כספים מהמדינה, ואני יכול להמשיך עם זה לנצח, הרשימה מאוד ארוכה.... ממש מוסריות... וחוץ מזה, אני מחזיר אותך להודעה הקודמת שלי שמסבירה שאין לנו את הכלים לאתר רוצח על פי הגדרתך של חרדי (או בכלל לפי הדת). בקיצור, שוב הוכחת לנו את שיטת "הפרד ומשול" בחרת נושא קטן קטן קטן אחד ניצמדת אליו הכי חזק שיכולת, לא הסכמת לשמוע דבר וגם לאחר שהוסבר לך שהדבר הקטן לא הגיוני המשכת לטעון בתוקף שאתה צודק... ובסוף גם הגעת למסקנות מפגרות שאין להן קשר למציאות.

begone

New member
צודק לחלוטין

"המנהיג הנערץ ביותר שלה הוא פושע מורשע" הרב דרעי, הצדיק הגדול - השר הראשון בישראל שהורשע בקבלת שוחד. הנוכל שלקח כספי ציבור וביזבז אותם על בילויים בלונדון ועל דירה יקרה. האיש שניצל את כספי מיטיביו התמימים בארה"ב. האיש ששיקר בחקירה ובבית המשפט. האיש שניסה להשחית את המשטרה. האיש שמכפיש את מערכת המשפט. והוא האלוהים החדש של החרדים, הדרייפוס של הדוסים, המלך של הדחויים והבורים. כמו כן לא נשכח את הרב עובדיה, שהכפיש את שופטי בית המשפט העליון וכמעט חטף חקירה פלילית מטעם היועץ המשפטי לממשלה. "בחרת נושא קטן קטן קטן אחד ניצמדת אליו הכי חזק שיכולת" זו שוב טענה נכונה מאוד - הראינו לך רוצח חרדי (ברוכים) ואתה פשוט התנהגת כמו ילד קטן שמכחיש את קיומה של השמש הזורחת. איך אומרים - אל תיתן לאמת להרוס לחרדי את התיזה הקדושה שלו. ואני לא אזכיר את עמי פופר, ברוך גולדשטיין ויגאל עמיר, תפארת העם היהודי לדורותיו.

begone

New member
במקרה של עובדיה

גילו המבוגר-מאוד מקשה מאוד על הגשת כתב אישום. מה שקרה בפועל היה מספיק - שמו הטוב של עובדיה הוכתם, וזה העליב אותו מספיק. מאז הוא לא חזר על השטויות האלה.

אין רוצח חרדי

זה שלא נכתב בעיתונים על רוצח חרדי זה לא אומר שלא קיים אחד (או הרבה יותר) כאלה אבל חסר הרבה מידע על זה בגלל שהבחברה החרדית סגורה ו"פותרת" את בעיותיה ללא עזרה מבחוץ... (כלאומר הכל נכנס מתחת לשטיח) אז התענה העיקרית פה היא שאין רוצח חרדי? לא נכון! זה כמו לזכות אנס בבית משפט בגלל חוסר רעיות! זה שאין כתבות על זה זה לא אומר שזה לא קרה! אז אין שום דרך שבעולם שלא יהיה אף רוצח חרדי! פשוט אין דבר כזה! בכל חברה בכל דת בכל גזע ובכל מין יש תמיד רוצחים גנבים שודדים וכ"ו

chan

New member
תשובה

1)בנוגע לכתבות בעיתונים: להפך ברגע שיש מקרה של אונס/רצח במגזר החרדי כתבה זו תזכה לפחות לכתבה על כמה עמודים במרכז העיתון אבל אם מדובר למשל באנס חילוני הכתבה אולי תקבל בכמה שורות בעיתון. 2) בנוגע לזיכוי מחוסר ראיות: (א) תמיד כותבים בעיתון גם על מהלך המשפט וגם על האירוע לא משנה אם הנאשם זוכה או לא (אפילו אם הוא זכאי באמת, רב הציבור יראה בו כאשם) (ב) נכון שבכל חברה ישנם פושעים פשוט בחברה החרדית הפשע הוא למעשה לא רק נגד החוק אלה גם נגד האמונה, והוא נדיר הרבה יותר לעומת שאר המגזרים.

zazaza

New member
אם הייתם יכולים ללמד בלוקים

כיצד להיות כה אטומים, הייתם שוברים את איטונג ואת כל השוק !!! אני אגיד שוב, אין אין אין אין אין אין אין אין אין לכם או לנו נתונים בנוגע לנושא הזה מאחר ואף אחד לא שומר (כנראה) נתונים כאלו....... אז כל מה שאתם אומרים הוא במקרה הטוב טעות ובמקרה הרע שקר. אבל מאחר וכנראה כל החילונים שקרנים, אז לא תאמין לי ותמשיכו לטעון - לא מצאתם זה אומר שאין. ואגב, אם אני לא מוצא חרדי רוצח ולדעתכם אין אז מה שונה בזה שאתם לא מוצאים הוכחה אובייקטיבית שאלוהים קיים.... אחר כך אתם מדברים על מוסר והוכחות...

chan

New member
איזה שטויות

אתה טוען שבחברה החיידית יש רוצחים אבל מטייחים את זה ולכן אף בארץ לא יודע (אפילו המאפייה לא כל כך טובה בטשטוש ראיות). הטענות שלך לא ממש הגיוניות

zazaza

New member
אתה לא חזק בהבנת הנקרא כנראה...

אני אסביר לך שוב, לאט יותר. 1. אני לא טוען שום דבר בנוגע לקיום או אי קיום רוצחים (למרות שיש לי דעה מוצקה בנושא ואף הוכחות שהוצגו פה). 2. אני לא טענתי דבר על טיוח לא במאפיה ולא בחברה החרדית. 3. כן טענתי שאין נתונים סטטיסטיים אובייקטיבים לכאן או לכאן. 4. אך אחד מבאי הפורום לא הצליח לאתר נתונים שכאלה. מכאן נובע, שטענותי הם מאוד הגיוניות וכן שאתה ילדותי שאינו מבין עברית פשוטה וממהר לבזות את עצמך.

chan

New member
אסביר לך בפשטות

1) מה שנטען כאן הוא שאין מידע על מקרי רצח במגזר החרדי בגלל קשר השתיקה שם - דבר לא הגיוני לחלוטין כמו שהסברתי. 2) אני גם לא מכיר מחקרים על סטטיסטיקה של רוצחים לפי מגזרים ולא דיברתי על הנושא הזה. להבא תשתדל להבין את התגובה ואז להגיב.

notafish

New member
המסקנה האמיתית../images/Emo19.gif

היא רק ש-qwerim לא יודע להסיק מסקנות מטענות. בנוסף למה שנאמר כבר על "מסקנותיו", הכשל הראשון הוא שאי-מציאת "רוצח חרדי" פירוש הדבר שאין כאלה. אם לוקחים את qwerim בתור דוגמא של תוצר "ההשכלה" החרדית, אז זה לא מבשר טובות ליכולת האנליטית של אותו מגזר. יחי ההכללה!

voguemaster

New member
תגיד

עם כל הכבוד, אתה טיפש ?? לא "הצלחנו" למצוא לך רוצח חרדי ופתאום הסקת שהחברה החרדית מוסרית יותר ומחונכת יותר ?? החרדים לא יותר מוסריים מכל אחד אחר, והם הרבה פחות מחונכים מכל אחד אחר. ד"א, מי לדעתך ביצע את ה"פיגועון" במשרדי האגודה הישראלית אחרי שחוק טל עבר ? כן, ניחשת, חרדים. למעשה, אני לפעמים נוטה לחשוב שלחרדים קל יותר להתנהג כמו בהמות אם אתה אפילו מראה שמץ של גישה שנוגדת את האמונות שלהם. זה לא מוסרי ולא חינוכי בעיניי, לא יודע מה לגביך.

qwerim

New member
דווקא נדמה כי

דווקא נדמה כי אתם הם אלה שלא מעוניינם להתבונן בנתיים. אתם עדיין ממשיכים לטעון "רגע, יש כאן כשל לוגי, אם הוא רוצח אז הוא כבר לא חרדי" אף לאחר שכבר פתרתי אותו על ידי: תמצאו לי רוצח שיצא מתוך החברה החרדית , מתוך החינוך החרדי. אני גם לא מבין בכלל איך ניתן לומר על חברה שלא יצאו ממנה רוצחים שהיא לא יותר מוסרית, הרי זה פלא עצום איך מתוך 40 שנה, ציבור שמונה כיום מעל חצי מליון איש, ומעולם לא קם רוצח אחד. איך דבר שכזה אינו יכול לברר על מוסריות??? בקשר למקרים בהם נתגלה בברור חוסר מוסריות (לשיטת כולם - אין בזה סטטיסטיקה, הכפשת ציבור שלם על סמך מקרים בודדים - אינו לגיטימי) בקשר לזה שהחרדי חי על חשבון החילוני. כבר פרסמתי שזהו שקר וכזב. לבד מן העובדה, שאי הליכה לצבא למשל, הוא איהו אקט שאינו מוסרי מכיוון שהחרדי באמת מאמין שתורתו פועלת יותר.

נו באמת...

אתה בטח יודע שמי שלומד בישיבה או שיש לו 7 ילדים ויותר בדרך כלל לא עובד (כמובן יש מספיק יוצאי דופן) אז מאיפה הם מקבלים כסף לחייות?? נכון.. מהמדינה... ומאיפה המדינה מסיגה כסף? נכון מיסים.. מאיפה מיסים? ממסכורות של אנשים עובדים ומהעברות כספים וסחורה וכ"ו.. מי שלא עובד לא משלם מיסים. חילוניים עובדים (שוב.. בדרך כלל) ולכן הם משלמים מיסים למדינה ואז זה מגיע לחרדים שלא עובדים.. אז זה לא נקרא לחייות על חשבון מישהו? ועוד דבר אתה באמת חושב שאם מחבל עם קלצ´ניקוב יעמוד פנים מול פנים נניח עם הרב עובדיה אז זה שהרב יגיד 20 פעם "שמע ישראל" אתה באמת חושב שזה ימנע מהמחבל לשים לו כדור בין העיניים??? אז התורה פועלת יותר? או אולי חייל\שוטר\מש"זניק שהיה יכול להיות במקרה במקום ולרות במחבל?

zazaza

New member
החברה המוסרית שלך

לא פתרת שום כשל לוגי, אלא המצאת ציבור שהוא קדוש יותר מציבור אחר. ואני עניתי לך, אולם אין לך תשובה אז אתה ממשיך להתעלם ולטעון את המסקנות המעוותות שלך... אתה פשוט יכול לגרום לעצמך להאמין בכל דבר... מדהים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=264&msgid=6170321

voguemaster

New member
בנאדם, ברצינות, תנסה להבין

אתה מתקשה להבין שחברה שלא יצאו ממנה רוצחים היא לא בהכרח יותר מוסרית! אני לא יודע על איזה פלא אתה מדבר, אבל לדעתי אתה בעצמך לא חקרת מספיק לעומק ולא גילית האם באמת יש רוצחים חרדיים (כבר ניסינו להראות לך שזה קשה מדי לחקירה ולכן כל הטיעון הזה שלך לא משקף כלום) ולכן אתה לא ממש יכול להיאחז בזה. כל הטיעון הוא שאתה לא יכול להסיק שחברה היא מוסרית בגלל שלא צמחו ממנה רוצחים (או כמעט ולא), וזה לא משנה כמה מדהים זה נראה בעינייך. יש עוד הרבה פרמטרים למוסר בנאדם! בקשר לזה שהחרדים פרזיטים, אפשר למצוא מספיק מקורות שיטענו ההיפך, עם הוכחות.

הבדל בין חרדי לפרזיט

פה אני יוצא להגנה יוצאת דופן על מספר חרדים כידוע יש אנשים שמתחרדים בשביל להיות פרזיטים... ואל תגידו שלא כי יש ויש הרבה מאוד! אך יש את החרדים שהיו מאז ומעולם חרדים ושמרו על הדת היהודית שכנראה שימרה אותנו כעם במשך דורות! יותר מכך האנשים האלה לא רק עושים 7 ילדים בשרשרת אלה בדרך כלל גם עובדים קשה לפרנסתם! ואם פתאום יום אחד יועבר חוק בכנסת שיוכלו להיות שם רק מפלגות פוליטיות בלבד ולא מפלגות שמיצגות ציבור מסויים כמו ש"ס או ישראל בעליה עלה ירוק וכ"ו ואז יקוצצו תקציבי החרדים ל.....0 שקלים חדשים הרבה מאוד אנשים יעזבו את הדת וישאר רק אותו הגרעין שהיה חרדי מאז ןמעולם ואלה בדרך כלל האנשים המוסריים יותר כי הם מאמינים בכל נפשם בלא תרצח לא תגנוב וכ"ו... אבל תסכימו איתי.. יש הרבה מאוד אנשים שהתחרדו כי זה משתלם מבחינה כלכלית!!

chan

New member
ממש שטויות

1)הא, אז בגלל זה כל החרדים גרים בווילות ונוסעים במכוניות פאר בגלל שהם חרדים ומרוויחים המון כסף מזה. 2) אז לפי מה שאמרת אז רוב החרדים לא מאמינים בלא תרצח ולא תגנוב - תשתדל לכתוב דברים יותר הגיונים.

zazaza

New member
אין ספק

שהרב עובדיה, הבבא סאלי ודרעי הם עניים מרודים... וחוץ מזה, יש אנשים שמעדיפים להיות עניים אבל לקבל כסף מבלי לעבוד כלל ואף לעבוד "שחור" ולהמשיך לקבל כל חודש מהמדינה....

למעלה