בקשה שלי מכם והקפצה לסיגל

seagullm

New member
תשובה לשאלתך - בעיות בקבלת עזרה

שלום רונן, קיימות כאן שתי בעיות למעשה, האחת טכנית - והיא קושי בתפעול המכשיר, וכדאי שרמת קושי תפעול המכשירים תעלה בהדרגה, בהתאם ליכולתו של בנך לתפעל אותם.אם ישנם מכשירים שבנך רואה אותם בסביבתו ואין סיכוי שיצליח לתפעל אותם לבד או עם עזרה קלה, כדאי להעלים אותם מהסביבה, על-מנת למנוע תסכול מצטבר. (כמובן שאי אפשר להעלים את כל החפצים, אך לנסות ליצור סביבה כמה שפחות מתסכלת). החלק הקשה יותר הוא להגביר את המוטיבציה של בנך לשתף אחרים במשחק שלו ולתת לאחרים לעזור לו.וכאן אנו נכנסים כפרטנרים למשחק ולא כמורים מלמדים. אם לבנך יש אקדח מיים אותו הוא מחזיק הפוך, אל "תחדור" למרווח שלו ותנסה לקחת לו את האקדח או לתקן את האחיזה שלו. קח אקדח מיים משלך והתחל לתפעל אותו תוך שמחה והנאה. ככל שתכנס לתפקיד הפרטנר תגלה עד כמה באמת אפשר להנות וכמה מקום יש פתאום להנאה המשותפת במקום לתסכול שבלימוד. גם אם נראה שבנך אינו מסתכל, המשך לשחק תוך שימוש בשינויי אינטונציה ובהתלהבות, אפשר להכניס "הוראות" פשוטות כמו 'הינה אני מחזיק בידית, איזה יופי, אני משפריץ'! אני מאמינה כי ככל שתעשו זאת יותר, ההתגוננות תרד ותהפוך לעניין ואפילו הנאה. אם אז ינסה, תוכל לבקש ממנו שיגיש לך את האקדח ושתראה לו ורק כשירשה לך, עזור לו. אם הוא נוטש את החפץ, נטוש גם אתה את שלך, ועברו לדבר החדש שמעניין את בנך, ומאוחר יותר נסה ליזום שוב שימוש במכשיר זה, גם אם לפרקי זמן קצרים. הערה זו למעשה כללית לכל המכשירים. גם אם יתפתח משחק תוך כדי האינטראקציה המשותפת בה שניכם מפיקים קולות או נהנים ביחד והאקדח הפוך, זהו צעד ראשון חשוב בפני עצמו. מתוך ההנאה יבוא הלימוד הספונטני. בהצלחה, סיגל.

בקשה שלי מכם והקפצה לסיגל

שלום לאנשי הפורום הנהדרים, היות והצטבר אצלי חומר כתוב בעברית ואני מדפיסה עם אצבע אחת (!! אני יודעת.. תמיד היתה לי עזרה..) בקצב צב.. אני זקוקה לעזרה של מי מכם היודע\ת להדפיס מהר ויפה בוורד כדי שאוכל להוסיף חומר מקצועי לפורום וכן סורק שיוכל להכניס למחשב חומר מודפס. הנושאים הקיימים אצלי הם:
הקורס שנתנה דר' סרינה וויידר על שיטתה- גרינשפן-וויידר DIR
הרצאה של דר' קורי שולמן על עקרונות שילוב ביתי וחינוכי של ילדים אוטיסטים.
קורס גדול של דר' ג'ודי וויין על שימוש בתקשורת תומכת לילדים שלא מדברים. ועוד הרצאות נוספות שניתנו דרך בית לורן שכתבתי וביקשתי להעלות לכאן. אשמח מאד אם תוכלו לעזור בנושא.. תודה רבה!
שנה נפלאה ומלאת יכולות וכוחות לכולנו ההורים והילדים
אני מקפיצה לסיגל את השאלה שלא הספיקה לענות עליה ואפשר להוסיף לה שאלות..

LeonardoDV

New member
אמנם אני מדפיס מהר כמוך אבל

סורק יש לי ואין לי בעיה להכין את החומר הגרפי כדי לשלב במסמכי וורד, אז אם את מעוניינת תצרי איתי קשר: 055-745679 דן

beezi

New member
תלמה - אני יכולה לעזור?!

אני מדפיסה מהר מאד 70 מילים לדקה... א/ע ויכולה לעזור לך , אבל אין לי עדיין סורק, אני מתכננת לקנות בקרוב מאד. פני אלי אם תזדקקי לעזרה.

אשמח לעזור

אם תצטרכי משהו, ואשמח מאוד לקרוא את החומר שציינת, בעיקר של סרינה ווידר. אורנה 054-507710

תודה רבה לכולכם על הנכונות../images/Emo24.gif

תודה תודה ושתהיה לכולנו שנה נפלאה!

sharonie

New member
אשמח לעזור

אשמח לעזור בהקלדה ובעיצוב. סורק - אין לי, אבל אוכל לשלב חומר גרפי. פקס - אצל בעלי בעבודה, ואפשר לתאם באמצעות מסר או טלפונית כדי לקבל את החומר. ועוד דבר - לא בשבת/חג..

למעלה