בקשה קטנה לעזרה

הרמוניה

New member
בקשה קטנה לעזרה

בסוף החודש ימלאו 20 שנה ליום הארור הזה בו נהרג אבי במלחמת לבנון. כל שנה באזכרה אני מקריאה משהו- אבל אחרי 20 שנה כבר מיציתי את כל הדברים שאני מכירה ושדיברו אלי. אולי יש למישהו הצעה? הרבה תודה הרמוניה (ואגב רויטל-שמתי לב שבקשות כאלה עולות מידי פעם אולי אפשר לרכז את ההמלצות?)

liat1953

New member
רעיון נהדר

מאחר וגם אני עומדת בפני יום השנה,השנה הראשונה לאובדן בני היקר ,עוד החודש ב-21/5 מאוד אשמח לקבל רעיונות.בראשי אומנם מתרוצצות כמה רעיונות אך עדין אינני מגובשת לחלוטיןומאוד אשמח אם תהינה כאן הצעות שאוכל להעזר בהן תודה לכולם ,שכותבים כאן , נותנים הרבה כח מי יתן ולא ניתרחב עוד ליאת אם ללא בן
השמש שלא זורחת עוד מעלי ,בני ניר הג´ינג´י שאיננו כאן עימי.

BooBee

New member
בהחלט רעיון טוב

אני מציעה שכל אחד ואחת מאיתנו יסייע למצוא לינקים לרעיונות של הספדים. אני חיפשתי ולא מצאתי. אם מישהו כאן כתב פעם רעיון להספד, כדאי שישרשר להודעה הזו ואני אערוך את הכל תוך מאמר ואציב אותו בפורום. לילה טוב, הרמוניה, שיהיה קל עד כמה שרק ניתן. רויטל.

מצטרפת לבקשה

ביום רביעי יחול יום האזכרה הראשון לאבא שלי. שנה מאז ש הוא לא איתנו. שנה מן היום בו נפער החור הגדול והשחור בחזה שלי. אמנם כתבתי משהו אבל אני לא בטוחה בו כל כך. ומצפים. מצפים שאני אקריא על הקבר. ואני רוצה. אבל לא יודעת. אודה להמלצות.

בסוף כתבתי לבד.

חשבתי והמילים זרמו לי. סופסוף בכיתי. פרקתי הכל. כתבתי ישירות מן הראש והדמעות שהיו נצורות בלבי תקופה ארוכה מדי. פרקתי הכל. לא ערכתי ולא עצרתי. פשוט כתבתי. ואני אקריא את זה ביום רביעי על קברו של אבי היקר. ברשותכם אני רוצה לשתף אתכם במה שכתבתי - מאז שהלכת אבא אני מוצאת את עצמי מייחלת ומבקשת. מבקשת ולו לפרק זמן קצר שיהיה ברשותי מס´ טלפון אחד יחיד ומיוחד. את מס´ הטלפון לגן עדן. גן עדן... המקום שבו אתה נמצא מזה שנה אבא. למרות שלא היית דתי עפ"י המקובל אני יודעת שאתה בגן עדן עכשיו. אתה היית בן אדם מאמין. מאמין גדול – מאמין באדם שמולך. נהגת בכל אדם כשווה בין שווים. לכל אדם ולא משנה מה מעמדו דיברת בגובה העיניים ונתת לו את אותו היחס. בכל אדם נהגת בכבוד ובנימוס מירבי. ולו בשל כך בלבד אתה בגן עדן כעת. וכפי שאהבו ואהדו אותך כאן בעולם החיים אני בטוחה שגם שם בגן עדן אתה בעל מעמד מיוחד בין שאר המלאכים. כי אתה אבא - איש מיוחד. ואני רק רוצה להתקשר אלייך אבא לשמוע שוב את הקול שלך המחייך אלי מבעד לשפופרת אומר לי "הכל 11 חמודה". לשמוע אותך אבא ולו רק עוד פעם אחת כדי לדעת שטוב לך. שלא קשה לך ולא רע לך ולא כואב לך. בעיקר לדעת שלא כואב לך. כי אני מתגעגעת אלייך אבא. ואני רוצה להגיד לך את זה אבא. להגיד לך שאני מתגעגעת אלייך עד כאב. לספר לך שלפני שנה נפער לי חור שחור בלב. חור שאינו מצטמצם ורק גודל עם הזמן שחולף. כי בכל יום שחולף אני מתגעגעת אלייך יותר וחשה את החסרון שלך בעוצמה גדולה אף יותר. אני מוצאת את עצמי כל כך הרבה פעמים במהלך היום מרימה את השפופרת ומתחילה להקיש את המספרים המוכרים כל כך ופתאום תופסת את עצמי ומבינה כי אתה לא תענה לי מן הצד השני. כי אתה לא שם. אתה אמנם בלבי אבל רק שם. ומהלב אני לא יכולה לשמוע אותך ומהלב אני לא יכולה לשאול אותך איך מכינים לפתן שזיפים ומהלב אני לא יכולה לשאול אותך שאלה בתשבץ שנתקעתי בה ומהלב אני לא יכולה לשאול אותך איך מקלחים תינוקת ומהלב אני לא יכולה לשאול אותך או להתייעץ איתך. אני פשוט לא יכולה. בלב אני יכולה רק לזכור, לנצור ולשנן. לזכור את חיוכך הטוב, את מאור פנייך, את החכמה שלך, את ההומור העצום שהיה בך. לזכור את כל הטוב שקיבלתי ממך ב – 28.5 שנים האחרונות בהן זכיתי להיות הבת שלך. אני יכולה לזכור את הדרך בה חינכת אותי איך לימדת אותי לאהוב אדם באשר הוא איך הנחלת לי את הידיעה שאיש איש באמונתו יחיה איך נתת לי את "ואהבת לרע כמוך" לזכור איך נתת לי אבא את האפשרות ללמוד להיות אדם טוב יותר ובלב שלי אני יכולה לזכור את כל השיחות הארוכות שהיו לנו שיחות שמעטות הבנות שיכולות לנהל שיחה אישית וישירה שכזו עם אביהן. אני זכיתי אבא. זכיתי באבא שכמוך שאיתו יכולתי לשוחח על הכל. על הכל ! יכולתי לקבל ממך מתכון לנקניקיות ותפוחי אדמה ועד לפתירת בעיות אינטימיות שלי. כי כזה אתה אבא. אדם מיוחד ואלוהים יודע אבא כמה שאני מתגעגעת אלייך. כל כך מתגעגעת אלייך. ואני רוצה להגיד לך אבא שאני יודעת שאתה רואה אותנו אני מרגישה אותך צופה בנו, מלווה אותנו ומחייך אלינו מלמעלה. רואה את מעין גדלה ומתפתחת לילדה מקסימה. רואה את רותי שורדת עם ראש מורם למרות כל הקושי העצום שנפל עליה. רואה את יואב ויוסי עובדים מתפתחים ומתקדמים את כולנו ואני בטוחה שאתה גאה בנו. מאוד כי אף פעם לא הטפת לנו לחיים אבל בדרכך המיוחדת ובזכותה לימדת אותנו את הגישה הנכונה והבריאה לחיים ועל כך אני רוצה להגיד לך תודה אבא. אני מרגישה אותך מלווה אותי בחיי היומיום עוזר לי לנווט בין המכשולים לא בקול ולא דרך הטלפון ולא בפגישה אישית אלא מתוכי מהלב שלי ועל כך זכותי ועל כך תודתי. אני אוהבת אותך אבא. . אני מבקשת לסיים בשיר שאמנם ניתן לו בגין הנסיבות נופך פוליטי אך אם תקשיבו היטב למילים תתרגשו כמוני בכל פעם שאני שומעת את השיר – אני הולך לבכות לך תהיה חזק למעלה געגועיי כמו דלתות שנפתחות בלילה לנצח אחי אזכור אותך תמיד וניפגש בסוף אתה יודע ויש לי חברים אבל גם הם כבים אל מול אורך המשגע כשעצובים הולכים לים לכן הים מלוח וזה עצוב כשלהחזיר ציוד אפשר לא געגוע לנצח אחי אזכור אותך תמיד וניפגש בסוף אתה יודע. ויש לי חברים אבל גם הם כבים אל מול אורך המשגע וכמו הגלים אנחנו מתנפצים אל המזח אל החיים

shanibi

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gifבהצלחה ביום השנה../images/Emo23.gif

BooBee

New member
בוווום למקום הכי עמוק בנפש

איזה דבר מרגש ומדהים כתבת כאן, רסיסים. כל כך כל כך... דמעות, בחיי. פשוט דמעות. מחבקת אותך, רויטל.

נפש הים

New member
עם דמעות בעיניים

אני רוצה לאמר לך שגרמת לי צמרמורת. שגרמת לי לבכות קצת ולי יש אבא. חי וקיים, תודה לאל. גם אני הייתי קרובה מאוד לאבא שלי- אלא שבשנים האחרונות, איבדתי אותו קצת במובן הריגשי. שבוע שעבר הייתה לנו שיחה מלאה בדמעות שלי ושלו. הבהרנו עינינים מתוך רצון לחזור לקשר ההדוק שהכרנו. היום, לאחר קריאת מכתבך חיזקת בי את הצורך לשמור עליו קרוב. המילים שלך תיארו את האבא שאיבדתי במהלך השני ואת ´הזעקה´ שזעקתי לו שבוע שעבר. תודה לך על שחידדת עבורי את הקשר הכי חשוב בחיי ואפילו לא תיכננת לעשות זאת. המילים שלך, הכאב שלך- גרמו לי לדמעות, בגלל החוסר הזה בחייך- בגלל שאיבדת את הדבר הנפלא הזה. כל כך מזדהה- ואבא שלי חי(שוב, תודה לאל). אם זה יכול לנחם אותך ולו במעט. הוא ואת הענקתם מתנה היום. הענקתם הזדמנות שניה. אני לא יודעת אם זה יכול לנחם- רק רוצה לאמר לך:תודה לך ולו ומי יתן והדמעות שלך עולות הישר לגן עדן, אליו ומעניקות לו מעט חום אנושי של הבת שלו. שימרי עליך, שימרי על משפחתך, שימרי על זכרו, שימרי על מי שאת היום..בזכותו. מחבקת אותך ומודה לך. נפש. נ.ב. קטן. אשמח אם תסכימי שאביא את זה לפורום ההוא. שוב

../images/Emo24.gif

אין כמו מילים שיוצאות מן הלב. הן נכנסות ישר ללב ! ואני, רק לקנא יכולה. מאבי נשארו לי רק זכרונות מרים. חבל. ואת, רסיסים של אושר שימרי על עצמך ועל ילדתך ותני לך ולה כל שאפשר לתת... ורד ע.

תודה רבה לכולכם

כל כך היה חשוב לי לקרוא את תגובותיכם ולדעת שמה שכתבתי אכן ראוי ומרגש ואינו טפשי וילדותי כדי להקריא מחר באזכרה של אבא. אני מקווה שאהיה חזקה ואקריא הכל בקול צלול ורגוע ושלא אשבר. תודה תודה תודה לכולם. ולך נפש הים... ריגשת אותי עד דמעות. אינני יודעת אם אני יכולה להשתמש במילה שמחה כדי לתאר את הרגשתי שבדרך לא דרך תתחברי שוב לאביך. אביך איתך - תודה לאל - נצלי זאת ותהני מזה. נשיקות, הילה.

אני גם

מרוגשת מקריאת הדברים שלך וגם טיפה מקנאה על זה שהיה לך אבא כזה שאת יכולה להרגיש אליו ככה והקנאה נשטפת לי בתודה על אימי היקרה והאהובה שעליה אני מודה כל יום ותמיד תמיד מאז שהייתי קטנה אמרתי לה שאני לא רוצה שהיא תמות כשאני עדיין חיה והיא תמיד צוחקת לה בשקט ועכשיו,בשנים האחרונות,כשאבי מתרכך ומשתנה עם הזדקנותו אני מצליחה לראות אותו ולא לכעוס לחמול וגם לאהוב והלוואי ואוכל להיות לבני אמא כמו שאימי לי ושמחר יהיה לך כמו שאת רוצה הרבה אהבה ממני

גאדגט

New member
היום יום השנה הרביעי למותה של אמא

ואני צריך להגיד משהו מחר באזכרה התחלתי לקרוא את מה שכתבת וידעתי שלא יהיה לי הכוח הנפשי להגיד כל כך הרבה הגעתי לפורום כי אני צריך לכתוב משהו ארבע שנים אני מתחמק מלהגיד כי זה קשה אבל השנה הגיע תורי מה אומרים? כדי שגם יהיה מכובד וגם אמיתי אבל גם לא ישבור אותי? יש לכם רעיונות יותר קלים?

אני כתבתי מתוך הלב שלי.

חודשיים לפני חשבתי מה אני אכתוב. איך אני אכתוב איך אקיף רגשות, משפחה, ואותו בעצמו ולא ידעתי איך. ויום אחד התוגה השתלטה עלי ופשוט ישבתי מול המחשב וכתבתי. בלי לחשוב, בלי לערוך, בלי לתכנן. פשוט כתבתי. ואני ממליצה לעשות כך. באותה הדרך. שתהיה לך הצלחה הילה.

למעלה