בקשה לשרשור...

hamutalm

New member
בקשה לשרשור...

אני בטוחה שכבר היו כאן מיליון שרשורים כאלה, ובכל זאת - אלבומי ג'אז שחובה שיהיו בבית? (החלטתי לעשות סדר אחת ולתמיד בספריית הדיסקים שלי ולשם שינוי להשקיע בקניות חכמות ולא אימפולסיביות...) תודה!

אם כבר אימפולסיביות...

כל אלבום של IMPULSE שווה זהב.... חוץ מזה הכי חשובי םשאני יכול לדמיין כרגע הם miles davis - kind of blue john coltrane - a love supreme dave brubeck time out john coltrane - giant step ו.... יש עוד הרבה... אני אחזור :)

Durutti Line

New member
אם כבר Impulse!

אז אני מניח לרגע שיש כאן מספיק קהל לג'אז חופשי, ואמליץ על אחד האלבומים הכי טובים שאי-פעם שמעתי: Archie Shepp - Four for Trane אלבום של Impulse!, ואחד הטובים שבהם. אלבום מחווה לג'ון קולטריין שיצא לראשונה ב-1964, ההרכב: ארצ'י שפ - טנור סקסופון ג'ון צ'יקאי - אלט סקסופון אלן שורטר (אח של וויין שורטר מחמישיית מיילס דייויס) - חצוצרה רוזוול ראד - טרומבון רג'י וורקמן - קונטרה-בס צ'רלס מופט - תופים באלבום 5 יצירות, ה-4 הראשונות יצירות של קולטריין בעיבודים מחודשים (Naima עובדה ע"י רוזוול ראד, השאר ע"י שפ), והחמישית יצירה מקורית של ארצ'י שפ. סדר הרצועות: Syeeda's Song Flute Mr. Sims Cousin Mary Naima Rufus (Swung His FAce At Last to the Wind, Then His Neck Snapped) העיבודים נותנים אופי חדש ומרענן ליצירות המוכרות של קולטריין, ההרמוניות בין הקרנות בנגינת הנושאים מדהימות והסולואים (ברגע שנפתחים לחופשיות שלהם) סוחפים, מרתקים ומלאי חיים. שימו לב לסולו בס בסוף Syeeda, פשוט מושלם. אלבום שלא עזב את הפלייליסט שלי מאז שיש לי אותו.

lfx

New member
יש לי כמה דברים...

Art Blakey and The Jazz Messengers - Moanin Charles Mingus- Changes One, Changes Two, Mingus at Bohemia Dexter Gordon - The Panther Cnnonball Adderley - Something Else Miles Davis Quintet - כולם מעולים, פשוט לבחור מה שהכי נראה... יש עוד כמובן אבל אלה מומלצים בחום...

Acoustic83

New member
אממ.. אולי גם..

Chick Corea - Now He Sings, Now He Sobs John Coltrane - My Favourite Things Stan Getz& Charlie Byrd - Jazz Samba - בוסה נובה. Miles davis- Birth of the Cool The Oscar Peterson trio- Night train שתי הערות : 1) בהנחה שכל האלבומים שאנחנו אומרים עליהם שהם "חובה" הם אכן חובה, אז את נכנסת לחתיכת הוצאה :) 2) דווקא כדאי לעשות קצת קניות אימפולסיביות אם הכוונה לרכישת אלבומים מהלייבל IMPULSE . ערב טוב

hamutalm

New member
תודה לכולם :)

את הרוב אני מכירה ואוהבת אבל לא תמיד זוכרת את קיומם ואלה שאני לא מכירה - כמובן שאשמח להכיר בקשר להערתך - אכן חתיכת הוצאה, אבל אני מתכננת לפרוש את זה קצת (ולא ללכת לתו ולקנות 100 דיסקים בבת אחת) יומעולה

Durutti Line

New member
אוקיי..

חובה? ממש חובה? אוקיי *Miles Davis* Kind of Blue, Birth of the Cool, Porgy & Bess, Miles Ahead, Sketches of Spain, 7 Steps to Heaven, Miles Smiles, Nefertiti, In a Silent Way, Bitches Brew, Tribute to Jack Johnson *Mingus* Pitheconthropus Erectus, Mingus Ah Um, Tijuana Moods, The Clown, Blues & Roots, Black Saint & Sinner Lady *Coltrane* Blue Train, Giant Steps, My Favorite Things, Coltrane's Sound, Ellington w. Coltrane, A Love Supreme *Ornette Coleman* Somethin' Else, Shape of Jazz to Come, Change of the Century, This Is Our Music *Monk* Brilliant Corners, Monk's Dream,Thelonious Monk with John Coltrane *Bill Evans* Everybody Digs Bill Evans, Portrait in Jazz, Explorations, Sunday at the Village Vanguard, Waltz for Debbie *Herbie Hancock* Empyrean Isles, Maiden Voyage, Mwandishi, Head Hunters *Wayne Shorter* Speak No Evil, Et Cetera, Soothsayer, Adam's Apple, Schizophrenia, The All-Seeing Eye ויש עוד הרבה. קצרה סבלנותי מלהמשיך.

למעלה