בקשה לרעיונות

Hila36

New member
בקשה לרעיונות

שלום אישי לכולם, אני מאמנת בתחילת דרכי ומתעתדת להעביר ערב הכרות עם האימון האישי. המשתתפים אינם שייכים לחברה/קבוצה מסויימת אלא יתכנסו על בסיס הכרות אישית. מעבר להצגת "גלגל החיים" ואימון לדוגמה - אשמח לקבל רעיונות נוספים לתרגילים חוויתיים לקבוצה או לשמוע על רשמים של מאמנים ותיקים מתנסות דומה. תודה מראש.

נסי את תרגיל האצבעות

אמרי למשתתפי הקבוצה לסמן את ידם בקו, כפי שעשינו כולנו כשהיינו קטנים, כך שעל הנייר תהיה צורה של כף יד עם 5 אצבעות. לאחר מכן. אמרי להם לרשום בכל אצבע 3 דברים אישיים. למשל: באצבע אחת - שלושה רגשות שמאפיינים אותם בחיי היום יום (למשל שמחה, דכאון, כעס, פחד ועוד); באצבע שניה - שלושה דברים שהם עשו שהם גאים בהם וכו' וכו', הבנת את הרעיון. לאחר שהם רשמו כל אחד לעצמו לפי קטגוריות שהחלטת מראש, אספי אותם בקבוצות קטנות, ובקשי מהם שיציגו את עצמם האחד על השני על ידי בחירת שתי אצבעות שכל אחת מאפיינת משהו שלהם (למשל רגש והתנהגות) ולספר לקבוצה הקטנה על אותה אצבע ולהסבירה. אני מוצא שתרגיל חווייתי זה בונה אמון בקבוצה, מפתיע אותם ומשאיר בהם טעם להמשך.

tlingit

New member
ברוכה הבאה Hila36 ../images/Emo13.gif

יופי שאת מצטרפת לפורום
שאלה יפה שאלת, ומצא חן בעיני הרעיון של קרדונסקי.. כדרכם של מאמנים, לפני שנחשוב על עוד רעיונות, שאלה (או שתיים) אלייך: (מה לעשות, כאלה אנחנו המאמנים...
) איזה מסר את רוצה להעביר דרך התרגילים החווייתיים? או מה המטרה של התרגילים הנוספים, לעומת אלה שכבר יש לך? אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
ולעיין בכללי הפורום
, במאמרים ובקישורים

Hila36

New member
סדנת הכרות

סדנת ההכרות כשמה כן היא - ברצוני לתת למשתתפים/ות מושג על תחום האימון, אני רוצה שיצאו עם סוג מסויים של insight לגבי עצמם ודרך החוויה ליצור רצון להתנסות באימון באופן אישי אצלי. מדובר על פורום מצומצם למדי(7-10 משתתפים) שלא התנסו ולא מכירים את התחום. האירוח יהיה בביתה של חברה כך שמדובר גם בסוג של מפגש חברתי.

PbD

New member
אם אלו המטרות

מה דעתך על פעילויות הממפות את הפער בין "מי שאני כיום" לבין "מי שאני רוצה להיות"? אני חושב שפעילויות שכאלו, עוזרות למשתתפים במפגש לראות מהם הפערים שהם מעונינים לעבוד כדי לשפר את איכות החיים שלהם. וכשפעילויות שכאלו מלוות בהדגמה של אימון או בהסבר מהו אימון (ומה איננו אימון) - אני סבור שלמשתתפים יהיה שילוב של מניעים והזדמנות. ומה טוב מזה ליצירת תנופה להתחלות חדשות?

coach4u

New member
מי אני רוצה להיות

רציתי לשאול האם נכון לדעתכם לעשות בערב הכרות כזה תרגיל שאומר כך: לשאול את האנשים בקהל- מה החלום שלכם- כ"א יישב עם עצמו, יעצום עיניים ויראה את עצמו מגשים את עצמו, מגיע אל המקום הכי ממומש שלו בתחום כלשהו שהוא בוחר.יראה את החלום שלו.אח"כ לשתף בזוגות. בהמשך- שיתוף של מי שרוצה כאשר נשאל שאלות כמו: איך היה לך לחלום, האם הרשית לעצמך לחלום באמת, עד כמה החלום הזה הוא פועל יוצא של המציאות שלך היום ועד כמה הרשית לעצמך ללכת עד הסוף? וכו'.. האם תרגיל כזה הוא לא עמוק/ חושפני מדי לערב הכרות? האם יש לכם תרגילים נוספים בסגנון תרגיל כזה?

ztfonit

New member
השתתפתי בסדנת הכרות עם האימון

שהועברה ע"י מאמנת אחרת. היא עשתה כמה דברים נחמדים: דימיון מודרך - היכן אהיה בעוד 20 שנה, שיתוף של הקהל, אימון הדגמה מול הקהל. תרגיל בשאלת שאלות - היא הכינה מראש גזירים שעל כל גזיר כתוב משפט אחר (מה גורם לי אושר, מתי אני מודאגת, מה מעסיק אותי היום....) חילקה בין המשתתפות, חילקה לזוגות וכל אחת היתה צריכה להתחיל מהשאלה הכתובה בגזיר ולשקף ולהמשיך לשאול. אח"כ מתחלפים. זו היתה התנסות מאוד מעניינת למשתתפות.

Hila36

New member
תודה על העזרה!

הרעיונות מעניינים מאד ואנסה לישמם. חשבתי על משהו נוסף ואשמח לפידבק: המטרה: לחדד ההבדל בין ייעוץ לאימון ולחוות את מהות האימון האישי-דהינו-הפיתרון והדרך נמצאים אצל המאומן. הדרך: בתחילת הערב כל משתתף ירשום בראש דף (שאחלק מראש) משהו שהיה רוצה לשנות אצלו (תכונת אופי, תכונה פיזית, תעסוקה, מצב חברתי) - לא משהו גרנדיוזי אלא משהו נקודתי יותר. אח"כ להעביר את הדפים לאחרים שירשמו מה היו עושים כדי לשנות את המצב. השלב הבא הוא הדגמת אימון (בלי הצגת "דף העיצות") עם הגעה לפיתרון מסויים. הצגת דף העצות יראה שאולי חלק מהפתרונות אינם מתאימים כלל אבל לדעתי יעצים את הסיפוק שמקבלים מהגעה אישית לפיתרון... סיכום: חויית יצירתיות קבוצתית ואימון אישי. מה דעתכם?

ztfonit

New member
ייעוץ ואימון

אני ממליצה לך לא לערוך השוואה בין תחום האימון לייעוץ. השוואה כזו עלולה לגרום לאנשים להבין כי אימון עדיף מייעוץ וכי לייעוץ זוית צרה ומגבילה. זו יכולה להיות הטעיה, כיוון שייעוץ הוא תחום שעוזר למליוני אנשים להתקדם ולקבל תוצאות טובות יותר. הקשר היחיד בין אימון לייעוץ הוא -אנשים ותהליך של "אחד על אחד". חוץ מזה אין שום קשר בין אימון וייעוץ. לא הייתי בונה את המוניטין או הערך של תהליך האימון על גבי הקטנת תחום אחר. יש מספיק תרגילים מתחום האימון שמבהירים את העוצמה של תהליך אימון. בהצלחה.

amano

New member
הסבר נוסף על הסדנה

את יכולה להסביר יותר בפירוט על התרגיל בשאילת שאלות- מה בדיוק קרה שם, מה היתה מטרת התרגיל ואיך הוא התנהל? תודה

ztfonit

New member
אז כך

המטרה: תרגיל בהקשבה,התעניינות באחר ושאלת שאלות (מעצים את החשיבות הענקית שבהקשבה לשני, בהתעניינות אמיתית ובעוצמה של שאלת שאלות)ההנחייה: לפרק זמן של 4 דקות אחד שואל את השני את השאלה הכתובה ומה שנדרש ממנו זה להקשיב לשני עד הסוף, לשף אותו ולשאול שאלת התעניינות נוספת. וחוזר חלילה עד תום הזמן המוקצב. לאחר מכן מתחלפים. האמצעי:מכינים מראש גזירים עם משפטים ששואלים כשמתעניינים בבן אדם. כמו: מה האתגר הכי גדול בחייך?, אם הייתי עושה _ חיי היו משתנים מאוד לטובה,מהם הדברים שגורמים לך להתרגש, על מה אתה מודה בחייך... הדרך:מחלקים לזוגות, כ"א שולף פתק מהכובע, ומתחילים. לאחר 4 דקות מתחלפים. סיכום: שיתוף של הקהל, מי ראה דברים חדשים, מי הבין משהו חדש, חוויות... בהצלחה

ztfonit

New member
אני אשמח לשמוע מה עשית

בערב היכרות ואיך זה עבד

amano

New member
מפגש היכרות

אני מתכוונת להתחיל לדמיון מודרך בקשר לחזון,אח"כ בכתיבת 2 הרגלים שעשויים להכשיל אותנו בדרך לחזון ו2 נכסים שיש לנו שיכולים לסייע לנו ולקדם אותנו לעבר החזון, תוך שיתוף בזוגות ודגש על הקשבה ושיקוף ואח"כ אולי עוד תרגיל שלא החלטתי עדיין מה הוא יהיה. אולי יש למישהו עוד רעיון? 3 תרגילים נראים לי מספיק. אני מקווה שאני צודקת.. כמובן ביניהם יש שיתוף והסבר על הקשר לקוצ'ינג. אשמח לתגובות. אחרי הערב אעדכן אתכם איך היה.

tlingit

New member
../images/Emo50.gif../images/Emo13.gif

גם אני חושבת ש 3 תרגילים זה מספיק, יש את כל ההסברים מסביב והזמן שניתן לאנשים לביצוע ולדיבורים.. כתרגיל שלישי, אולי תנסי איזה שהוא תרגיל של נקודות מבט? למשל בקשי מהמשתתפים להעלות דילמה או נושא או מצב שנראה להם שאנשים היו רוצים להתאמן עליו אחרי שתגדירו את הנושא בצורה ברורה, נסו להעלות עוד נקודות מבט להסתכל על הדברים התוצאה היא גם שהם השקיעו מחשבה בעצם בנושאים שהם עצמם היו רוצים להתאמן עליהם וגם שמעו מאחרים על עוד נושאים ראויים לאימון (ובדקו עם עצמם מה המצב בנושא) וגם התחילו להפעיל כלים להגמשת ההתייחסות לנושאים לכמה אנשים את מצפה?

ztfonit

New member
היי

קראתי את התרגילים שאת רוצה לעשות והרעיונות שלך טובים מאוד. את לא ציינת אימון הדגמה בפני הקהל. זה מאוד חשוב -כי אפשר לדבר הרבה על אימון אבל אין כמו לחוות את זה -אז מבינים בצורה הכי טובה את העוצמה של אימון. חסר לי מידע לגבי תהליך הערב. איך הערב "נבנה". מאחר והמשתתפים לא מכירים את עולם האימון, חשוב לבנות את הערב בחלקים כשבסופו של הערב המשתתפים ירצו להתאמן איתך ו/או לשמוע עוד על איך אימון יכול לקדם אותם באופן אישי. לכן הבנייה חשובה כ"כ. מהם החלקים של הערב או איך הערב בנוי? לדוגמא: חלק 1 - הצגה עצמית, חלק 2 - מהי מטרת הערב- מה יהיה, עד איזה שעה... חלק 3 -למה אימון/מהו אימון וכך הלאה עד הסיום - מה אני משאירה בידי המשתתפים -כרטיס ביקור, פלייר, דף מודפס.. (כשנפגשים עם לקוח חשוב להשאיר אצלו משהו להמשך קשר) אני לא משתמשת בהדמיה באימונים שלי וזה נשמע מאוד מעניין. איך מתנהלת ההדמייה?

amano

New member
מפגש היכרות

אני הייתי במפגש היכרות והיה אימון הדגמה והיה לי כצופה משעמם מאוד! זה היה פשוט לא טבעי כמו הצגה ואני ממש נגד. אימון הוא תהליך פרטי ואישי וכאשר הופכים אותו למין הצגה זה לא לעניין לדעתי, מה גם שזה דורש ריכוז כפול שלי כמאמנת, דבר שלאני לא מוכנה לו כרגע. לגבי המבנה: חשבתי ממש להתחיל בתרגילים ולא להרצות. לאחר כל תרגיל לקשר את זה לתהליך האימון. המחשבה היא דווקא בשל העקרון של "לעשות את ולא לדבר על..". כן אתן פרטים על מטרת הערב וזמנים. בסיום המפגש אתן שאלון קצר עם כמה שאלות למחשבה ופרטיס ביקור למי שירצה. האם יש לך רעיונות נוספים לתרגילים נוספים? בקשר להדמייה: מדובר בדמיון מודרך שלוקח את האנשים לילדות, לחייהם כרגע ולתסריט שהיו רוצים בו לעוד 5 שנים. זה מאפשר לאנשים ל"תסרט" את חייהם בעתיד ולהתחבר לחלומות שלהם. דמיון מודרך הוא כלי נהדר שמאפשר לאנשים להתחבר לרגשות שלהם, לפחדים שלהם, לרצונות שלהם ואפשר להשתמש בו לכל דבר..כשרוצים לנפות למקום אחר שהוא לא השכל הישר וההגיון הרגיל שלהם.

ztfonit

New member
הרעיון שלך

לעשות תרגיל ולקשר אותו לעולם האימון, מעניין ונשמע חוויתי מאוד. אני ממליצה לעשות את זה כך שבסופו של הערב יבינו מהו אימון ואיך אימון איתך יכול לקדם אותם, כי בסופו של דבר המטרה היא שחלק מהמשתתפים ירצו להתאמן איתך. את כרטיסי הביקור כדאי לסדר על השולחן לידך כך שיהיו זמינים למי שירצה. לגבי תרגילים: לפעמים שאלות ששואלים בקול רם לגבי החיים שלנו, מה היינו רוצים, האם אלו החיים שאנחנו רוצים, זו העבודה שחלמנו עליה, העבודה שמביאה לידי ביטוי את היכולות המדהימות שלנו, האם מה שאנחנו עושים זוכה להערכה, ואיך ההערכה מתבטאת? האם בפירגון, בבונוסים, במשכורת יפה, בעצמאות, גמישות..., מה עובד בחיים שלנו ומה לא עובד? ואילו מחירים אנחנו משלמים כאשר אנחנו לא מטפלים בדברים שלא עובדים? האם המחי הוא בזה שאין קשר עם הילדים, מי אנחנו לילדים שלנו, לבן הזוג שלנו... האם מעריכים אותנו בזכות מי שאנחנו או בזכות מה ששאנחנו נותנים? וכך הלאה. שאלות ש"נזרקות" לחלל בקצב שיאפשר חשיבה, גורמת להשתתפות פסיבית-פעילה של המשתתפים, של כל אחד עם עצמו. לגבי תרגילים נוספים לא עולה לי כרגע. שתראי הרבה הצלחה ותזכרי כי זו ההתנסות הראשונה שלך. מה שחשוב זה שאת עושה, בדרך תשפרי ותלמדי מההתנסות שלך. אי אפשר להיות על הדרך בלי לצאת לדרך -ואת יוצאת. כל הכבוד.

למעלה