בקשה לפרוק נתבעת

• פותח הנושא Sch
  • פורסם בתאריך

Sch

New member
בקשה לפרוק נתבעת

חברה שעסקיה קרסו, הוגשה במחוזי. הליך אחר, במקום אחר, עתיד להפסק בשל כך. האם לדעתכם ניתן לבקש פסק דין הצהרתי, במית המשפט, על מנת שהתובע לא יפסיד בעניין אחר, בינו לבין צד ג´? תודה.

Sch

New member
נסיון חוזר לשאול

קורה פעמים רבות (ואם אצלי, אז בוודאי עוד יותר אצל אחרים), שחברה בע"מ אשר נתבעת על ידי תובע מגיעה לקו הגמר של חייה, וממונה לה מפרק. לתובע לא תהיה עוד אפשרות להמשיך בהליך בו פתח. האם ניתן, לדעתכם, לבקש פסק דין הצהרתי, על סמך ראיות, שיכול לשמש את התובע בהתנהלות, אחרת, מול צד שלישי?

Sch

New member
הנה דוגמא

החברה נתבעה על ידי אדם, שביקש להכיר בו כעובד, ולפסוק לו פיצויי פיטורים לתקופת עבודתו. אחר כך, במהלך הגישור, הוגשה בקשת פירוק, ואכן מונה מפרק... אם התובע יוכל לקבל פ"ד שיקבע כי הוא עובד וזכותו לפיצויים, הביטוח לאומי ישלם לו. האם ניתן לבקש זאת מבית המשפט, למרות שההליכים נגד החברה המתפרקת נפסקים, בעצם?

ציפי ג

New member
ספק עובד בפירוק ../images/Emo104.gif

אולי זכאי להגיש תביעת חוב נגד המפרק? אני לא יודעת בודאות.

igalgolan

New member
גם אני לא יודע אבל...

ברור שלמפרק החברה אין עניין רב בדחית בקשת החוב. מצד שני הכרה בחוב (וחיוב הביטוח הלאומי בתשלום) עשוי להחשב בתנאים מסוימים כקנוניה נגד הביטוח הלאומי. במצב זה כדאי להגיש בקשה לבית המשפט שיסכים להמשך המשפט המקומי, או שיתן הוראות למפרק. יגאל גולן

ציפי ג

New member
גם אז יכולה להיות קנוניה ../images/Emo104.gif

ביהמ"ש יאשר המשך המשפט, והמפרק לא מתגונן. דרך פשוטה מאוד לקנוניה. מעשיו של המפרק אמורים להיות מפוקחים על ידי הכנ"ר, עם דגש על אמורים. אם לאחר קבלת התביעה על ידי המפרק ביטוח לאומי יסרב לשלם, אפשר יהיה להגיש תביעה לביה"ד להכיר בעובד.

ציפי ג

New member
עוד רעיון שעלה לי ../images/Emo104.gif

זה הגשת תביעה לביטוח לאומי לקבלת הפיצוים, ואם הם יסרבו, בתואנה שהוא לא עובד, להגיש נגדם תביעה בביה"ד.

Sch

New member
שאלה של מעשיות

סימן ב´: צו פירוק ותוצאותיו 267. צו פירוק מעכב הליכים (156) משניתן צו פירוק, או משנתמנה מפרק זמני, אין להמשיך או לפתוח בשום הליך נגד החברה אלא ברשות בית המשפט ובכפוף לתנאים שיקבע. יגאל, האם, על פי נסיונך, בית המשפט יכול לקבל בקשה להתיר המשך קיום ההליך כאמור בסעיף הזה בפקודה?

למעלה