בקשה לעצה (=

רעותה10

New member
בקשה לעצה (=

שלום למוכשרות הפורום. אני רוצה לחבר עיגולים (בגדלים 1-7 ס"מ) מבד טריקו לחצאית קיימת. אשמח לקבל רעיונות לתפירה (אפילו הדבקה) של הקצוות כך שלא ייפרמו. חשוב שהביצוע יהיה ידני (אין לי מכונת תפירה) ושהתוצאה תהיה אסתטית (ולכן עדיף בלתי נראית). אשמח לכל עזרה.

יש לפליזלין מספר סוגים

כמדומני יש על כך מאמר במאמרי הפורום. בקרי שם

רעותה10

New member
חוששת שלא הובנתי נכון..

לתפור את העיגולים לחצאית- אין לי בעיה, ואולי אשתמש בדבק הזה- תודה! אני מחפשת מענה לבעיה אחרת- איך לתפור כך שקצוות העיגולים לא ייפרמו? (בהנחה שאני לא מקפלת את הקצוות של העיגולים ותופרת מאחורה בתפר רגיל)

lirola

New member
רוב סוגי הטריקו לא נפרמים , לא נראה לי שתהיה

לך בעיה, ישנם סוגים שפשוט מתגלגלים, ואם תשתמשי באיזשהו פליזלין זה לא יקרה. הייתי שמה קצת פליזלין שמיועד לסריג, (כלומר פליזלין שהוא סריג בעצמו) , מגהצת לעיגולים ואז מדביקה על הבגד.

33 אבי

New member
הנה לך

מלבושי פנינה" גזרות גמ"ח גזרות בני-ברק 03-6183039

חוששתני שלא הבנת נכון... ../images/Emo13.gif

העצה שנתתי לך היא איך להקשיח את העיגולים ולעצור את התפוררות הבד בקצוות. מדביקים שרמז דביק, גוזרים, ורק אז תופרים. אל תקפלי שוליים פנימה. אין סיכוי שזה יראה טוב במקרה הזה.

רעותה10

New member
../images/Emo3.gifכנראה שאת צודקת

העיגולים ייגזרו מטריקו קצת עבה ורך שדוקא כן נוטה להתפורר בקצוות. והחצאית שאליה יוחברו העיגולים- עשויה מ55% פשתן ו45% כותנה. אז אחרי הפירוט (שבא משום שרק עכשיו אזרתי אומץ לשנות בגד כליל, ואני ממש מפחדת להרוס
)- האם הפתרון הוא עדיין הדבקת (או גיהוץ?) חומר דביק מהצד האחורי? ואם כן אז מה עדיף? שרמז דביק או פליזלין? יש הבדל בקשיחות? (כמובן עדיף שיהיה כמה שיותר רך) והאם שניהם יקבעו את העיגולים לחצאית לתמיד?

שוב, וקראי בתשומת לב:

צריך להדביק שרמז דביק על הטריקו, בגיהוץ. אחרי הגהוץ לגזור עיגולים, ואז לתפור אותם, בלי לקפל את הקצוות. השרמז נועד לייצב את הטריקו ולמנוע את התפוררות הקצוות. השרמז *לא* מדביק את העיגולים אל הבד. השרמז רך יותר מפליזלין. לפני שתשאלי עוד שאלות אני מציעה שתכנסי לחנות, תראי ותרגישי מה זה פליזלין ומה זה שרמז דביק. זה יבהיר לך הרבה שקשה להבין רק בהתכתבות.

רות מלר

New member
לא-לא שאני מכירה

השכנה המליצה על השרמז-לייצוב העיגולים את החיבור יעושו בתפירה או בהדבקה

למעלה